2022. február 8., kedd

Örökkön-örökké


 


MUSIC CHALLENGE - Halsey: Lilith 


A lány izgatottan sütögetett a konyhában. A karácsonyi dalok hangosan szóltak a rádióból, ő túl énekelte a zenét, és vidáman táncolt a tepsikkel a kezében. Várta az estét, amikor végre újra láthatja a barátját. Gyakran találkoztak annak ellenére, hogy egymástól távol lévő egyetemre jártak. Minden hétvégét együtt töltöttek, de nem volt ritka az sem, hogy ellógták az előadásokat, és órákat vezettek azért, hogy némi időt együtt tudjanak lenni hétköznap is.

A lány sosem volt féltékeny, pedig a barátja igen jóképű volt, ráadásul a kosár csapat kapitányának választották. Gimis szerelem volt az övék, és utálta, amikor az emberek azt mondogatták, hogy az első kapcsolat úgysem tarthat életük végéig. Vagy azt, hogy ha elkezdik az egyetemet, úgyis jön majd valaki, aki elcsavarja a fiú fejét, és mivel ő nem tudja ellenőrizni a távolság miatt, a barátja könnyűszerrel fogja megcsalni. Azok a párok valóban sorra váltak szét, akik szintén a középiskolai évek alatt jöttek össze, de a lány tudta, hogy ők mások. Érezte, hogy a fiú ugyanúgy akarja azt a jövőt, amit együtt álmodtakmaguknak, mint ő. A diploma után összeházasodnak, a tengerparton fognak lakni, és három gyerekük lesz. Mimimum. A bolond kollégiumi szobatársak sem érdekelték, akik előszeretettel rángatták le mindenféle bulikba, és az volt a mániájuk, hogy szedjen fel magának egy új pasit. „Nem uncsi mindig ugyanazzal a sráccal lenni?” Erre csak mosolyogva azt felelte: „Nem uncsi folyton más pasi után futni?” A csajok persze furcsán néztek rá, kivéve legjobb barátnőjét, aki az első pillanattól kezdve tanúja volt szerelmük varázsának, és hitt is benne.

A lány kivette az ínycsiklandó finomságokat a sütőből, és tálakra szedte azokat. Elmosogatott, rendet rakott, majd az órára nézett. A fiúnak már ott kellett volna lennie. Lekapcsolta a rádiót, és egy könyvvel a kezében leült a nappali kanapéjára. Pár oldal múlva letette az olvasmányt, mert nem bírt koncentrálni. Bement a fürdőszobába, lezuhanyozott, remélte, hogy a meleg víz megnyugtatja a lelkét, de nem így történt.

Felhívta a fiút, de csak a hangposta felelt. Idegessége egyre nőtt, rossz érzés kerítette hatalmába. A fiú eddig sosem késett. Sőt, inkább mindig fél órával a megbeszélt időpont előtt érkezett meg. A lány agyán átfutott egy gondolat: és ha most éppen egy másik nővel van? Jól leszidta magát a képtelen feltételezés miatt, és neki állt az egész lakást kitakarítani, hogy elterelje a figyelmét a baljós gondolatokról.

A fiúnak már két órája ott kellett volna lennie. A lány kényszeresen, gépiesen tologatta a porszívót, ami persze nem csillapította a pánik érzetet, ami egyre jobban összeszorította a szívét.

Besötétedett. A lány mereven bámulva a semmibe, hosszú percek óta állt az ablaknál. Idegesen tördelte a kezét, rágni kezdte a körmét, pedig egy éve sikerültfelhagynia ezzel a rossz szokással. A karácsonyfa fényei sejtelmes árnyakat festettek mögötte a falra, amik vészjóslóan tükröződtek vissza az ablak üvegben. Mikor látta, hogy édesanyja hívja őt, gondolta, kellemes ünnepeket szeretne neki kívánni, de nem vette fel a telefont. Félt, hogy a fiú pont abban a pillanatban tárcsázná a számát, és akkor neki foglaltat jelezne a vonal. A nappali asztalán álló porcelán angyal egyszer csak magától a földre zuhant, és szilánkosra tört. A lány szíve, bár nem tudta, hogy miért, abban a pillanatban szintén darabjaira hullott.

