2018. április 16., hétfő

SeJin - Once Upon A Love |OS|



Kimerülten rogyok a földre, miután a zsebembe gyűröm azt az átkozott térképet, amit eddig bújtam. Végre célba értem, mégsem tudok ennek felhőtlenül örülni a lábam sajgása miatt. Nyomorúságos sorsa van az ember fiának, ha van egy zsarnok húga, aki addig rágja a fülét, amíg valóra nem váltja a kívánságát. Anya azt mondja, kedvesnek kell lennem Narihoz, mert amióta apa meghalt, nem találja a helyét. Ez mind szép és jó, de sokkal inkább vigasztalnám, amikor a szobájában sírdogál, minthogy alávessem magam a szeszélyeinek.
Évek óta nem nyílik virág az országunkban. A nép úgy tartja, hogy létezik egy hely, ahol a világ legpompásabb ibolyája terem, amit idáig senki sem tudott megszerezni. Nari azt vette a fejébe, hogy nem elégszik meg a táskával, amit az áruházból loptam neki, vagy azzal a cipővel, amire elköltöttem az összes zsebpénzem, és előadta a hattyú halálát, mi szerint ő nem élhet tovább a fent említett virág nélkül. Azt gondolom, valójában ki akart iktatni pár napra, hogy csak az övé legyen a szobánk, esetleg abban reménykedik, hogy vissza se térek.
Pár percnyi pihegés után felemelem a fejem, hogy alaposan felmérhessem a terepet. Fogalmam sincs, Nari honnan szerezte a térképet, mindenesetre jónak bizonyul a munkája, mivel az ibolya ott pöffeszkedik néhány méterre tőlem. Olyan érzésem támad, mintha tudná, hogy ő országunk utolsó túlélő virága, mert az elvakító szépsége mellett magabiztosság is árad belőle, ami egy növény esetében persze lehetetlen. Mégis esküdni mernék, hogy a képembe röhögve azt üzeni, hogy „nem lesz könnyű dolgod, ha meg akarsz szerezni”.
A ragyogó szirmok talán hipnotikus erővel is bírnak; hiába akarom elvenni róluk a tekintetemet, hogy körülnézzek, nem engedik szabadon. Transzba esek, ami elég ijesztő, hiszen azt sem tudom elviselni, ha az emberek irányítják a cselekedeteimet, nemhogy ez a kórónak való, de képtelen vagyok mást látni rajta kívül.
– Hé, kétségtelen, hogy elképesztően helyes vagyok, de eddig még senki sem fagyott le, amikor találkozott velem. – A hangnak köszönhetően kezd kitisztulni a tudatom, és nagy megkönnyebbülést jelent, amikor megváltozik a fókuszpontom. Nem mintha az lenne minden vágyam, hogy egy fennhéjázó szépfiút bámuljak, aki az előző mondatából ítélve ugyanolyan öntelt, mint a lábánál helyet foglaló ibolya. – Mivel nem csak jóképű, de udvarias is vagyok, bemutatkozom. A nevem Kim Seyong, téged hogy hívnak?
– Chae Jinseok… – Ennyit is nehezemre esik kinyögni, de muszáj megszólalnom, különben azt fogja hinni, hogy a szépségének köszönhetően megmukkanni se tudok. Jézusom, most komolyan szépnek tituláltam ezt a srácot, akinek minden porcikájából az sugárzik, hogy fennhordja az orrát, és bűntudat nélkül lenézi azokat, akik nem egy kasztba tartoznak vele? Vajon honnan keveredett ide? A királynak tudtommal csak egy lánya van, úgyhogy másik birodalom hercege lehet. De akkor miért nem az egyik szolgáját küldte maga helyett?