Remegő ujjakkal ütötte be a barátja szobatársának számát, és mikor a telefon kicsöngött, visszafojtotta a levegőt, és várt. A szobatárs azt mondta neki, a fiú kora délután indult el a szokott időben. Tehát már rég ott kellett volna lennie.

A lány nem tudta, mi tévő legyen. A fiút hiába hívta, ő nem vette fel a mobilját. Számtalan üzenetet hagyott neki, hiába. Titkon abban reménykedett, hogy talán valami meglepetést szervez neki, ezért ez a sok késedelem, de egy mélyről jövő, erősebb megérzés azt súgta, nagy baj van. Néha kápráztak a szemei, mert látni vélte, hogy a fiú kocsija megjelenik a feljárón, de mikor lehunyta a szemét, és újra kinyitotta, csalódottan vette észre, hogy semmi nincs ott.

Egyszer csak megcsörrent a telefon. Nem a mobilja, hanem a vezetékes. Azon alig hívta valaki, ezért már ettől a ténytől leverte a víz. Reszketeg lábakon eltántorgott a készülékig, és a kagyló majdnem kiesett a kezéből, amikor a füléhez emelte.

Megfagyott a vér az ereiben attól, amit a vonal másik végén hallott, , pedig valahol a tudata mélyén sejtette, hogy erről van szó. Kiment a garázsba, beült az autójába, miközben úgy érezte, mindez lassított felvételben történik. Alig bírta megmozdítani végtagjait, mintha a kezeit, lábait valami ólomként húzta volna lefelé. Erőteljesen megdörzsölte az arcát, szinte már fájdalmasan, és a gázra lépett. Általában a nyugodt, komótos vezetés híve volt, de most úgy száguldott végig a városon, mintha bérgyilkosok elöl menekülne. Elmúlt a bénító érzés, ami a testét addig fogva tartotta, minél hamarabb oda akart érni.

Belépett a kórházba, és egyenesen az információs pulthoz sietett. Amint megtudta, melyik kórterembe kell mennie, megcélozta a liftet, nem akart időt vesztegetni a lépcsőzéssel. A liftben fél percen belül pánikroham tört rá. Hallotta, ahogy az emberek fennhangon beszélnek körülötte, hányingere támadt parfümjük fojtogató bűzétől, és egyre jobban úgy érezte, hogy nem kap levegőt. Az alakok körvonalai elhomályosodtak a szeme előtt, a feje zsongott a sok betolakodó hangtól, legszívesebben a fülére szorította volna a kezét, úgy zárván ki a külvilágot. Számolta az emeleteket, és mikor végre célba ért, szabályosan kiugrott a folyosóra. Félrelökte az embereket, akik az útját állták, és nem érdekelte, hogy úgy néznek rá, mint egy elmeháborodottra. Egy pillanatra megállt, néhányszor mélyen beszívta a levegőt, majd gyors léptekkel haladt tovább.

Elért a 204-es jelzésű teremhez, de nem mert benyitni. Magába roskadva álldogált, kezét a kilincsre helyezve, , és úgy érezte, bármelyik percben elájulhat. Fejét az ajtónak támasztotta, másik kezével pedig görcsösen markolászta a ruhája szélét. Egy nővér jelent meg mellette, aki az iránt érdeklődött, hogy szüksége van-e segítségre. A lány megrázta a fejét, és hogy elkerülje a kellemetlen beszélgetést, benyitott a terembe. Az ajtó kicsúszott a kezéből, és hangos csattanással záródott be mögötte. Mivel az intenzív osztályon tartózkodott, nem kellett volna meglepődnie azon, hogy alig látott olyan felületet a fiú testén, ami ne lett volna bekötözve. De meglepődött. Jobban mondva sokkot kapott a szeme elé táruló látványtól. Élete szerelme ott feküdt egy kórházi ágyon, csövek lógtak ki belőle, és gépek csipogása töltötte be a helyiséget. Ez a hang még az emberek okozta zajnál is jobban zavarta a lányt. Földbe gyökerezett lábakkal állt a terem közepén, képtelen volt közelebb menni az ágyhoz. Pedig egy része őrült módjára rohant volna oda a fiúhoz, szorosan átölelte volna, és bíztató szavakat suttogott volna a fülébe. A másik része viszont erősebbnek bizonyult, és a padlóhoz szegezte őt.

Sosem szerette a kórházakat. Mindig rettegés fogta el, ha át kellett lépnie a küszöbét. Azt sem tudta, hogy kéne viselkednie ezen a helyen. Régebben akár a nagypapája, akár a nagymamája került kórházba, bár mindkettőjüket nagyon szerette, ebben a környezetben egyszerűen nem tudott magával mit kezdeni. Az ő ágyuk mellett is csak kezét tördelve, szótlanul állt, és számolta a perceket,amíg végre ki nem szabadult onnan. Egész életében bánta azt, hogy nem búcsúzott el rendesen a nagymamájától a halála előtt. Nem mondta el neki, hogy mennyire szereti, nem fogta meg a kezét, és nem sírt a temetésén sem. Ott is ugyanolyan rezignáltan állt, ahogy azelőtt a kórteremben tette. Az emberek azt hihették, hogy nincsenek érzelmei, holott amikor egyedül volt, órákon át tudott sírni. De mások felé képtelen volt kimutatni, amit érzett.

Erősen az ajkába harapott, majd lassú léptekkel elindult az ágy felé. Az a fiú a mindenséget jelentette számára, ezért nem engedhette meg magának, hogy az ostoba korlátai megint az útjába álljanak.

A fiú szeme csukva volt, de amint a lány keze rátalált az övére, fáradtan nézett fel rá.

– Bébi... hörögte. A lány alig ismerte fel a hangját. Nem tudta, mit mondhatna, ezért csak megszorította a fiú kezét. – Balesetem volt… Épp hozzád tartottam, amikor…

– Cssss, kérlek, ne beszélj! Tudom, mi történt, de hidd el, minden rendben lesz. – mondta reszketeg hangon, de legbelül érezte, hogy rohadtul nincs igaza. Szeretett volna reménykedni, csakhogy a rettegés satuként szorította össze szívét. Erőt vett magán, és nem mutatta ki félelmét. A fiú beszélni akart, és ő nem akadályozta meg ebben. Hadd mondja el, amit szeretne, utoljára még hadd hallja a hangját.

Beszéltek a jövőről, hogy lesz egy házuk, nagy kerttel és állatokkal, meg persze gyerekekkel. Legalább három gyerekük lesz, akikkel gyakran fognak ellátogatni a tengerhez. Sokat nevettek, és egy ponton a lány elfelejtette, hogy hol vannak. Hogy talán fél óra múlva már nem foghatja a fiú kezét, hogy akkor az ő élete is véget fog érni. Kiszállt belőle minden rossz érzés, és felhőtlenül csevegtek, bízva abban, hogy mindaz, ami elhangzik, valóra fog válni.

A fiú azonban még fáradtabbnak látszott pár perc múlva. Beszéde lelassult, és a levegőt is egyre nehezebben vette. A lánynak eszébe jutott, amikor december elején a fiú megkérte a kezét. Letérdelt elé, feltette a nagy kérdést, de ahelyett, hogy ő válaszolt volna, felhúzta magához a fiút, a nyakába vetette magát, és szenvedélyesen megcsókolta. Nem volt szükség szavakra ahhoz, hogy kifejezze, egész életében csak erre a pillanatra várt.

Hirtelen ötlettől vezérelve felugrott az ágyról, és kirohant a teremből. Felhívta a bátyját, hogy azonnal jöjjön oda, és hozzon magával két gyűrűt. Hivatott egy papot, és fél órán belül minden készen állt az esküvőhöz. A bátyja volt az egyik tanú, egy nővér pedig a másik. A pap elmondta szokásos szövegét, majd rajtuk volt a sor.

Bár nem volt előre megírt fogadalmuk, a lányból ömleni kezdtek a szavak. Elmondta, mennyire szereti a fiút attól a pillanattól kezdve, amikor a suli büféjében leöntötte őt kólával. Hogy a világ legboldogabb nőjének érzi magát, mert megtaláltákegymást. Hogy ezek voltak élete legcsodálatosabb évei, egy idő után pedig már azt sem tudta, mit mond. Automatikusan hagyták el a mondatok a száját, de közben nemérzékelte a külvilágot. Tudta, hogy a fiú már nem sokáig hallhatja szavait, ezért minél több dolgot meg akart osztani vele.