– Enyém a virág – közli nemes egyszerűséggel, és védő pozícióban az ibolya elé áll, mintha tőlem kéne megmentenie. Tulajdonképpen remekül passzol az a gyönyörű virág ehhez a gyönyörű… Mármint tökéletesen illik az a beképzelt növény ehhez a felfújt hólyaghoz, de nem vagyok olyan szánalmas, hogy harc nélkül feladjam. Pontosan három napon és két éjszakán keresztül bandukoltam, étlen-szomjan tengődtem, lejártam a lábamat, még a cipőm is tönkrement, úgyhogy le kell állítanom ezt a ficsúrt, mielőtt megkaparintja, amiért jöttem.
– Az utam során legyőztem két hétfejű sárkányt, úgyhogy a helyedben nem lennék olyan biztos abban, hogy a tiéd a virág. – Nem szoktam hazudni. Kiskoromban anyukám azzal ijesztgetett, hogy ha füllentek, hatalmas orrom lesz, amitől annyira elborzadtam, hogy még azt is bevallottam neki, hogy a kóbor kutyáknak adom az uzsonnát, amit nagy gondosan mindennap elkészített. Ráparancsolok a kezemre, nehogy leellenőrizze, tényleg nőtt-e az orrom, és határozott fejet vágok, mielőtt az arckifejezésem lebuktathatna.
– Én nem találkoztam sárkányokkal, de apukám rengeteget kinyírt, és megtanított harcolni, úgyhogy engem se kell félteni. – Seyong orra nem lett nagyobb, pedig ő is hazudott, hiszen az utolsó sárkánnyal száz éve végeztek. Elkapom róla a tekintetem, nehogy azzal vádoljon meg, hogy már megint őt stírölöm, holott én csak az orrát tanulmányoztam, még véletlenül sem vesztem el abban a csodás szempárban, még véletlenül sem jutott eszembe az, hogy azok a rózsaszín ajkak nem csupán arra lettek teremtve, hogy nézzem őket…
– A húgom nagyon beteg. Az volt az utolsó kívánsága, hogy vigyem el neki ezt a virágot, hadd érezze az illatát, mielőtt örökre lehunyja a szemét. – Atya ég! Tizenhét éven át egyetlen hamis szó sem hagyta el a számat, most meg egy percen belül a második valótlan állítással hozakodok elő. A végén még notórius hazudozó válik belőlem, és a sors sokkal durvább csapást fog rám mérni egy nagy orrnál.
– Igazán megható a történeted, de sajnos engem nem térít el a célomtól. Szerelmes vagyok a hercegnőbe. A palotában nevelkedtem fel, mivel az anyám a királyi család szakácsa, és gyerekkorunk óta a legjobb barátja voltam. De én beleszerettem, és a monda szerint ez a virág varázserővel bír. Ha a hercegnő kezébe adom, azon nyomban viszonozni fogja az érzelmeimet, és boldogan élünk, amíg meg nem halunk. – Szóval Seyong ugyanolyan szegény, mint én, azzal a különbséggel, hogy az erős, megnyerő kisugárzása megtévesztő a magamfajta egyszerű legények számára. A húgom nem beteg, az ő szemében viszont ott csillog a rajongás, amikor a hercegnőről beszél, ezért egy pillanatra meginog a harci kedvem.
– Meg kell küzdenünk a virágért! – Próbálok minél magabiztosabbnak tűnni, mert nem adhatom fel ilyen könnyedén, ha már idáig eljutottam. Különben sem vagyok hajlandó elviselni azt, amit akkor kapnék, ha üres kézzel térnék haza, nem akarom, hogy anélkül vesszen kárba ez a fárasztó út, hogy próbára tenném magam. – Ott egy kis ház. Mi lenne, ha táncolnánk a lakóinak, és amelyikünk szerintük jobban mozog, az nyer.
– Ugyan már! Egy igazi férfias párbajra van szükség. Különben sem járnál jól, ha elfogadnám a kihívásod a táncverseny terén. – Hát persze, lefogadom, hogy ő sosem vesztett élete során. Azt is simán kinézem belőle, hogy lehozná a legfényesebb csillagot az égről, ha annak következtében a hercegnője beleszeretne. – Meg fogunk küzdeni, de előbb mindkettőnkre ráfér egy kis pihi. Főleg rád, hiszen te két sárkánnyal bántál el.