A fiú fájdalmasan sóhajtott fel, mikor ő következett. Látszott rajta, hogy nincs sok ereje beszélni. Lehunyta a szemét, még egyszer megszorította a lány kezét, és annyit mondott:

– Örökkön-örökké szeretni foglak. Te vagy az a nő, akire mindig vágytam. Hálás vagyok azért, hogy boldoggá tehettelek… Emlékezz rám, kérlek… És… énekelj nekem… Hallani szeretnélek…

A lány sosem énekelt mások előtt, csak a fiú társaságában. Most viszont nem húzhatta azzal az időt, hogy kiküldje a teremben lévő embereket, ezért énekelni kezdett. Az óriási gombóc ellenére, ami a torkátnyomta, könnyedén szólt a hangja. Könnyek szúrták a szemét, de tartotta magát. Azt akarta, hogy a dal tökéletes legyen. Hangja betöltötte a helyiséget, elnyomva a gépek bosszantó csipogását. A dal szárnyra kélt, és a lány akkor sem hagyta abba, amikor a fiú keze már nem szorította az övét. Akkor sem hagyta abba, amikor a gépek már nem mutattak életjelet. Csak énekelt, mint egy megszállott, felemelt fejjel, egyenes testtartással, rezzenéstelen arccal.

A bátyja óvatosan megérintette a vállát, majd mikor arra sem reagált, a karjába vonta, és kivitte a teremből. A folyosóra érve a lány elnémult, átvette felette az uralmat a fájdalom. Összeesett, a zokogás pedig elemi erővel tört rá. Ezúttal nem fojtotta magába érzéseit, és addig sírt, amíg a kimerüléstől mély álomba nem merült. 

Mialatt aludt, mosoly játszott ajkán. A fiúval álmodott. Abban a házban voltak, amiről pár órával azelőtt beszéltek. Volt két gyerekük, és épp a harmadikkal volt várandós. A lány nevetve nézte, ahogy a fiú játszott a kicsikkel. Boldognak érezte magát, és azt a szót ismételgette, hogy örökkön-örökké. 



8 megjegyzés:

  1. Szia!^^
    Hát egy picit szerintem érezhető volt ezen a novelládon, hogy fejtörést okozott neked ez a kör. Furcsa volt tőled ilyen párbeszédmentes és teljesen szomorú hangvételű novellát olvasni, mert mindig olyan humoros, könnyed történeteket hozol :D de ettől függetlenül összeségében tetszett a hangulata és maga a történet is.
    Annyira nem szeretem az ilyet, mikor előre megmondják, hogy na ez nem fog működni. Igenis vannak ilyen kapcsolatok, amik gimitől kezdve működnek, és ezt csak az érti, aki benne van, de hát másnak nem is kell :D Azt végképp nagyon szörnyűnek tartom a társadalmunkban, hogy rögtön a megcsaláson gondolkodnak, meg hogy nem lenne e jó mással lenni, hát ne már. Ha együtt van az ember valakivel, szerintem az a minimum, hogy nem akar mással lenni, vagy ha igen, akkor ott baj van.
    Az is tetszett, hogy végig lehetett érezni a baljós hangulatot, én valahogy sejtettem, hogy balesete volt és meg fog halni, nem tudom miből xd meg hát abban teljesen magamra ismertem, hogy mikor nem tud mit kezdeni magával takarít, bár én ezt inkább azért szoktam, hogy ne kelljen a határidős feladataimat csinálnom, olyankor még a mosogatás is jobban tűnik eskü xddd
    Nekem egy kicsit már túlságosan klisés volt, hogy ott még pont össze tudtak házasodni, aztán a pasi meghalt, valahogy a kórházas része nekem irreálisnak tűnt, főleg hogy ennyire hamar gyűrűt venni, odaérni, és még össze is adják őket, hát nem tudom xd az viszont nagyon szép volt, hogy énekelt neki a lány, és a fiút eközben érte a halál, ahogy írtad, hogy már nem szorította a kezét többet. El se tudom képzelni, milyen lehet elveszíteni azt az embert, akivel egy egész életet szeretett volna leélni, de azért az emlékeik és az álmaik sosem fognak elveszni.
    Több helyen is kimaradtak szóközök a novellában, pedig nálad aztán nem szoktak ilyenek lenni, de most tényleg többször is egybe vannak szavak, amiknek nem kéne.
    Összességben ez a novellád is tetszett annak ellenére, hogy lehet most ez a komment nem lett annyira pozitív, mint általában szokott lenni :D
    Köszönöm, hogy olvashattam!^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Hát akkor most bevallom töredelmesen, hogy ez az írás valójában 2015-ben született, és a soha be nem fejezett regényem prológusa:-) Tényleg nem jött semmi erre a dalra, illetve belekezdtem egy igaz történetbe, de azt meg nem voltam képes befejezni, és első körben skipelni akartam, ami lehet, hogy jobb döntés lett volnaXD De hát talán az az előnye van, hogy látszik a hét év alatti fejlődés^^
      Szerintem is szép, ha valaki együtt marad az első szerelmével, bár manapság valószínűleg egyre kevesebb az ilyen.
      Szerintem van olyan típusú ember, akiből senki nem nézné ki, hogy megcsalja a párját, és olyan, akiről a viselkedése alapján azt lehet feltételezni. Valószínűbb, hogy egy halál jóképű vagy nagydumás pasi előbb lép félre, mint egy visszahúzódó, zárkózott. De persze az általánosítás semmilyen formáját nem szeretem én sem, mert mindenhol vannak pozitív és negatív kivételek is.
      Jaj, ezzel én is így vagyok! Ha nagyon meg kéne csinálnom valamit, amihez nincs kedvem, inkább nekiállok takarítani, mert olyankor tutira jobban megyXD
      Egyébként ezt egy dal alapján írtam, és abban benne volt a gyűrű meg a házasság meg minden:-)
      Én nem is tudom, mit csinálnék hasonló helyzetben… Van egy srác, akit nagyon szeretek, és neki az anyukája és a kutyusa is a karjai közt ment el, ami egyrészt a legszebb halál szerintem, ugyanakkor én nem tartom valószínűleg, hogy végig tudnám csinálni összeomlás nélkül. Bár lehet, hogy akkor teljesen más állapotba kerül az ember, és mindenre képes lesz hirtelen.
      Hű, hát az durva, hogy még egybeírási hibák is voltak, mert szerintem akkor még a barátnőm is átolvasta…
      Semmi gond, igazából fel voltam készülve, és azon lepődtem volna meg, ha azt írod, hogy hú, de király voltXDD
      Köszönöm, hogy írtál^^

      Törlés
  2. Szia! ^^
    Hát én elfelejtettem, hogy milyen műfajt jelöltél meg, és bár a kép és a cím árulkodó lehetett, én az esküvőre asszociáltam belőle, ami végül is megvalósult, de hát nem így képzeltem. ☹ Ilyen szomorú írás után rájövök, hogy mennyire szeretem főleg a mindig happy írásokat olvasni, hát ez engem váratlanul ért most. Onnantól, hogy nem ért oda időben a fiú, én is éreztem, hogy itt valami baleset lesz, és hát rip tényleg, de hogy ennyire durván, hát ajj nagyon rossz.
    Nagyon szép volt, hogy elkezdtek az álmaikról beszélgetni, és kitalálta a lány, hogy házasodjanak össze. Ez mondjuk nekem is elég gyors hirtelen, hogy épp van egy pap, aki ráér és egybeadja őket, meg most az egyházi esküvő talán nem is érvényes hivatalosan, csak a polgári mellett, szóval ez kicsit nekem is irreális és hirtelen volt, meg hiányzott az érzelmi töltet úgy az egész novellának egyes szakaszaiból, mert az elején és így a kórházba érkezésnél éreztem, aztán annyira gyorsnak tűnt minden, hogy kicsit személytelenné is vált, bár ebbe beletehet az E/3, ez szerintem jobban átjött volna E/1-ben. Az megint nagyon szép és ott érzelmes is volt, amikor a lány énekelt a fiúnak, aki végül így ment el. Hát ez nagyon szomorú elképzelve, meg hát az egész.
    Olvastam, hogy 2015–ben írtad, hát a fejlődés az tényleg látszik, igen, voltak egybeírási hibák, meg valahova kettő vessző is került egymás mellé, meg fogalmazásban is kevésbé volt gördülékeny, mint amit tőled megszoktam, de például a lány karaktere nekem megolt, az már akkor is nagyon ment neked. :D És én is utálom az ilyen alkalmi kapcsolatokat pártolók hozzászólásait, mintha csak az lenne jó, amit ők gondolnak, hát miért kell bántani valakit, mert ő megtalálta a párját. Féltékeny csitrik. Szerintem nagyon szép ez, hogy egy pár így elkötelezi egymás mellett magát. Erre ez lesz a vége… Hát amúgy mi történne a regényedben, ha már a prológusban kinyírod szegény fiút?
    Hát, sajnálom, hogy ilyen vége lett a fiúnak, de ahogy az életben sem, így a novellákban sem lehet mindig minden happy end, ezzel ezt erősítetted meg bennem.
    Köszönöm, hogy olvashattam, várlak a következőben! ^^