Seyong kopogtatás nélkül benyit a házba, ahol első látásra egy lélek sem található. Ennek ellenére a konyhában álló asztal roskadozik a finomabbnál finomabb ételek alatt, amire azonnal rávetjük magunkat, ahogy a látóterünkbe kerül. Napok óta gombán és erdei gyümölcsökön éltem, a végén már szédelegtem az éhségtől, úgyhogy majd szépen bocsánatot kérek a ház tulajától, amikor hazatér, amiért öt perc alatt felfaltam a vacsoráját.
– Szerintem ez a kaja meg volt mérgezve. Biztos csapdaként rakták ide, hogy kiderítsék, ellen tudunk-e állni neki. Rettentően fáj a hasam! – nyafog Seyong, miközben levágódik a nappaliban elhelyezkedő kanapéra. Valószínűleg csak megterhelte a gyomrát a mohó evéssel, de azért odamegyek hozzá, hogy a homlokára simítva megbizonyosodjak arról, hogy nem lázas. Elég csúnya lenne, ha a normális kajától kapnánk mérgezést, amikor a mindenféle erdei bogyókkal szerencsével jártunk. – Ne bámulj már így, mert nagyon zavar!
Felpattanok mellőle, és a fürdőbe sietek, hogy lemoshassam magamról az elmúlt napok mocskát. Az én hasam is felfordult, amikor olyan közel voltam Seyonghoz, de esetemben nem a rosszullét okozta, hanem azok a bizonyos pillangók. Dabin mindig azt mondogatta, hogy életre kelnek benne a pillangók, amikor meglát, amiért rendre kinevettem, mert nem értettem, mire gondol. Most azonban azt kívánom, bárcsak sosem jöttem volna rá a jelentésére, hisz ez két tényre is rávilágít: Dabin pillangói értem élnek, az enyéim viszont Seyongnak köszönhetően születtek meg, aki hallani sem akar róluk.
Mialatt századjára is elátkozom magamban Narit, mivel miatta kerültem ebbe a slamasztikába, egy rendkívül furcsa jelenségre leszek figyelmes. Először csak annyit észlelek, hogy sötétség borul a helyiségre, de azt Seyong szívatásának hiszem. Amikor azonban hátborzongató hangok ütik meg a fülem, biztossá válik számomra, hogy ezzel a házzal valami nagyon nem stimmel. A tükörben megpillantok elsuhanni egy átlátszó alakot, aki felém tart, mire kiugrok a zuhany alól, hogy kimenekülhessek a fürdőből, mielőtt elkaphatna.
– Ez már a párbaj része? Meg akarod nekem mutatni, hogy mennyire bevállalós vagy, és kíváncsian várod, én mire vetemedem a virág megszerzése végett? Levetkőzni nem fogok, az biztos! A végén még meztelenül is jól megbámulnál – vihog Seyong, aki kétségtelenül jobban érzi magát, legalábbis rögvest megfeledkezik a hasfájásáról, ha az én nyomoromon mulathat. Oké, elhiszem, hogy rohadt vicces látványt nyújtok pucéran szaladgálva csuromvizesen, de ha ő észlelte volna azt az izét, minden bizonnyal ugyanígy reagált volna. Nem, Seyong nyilvánvalóan figyelemre se méltatva a szellemet tovább zuhanyozna.
– Egy kísértet… – suttogom halálra váltan, mialatt visszakapom magamra a gönceimet. Teljesen felesleges volt mosakodnom, mert egyrészt törölközés nélkül simán megfázhatok, másrészt tiszta ruha híján kénytelen vagyok a koszosba bújni. De muszáj a lehető leggyorsabban felöltöznöm, ha nem akarok az utolsó csepp méltóságomnak is búcsút inteni. Az viszont nem kerülheti el a figyelmemet, hogy Seyong alaposan végigmérte a testem, amikor azt hitte, nem veszem észre. Bár nem kéne hiú ábrándokat kergetnem, hiszen meglehet, hogy csak azért tette, hogy jót derüljön nyeszlett valómon.
– Sárkányölő Jinseok így megijed egy ártalmatlan szellemtől? Ezek nem tudnak bántani, maximum ijesztgetnek, legalábbis azt, aki vevő rá. Nézd, milyen cuki! Szívesen megsimogatnám a buksiját, ha nem lenne áttetsző. Lehet, hogy a virág mellett őt is magammal fogom vinni, tök jó házi kedvenc válna belőle. Nem eszik, nem kell sétáltatni… – Azt hiszem, a szellem besokall Seyong szómenésétől, mert odalebeg hozzá, hogy cáfolva az előbbi megállapítását, megégesse a kezét a gyertyával, amit az asztalról kapott fel. Mielőtt a fiú bőréhez érhetne a láng, ami bizony nem kis fájdalmat okozna, hirtelen mellette termek, és egy mély lélegzetvételt követően egy fújásra megsemmisítem a bajforrást.
– Miért véded meg a riválisodat, te ostoba? – hallatszik a felháborodott kérdés a nappali másik sarkából, ahova a szellem sértődötten elvonult. Seyong próbál olyan lefitymálón nézni rám, mint eddig, de látom rajta, hogy megérintette a tettem. A kísértet nem hagyja, hogy kiélvezhessem a soha vissza nem térő alkalmat, és a folyamatos „repkedésével” magára vonja a fiú figyelmét, pedig már épp kezdett volna elmélyedni a tekintetemben. – Egyébként Gunwoo vagyok. Nem szándékosan hoztam rád a frászt, a természetem részét képezi a rémisztgetés. Gondolom, ti sem szándékosan ettétek meg a vacsorámat. A ti természetetek egyszerűen abban nyilvánul meg, hogy elveszitek, ami nem a tiétek.
– Nem is tudsz enni, minek neked vacsora? – morog értetlenkedve Seyong. – Na mindegy, most rajtam a sor, hogy zuhanyozzak. Engem nyugodtan ijesztgethetsz, bár az eléggé idegesítő, hogy kukkolsz fürdés közben. Jin-ah biztos szívesen lenne legalább egy napra szellem, mert így olyasmit láthatna, amit különben soha.
– Mégis mit szeretsz ezen a barmon? – érdeklődik Gunwoo a csilláron ülve, miután Seyong magára csapja a fürdő ajtaját azzal a címszóval, hogy fél, hogy rányitok, ha nem zárja kulcsra. Az orromig húzom a kanapéra terített takarót, hogy felmelegedjek, mert a szellem kérdését hallva felerősödik a vacogásom.
  Lövésem sincs arról, mire célzol. Azért jöttem, hogy magammal vigyem az ibolyát.
– És első látásra belehabarodtál abba a szájhősbe. Kár, hogy ez a dolog egyoldalú, mert ha viszonozná az érzéseidet, végre kiszabadulhatnék innen. A halálom után azt a büntetést kaptam, hogy addig kell ebben a házban kísértenem, amíg egymásba nem szeret két fiatal a falai közt. Száz éve megy ez. Az emberek előbb-utóbb itt kötnek ki a virág miatt, és mindig abban reménykedem, hogy az itt tartózkodásuk alatt csoda történik, de állandóan összevesznek a nyavalyás növényen, aztán eltűnnek. Ha meghódítanád Seyongot, továbbléphetnék…

– Egy szemhunyást sem aludtam éjszaka – ásítozik Seyong reggel az asztalnál, amit Gunwoo ismét bőséges étellel látott el. – Attól rettegtem, hogy meg fogsz rontani, ezért inkább virrasztottam, hogy résen legyek. – Na persze! Nálam többet csak ez a gyerek kamuzik. Úgy aludt egész éjjel, mint a bunda. Hallottam a szuszogását, meg azt, hogy a hercegnőjéről motyogott valamit álmában. Én bezzeg tényleg csak hánykolódtam, mivel nem hagyott nyugodni a szellem kérése. Rendkívül empatikus természetem lévén rögtön segíteni akartam rajta, bár az sem volt utolsó szempont, hogy nagyon szívesen meghódítanám újdonsült riválisomat, de ehhez sajnos neki is lesz egy-két szava, amik valószínűleg a legcsúnyábbak közül fognak kikerülni.