    VálaszTörlés
  3. Halii^^
    Nekem ez a novellád kicsit másabbnak tűnt, mint máskor. Nem is azt érzem, hogy erőltetebb lenne, hogy nem tetszett volt a dal, hanem inkább egyszerűbb lett szerintem. Máskor több gyönyörködtető mondatot, több párbeszédet olvashatunk. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy kevésbe tetszett volna, mert így is nagyon szép volt, csak különbözött a többitől.
    Egyébként szörnyű belegondolni, mi játszódhatott le szegény lányban. Ahogy megkapja a hírt, majd meglátja a kórházban.. Akkora törés lehet egy emberben, ha várja a szerelmét, majd kapja a hírt, hogy balesetet szenvedett. Nekem is az egyik legnagyobb félelmem, hogy az egyik közeli szerettemet a kórházban találom;;
    Az érzelmek az egyszerűség ellenére sem maradtak el, és érdekes volt tőled ennyire melankólikust olvasni érzelmi hullámvasút nélkül.
    Találtam benne kettő elírást, elszökött két szóköz:
    "megtaláltákegymást"
    "sikerültfehagynia"
    Köszönöm, hogy olvashattam, várlak a következőben! ^^

    VálaszTörlés
  4. Heyo!

    Láttam, hogy évekkel ezelőtti írást posztoltál erre a körre, így nem látom túl validnak, ha leírom, milyen észrevételeim voltak tartalmilag, hiszen azóta már nagyon sokat írtál és rengeteget fejlődtél, szóval áttérek inkább a hibákra, amiket szerintem célszerű javítani, ha a blogon szeretnéd végülis hagyni a novellát (bár gondolom úgyis átolvasod majd, mikor több kedved és időd lesz javítgatni).

    Először is halomra szeretted írni az "és" kötőszót :D Viszont volt, ahova nem kellett volna elé vessző, ezeket nagyjából kigyűjtöttem neked, nyilván nem az összeset:
    "... ő túl énekelte a zenét, és vidáman táncolt a tepsikkel a kezében."
    "... a tengerparton fognak lakni, és három gyerekük lesz."
    "... aki az első pillanattól kezdve tanúja volt szerelmük varázsának, és hitt is benne."
    "Félt, hogy a fiú pont abban a pillanatban tárcsázná a számát, és akkor neki foglaltat jelezne a vonal."
    "... visszafojtotta a levegőt, és várt."
    "... hányingere támadt parfümjük fojtogató bűzétől, és egyre jobban úgy érezte, hogy nem kap levegőt."
    "... akik az útját állták, és nem érdekelte,"
    "... csövek lógtak ki belőle, és gépek csipogása töltötte be a helyiséget."
    "... szorosan átölelte volna, és bíztató szavakat suttogott volna a fülébe."
    "A másik része viszont erősebbnek bizonyult, és a padlóhoz szegezte őt."
    "szótlanul állt, és számolta a perceket,amíg" (itt az amíg előtt a szóköz is kimaradt, azért csatoltam azt is hozzá)
    "Kiszállt belőle minden rossz érzés, és felhőtlenül csevegtek"
    "Volt két gyerekük, és épp a harmadikkal volt várandós."
    "Boldognak érezte magát, és azt a szót ismételgette,"