– Van egy ajánlatom számotokra – kezdi Gunwoo a terve felvázolását körülöttünk táncolva. – Maradjatok itt egy hétig. Három éve nem járt erre senki, úgyhogy cefetül unatkozom. Minden nap megmérkőzhettek az ibolyáért, és a végső nyertes viszi haza, amint letelik a határidő. Én leszek a bíró, ételetek mindig lesz, ti pedig csempésztek egy kis izgalmat ebbe a sivárságba. – Elhiszem, hogy a kísértet unatkozik, de van egy olyan érzésem, hogy ezerszer nyomósabb indoka van arra, hogy itt tartson minket. Azt akarja, hogy Seyong belém szeressen a hét végére, de én ennek csupán egy százalék esélyt adok, és akkor sokat mondtam.
– Csak akkor megyek bele, ha megvédesz Jinnie-től – csámcsog Seyong teli szájjal. Ha egész nap ilyen megjegyzésekkel fog fárasztani, hagyom a fenébe azt a virágot, és futva menekülök hazáig. Bár lehet, hogy pont az a szándéka, hogy kiidegeljen, akkor viszont jól állom a sarat, mert megtartva az önuralmamat még egyszer sem szóltam vissza neki. – Egyébként miben haltál meg? – érdeklődik Seyong, miközben Gunwoo a vállára telepszik, hogy biztosítsa a védelméről. És én még azt hittem, hogy ez a lidérc féle az én oldalamon áll!
– Megöltem hazánk utolsó sárkányát. De mielőtt kinyiffant volna, megajándékozott egy halálos sebbel. – Seyong szemrehányó pillantásokat vet rám, amiért azt állítottam, két sárkányt öltem meg az utam során, de ő meg azt mondta, hogy az apja rengeteget kinyírt már, úgyhogy csak ne háborogjon nekem. Egyikünk sem játszik tisztán, de sajnos meg kellett tanulnom tizenhét év alatt, hogy az nyer, aki csal, hazudik, mindent megtesz azért, hogy övé legyen a dicsőség, még ha ennek érdekében át is kell gázolnia másokon.

Az első három nap elég idegőrlőn telik. Először Gunwoo elénk helyez egy nyulat, és megkérdezi, szívünk szerint mit tennénk vele. Én megsimogatom, szeretgetem, mire Seyong egy mozdulattal kitekeri a nyakát, mondván, hogy fenséges pörköltet csinál belőle. Természetesen nem vagyok hajlandó egy falatot sem enni a főztjéből, ezért elvonulok, de kellemesen csalódok, amikor hoz nekem egy pizzát, amin kizárólag zöldségek díszelegnek.
Amikor Gunwoo választás elé állít, mi szerint cica vagy oroszlán, utóbbi mellett teszem le a voksom. A nyuszi miatt kigúnyoltak, gyerekesnek meg lányosnak neveztek, ezért muszáj olyan választ adnom, amitől tökösnek tűnök. A következő pillanatban viszont egy cseppet sem férfias sikoly hagyja el a számat, amikor rám vicsorog egy oroszlán. Elmenekülök, de kisvártatva meghallom azt a jellegzetes nevetést, ami annak tudható be, hogy a ragadozó csupán egy illúzió volt, aminek kételkedés nélkül bedőltem. Elég rosszul áll a szénám, ugyanis minden kiakadásomat vereségnek könyvelik el, így nagy bukás lesz a vége.
Másnap Seyong focizni akar. A kísértet egy komplett csapatot varázsol vízió formájában mindkettőnk térfelére, ő maga pedig a bíró szerepébe helyezkedik. Félórányi szerencsétlenkedésem után Seyong közli, hogy a foci a másik dolog, amiben verhetetlen, ezért kedvem lenne otthagyni a pályát, mert tök feleslegesek a további esések, a rohangálás, nem beszélve a rúgásokról, amikkel előszeretettel ajándékoznak meg az ellenfél csapatának fantom tagjai. Gunwoo azonban gondol egyet, és egy profi focista képességeivel ruház fel. Szerintem még mindig nem döntötte el, hogy melyikünk oldalára álljon, ezért hol Seyongnak, hol nekem segít. A szellemnek köszönhetően a második félidőben kiegyenlítek, sőt, az utolsó pillanatban megszerzem a győztes gólt, amitől Seyong teljesen ledöbben, hiszen ő nem tudja, hogy csalással nyertem. Hát igen, már nem csak hazudok, csalok is, ez borzalmas!

A harmadik éjszakán Seyong szipogására ébredek. Eszembe jut Gunwoo tegnapi trükkje, ezért szorosan lehunyva tartom a szemem, és megpróbálok mozdulatlan maradni. Nem hiányzik nekem, hogy újra szamárrá tegyenek, hiszen még mindig hallom a srác gúnyos nevetését, amiért aggódni mertem érte, amikor sikoltozni hallottam.
Amint felsejlettek Seyong sikolyai a fülemben múlt éjjel, odarohantam az ágyához, hogy nagy hősöket megszégyenítve segítsek rajta, mire először lecseszett, hogy minek ébresztettem fel, aztán meg kiröhögött, amiért így beparáztam. Kiderült, hogy nem is tőle származtak a hangok, csupán Gunwoo próbálta azzal száműzni az unalmát, hogy kísérletképpen megfigyelte, miként fogok reagálni, ha azt hiszem, Seyong bajban van. A cselt fordítva is megcsinálta; a piperkőc az én jajveszékelésemet hallgatta végig, csakhogy ő a füle botját sem mozdítva édesdeden aludt tovább nem meglepő módon.
Biztos vagyok benne, hogy a reszketeg sóhajok, a bánatos hüppögés egy újabb próbatétel részét képezik, ezért az ágyhoz szegezem magam, holott minden porcikám azt súgja, Seyongnak ezúttal tényleg szüksége lenne a vigasztalásomra. Bár ha valóban sír, akkor sem az én társaságomra vágyna, nyilván a hercegnője hiányától szenved, engem pedig csak újra megalázna, ha segítő szándékkal közelednék hozzá. Nagyon rossz hallgatni a szomorkodását, ezért eldöntöm, hogy másnap inkább kint alszom a nappaliban. Nem érdekel, ha emiatt kapok egy-két csípős megjegyzést, muszáj elfojtanom az érzéseimet. Sajnos akkor is tetszik, amikor bunkó, a megtört Seyongnak meg egyenesen képtelenség ellenállni.

– Mégis miben mesterkedsz? – kérdezem Seyongot, amikor a kerítés mellett találok rá. Amint felkeltem reggel, már nem volt az ágyában, az ételt érintetlenül hagyta, piros és feldagadt szemei pedig egyértelműen arról tanúskodnak, hogy ezúttal nem Gunwoo űzött belőlem tréfát. Seyong nem fordul felém, a jelenlétem hatására még idegesebbnek tűnik, és mielőtt meggondolhatná magát, belekapaszkodik a lécekbe, hogy átmászva rajtuk kiszabaduljon innen. A kerítés azonban életre kel, és megakadályozza őt a kijutásban; nagyot taszít a fiún, melynek hatására a földre esik. Lábaim automatikusan hozzávisznek, de ő védekezőn felemeli a kezét, nehogy véletlenül megérinthessem.
– Nem akarok fogoly lenni… – motyogja alig hallhatóan maga elé. Kicsit megvisel, hogy ilyen állapotban látom a nagy egokirályt, a vonzalmam ugyanakkor felerősödik, aminek egyáltalán nem örülök. Sürgősen ki kell nyírnom azokat a nyavalyás pillangókat, mert rohadtul nem kívánom hosszú távon azt a sóvárgást, amit ez a bolond ébresztett bennem.