    Emellett gyakori volt a külön- és egybeírandó szavak helytelen használata (meg a szóköz elmaradása): "túl énekelte", "kosár csapat", "álmodtakmaguknak", "neki állt", " pánik érzetet", "sikerültfelhagynia", "ablak üvegben", "porcelán angyal", "Egyszer csak", "megtaláltákegymást", "nemérzékelte", "torkátnyomta"

    És amit még észrevettem, hogy két helyen akadt két vesszős elgépelés is, esztétikai szempontból majd ezt is célszerű lenne korrigálni: "hallott, , pedig", "helyezve, , és"

    Egyébként maga a történet engem is megérintett, nyilván voltak benne fluffos elemek, de számomra eléggé meglepő lett volna, ha ez már akkoriban nem merült volna fel az írásaidban, nálam ez ilyen szandis elemként van jelen mindig :D Örülök, hogy nem skippeltél, még ha nem is sikerült azt megosztanod, amit eredetileg terveztél rá. Remélem, hogy azért majd azt is sikerül befejezned és megosztod velünk! Köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Hát látszik rajta, hogy ez egy régebbi írásod és én amúgy pont ezért nem is tudtam rá olyan nagyon "kritikus" vagy nem is tudom milyen szemmel nézni, mert csak magamból kiindulva régen milyen novellaim voltak hát jaj xd de azért egyet is értek a többiekkel, örülök neki, hogy nem skippeltel és megosztottal velünk valamit a régi írásaid közül. Pont te írtál nekem a Jonginos novellamhoz is, ami ugye egy tok régi írásom és amúgy nem tudom, lehet hogy csak Jongin miatt került fel a blogomra, de valamiért szeretem, hogy végül is felkerult, mert az is egy darabka belőlem.

    Amúgy ez tok jó, itt ebben a novelladban a lány karaktert kedveltem, megvolt a saját kis személyisége, és tudom, neked az esetek nagy százalékában azt írom, hogy nem szerettem meg a lányt, amikor pont olyan szemszögből irsz, úgyhogy ez most mindenképp pozitív.

    Köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk! ^^

    VálaszTörlés
  6. Szia~ ^^

    Először is bocsánat, amiért ennyit késtem, nem állt szándékomban.

    Húha, annyira szomorú volt, a végére még el is sírtam magam. Amikor arról volt szó, hogy a nagymamától nem tudott elköszönni, akkor már gyűltek a könnyeim. Sajnos én se tudtam elköszönni a nagypapámtól, és nagyon bánom... Akkoriban olyan fiatal voltam, hogy nem akartak bevinni hozzá, így még esélyem se lett volna...

    Örülök, hogy egy régebbi írásod osztottad meg velünk, azért ehhez még én is merem állítani, nagy bátorság kell.

    A karakterek szimpatikusak voltak, a végén az, hogy összeházasodtak pont azelőtt, hogy a fiú meghalt volna... Jaj, az szíven ütött, mert akkor már kezdtem kicsit reménykedni, hogy csak életben hagyod, de nem. Amiért mondjuk tök jól kijött a vége.

    Az is jó volt, hogy először ugye a lány azon aggódott, hogy nem-e megcsalja őt, de utána elűzte azt a gondolatot.

    Ne haragudj, hogy ennyire megkésve, és ilyen rövid hozzászólással tudtam szolgálni.

    Köszönöm, hogy olvashattam! ^^

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Bocsánat, hogy csak most, de a kövi körben igyekszem már időben ideérni hozzád!

    Sajnálom, hogy fejtörést okozott neked a dal, pedig őszintén reméltem, hogy valahol mindenki talál benne "magának való" témát=(

    Kicsit furcsa volt olvasni, mert más volt, mint amit az utóbbi időben megszoktam tőled, de azért azok az apró fluffra hajazó részletek ebben is megvoltak, amik szinte már a kézjegyeddé váltak ^^

    Nagyon kritizálni nem szeretném, elvégre régi alkotás, ráadásul Sumire elég alaposan átrágta a témát, így én csak szeretném megköszönni, hogy végül a nehézségek ellenére sem skippeltél, és hogy ilyen történetet hoztál nekünk! ^^

    Várlak a következő körben is!

    - Pakkson

    VálaszTörlés