–  Négy nap múlva kijutunk innen. Tudom, hogy jobb társaságra vágysz nálam…
– De mit tegyek akkor, ha a szerelem foglya lettem? – Amikor rám emeli könnyektől csillogó tekintetét, megrogynak a térdeim. Ebben a pillanatban olyan ártatlannak látszik; csak egy átlagos srác, akinek vannak gondjai, érzései, amitől sokkal szimpatikusabbá válna bárki számára. Én viszont azt szeretném, hogy lenézően jegyezze meg, hogy tényleg jobb társaságról álmodik. Fájdalom hasít belém, amiért itt van egy méterre tőlem, mégsem vonhatom magamhoz, mégsem érinthetem meg az arcát, hogy letöröljem róla a nedvességet. Nem ismerem a hercegnőt, de egy ostoba liba, ha nem várja tárt karokkal Seyongot a visszatérésekor. Még csak a negyedik nap elején járunk, de tudom, hogy a hét végén neki fogom adni a virágot. Bárhogy is alakulnak a körülmények, ha ennek fejében újra mosolyogni láthatom, arany szalaggal átkötve nyújtom majd át azt a nyamvadt ibolyát.
– Horgásszunk! Aki a nagyobb halat fogja ki, az nyeri a mai csatát. – Seyong felpattanva a földről megrázza magát, és úgy tesz, mintha fél perccel ezelőtt nem lett volna a szó szoros értelmében padlón. Fütyörészve a botokért indul, én pedig némán követem, mert nem szeretném a kedvét szegni, de az az igazság, hogy Gunwoo mesélte, hogy abban a tóban nincs egy szál hal sem. Az évek során kihaltak a növényekkel együtt, és bár vannak területek, ahol még megfordulnak, ez nem tartozik közéjük. Seyong kinyírna, ha tudná, hogy tisztában vagyok a helyzettel, mégis hagyom, hogy órákon át ücsörögjünk a parton. Ha Gunwoo beköp, akkor én őt fogom megölni, mármint tutira kicsinálnám, ha nem lenne már eleve halott.
– Lehet, hogy a halak éppen alszanak. Mi lenne, ha megosztanánk egymással életünk legcikisebb sztoriját, és akié kínosabb, az nyerne? – Nem tudom, a halak szoktak-e egyáltalán aludni, de kezdem unni a semmittevést, úgyhogy muszáj valamilyen módon véget vetnem a csendnek. Mondjuk, az felettébb jól esik, hogy vitatkozás, vérszívás nélkül ülünk egymás mellett huzamosabb ideig, miközben a karom néha Seyongéhoz simul, amikor úgy teszek, mintha kapásom lenne, a lágy szellő felém fújja az illatát, és amint lehunyja a szemét, hogy a nap felé fordítva arcát pihenhessen, gyönyörködhetek a vonásaiban. Miután abbahagyja az ábrándozást, felháborodott pillantásokat lövell felém, és annak ellenére, hogy nem mond semmit, tudom, hogy nem értékeli, hogy már megint őt néztem titokban. A következő percben viszont mosolyra húzódnak ízletesnek tűnő ajkai, amivel totálisan összezavar.
– Csukd be a szemed! – Mi van? Mire készül? Meg fog csókolni? Á, ne álmodozz, Jinseok, az sokkal valószínűbb, hogy belelök a vízbe. Nem tudom, miért, de engedelmeskedem neki, és ugyanazt a pózt veszem fel, mint amilyenben ő volt az előbb. Belőlem biztosan nem sugárzik akkora nyugalom, képtelen vagyok átszellemülni, ha arra gondolok, hogy engem figyel. Csak az jár az eszemben, hogy nem vagyok olyan szép, mást szeretne nézni helyettem, ezért kábé húsz másodpercnél nem bírom tovább, és frusztráltan kinyitom a szemem. – Ugye milyen idegesítő, ha bámulnak? Ne csináld ezt többet!
Kis idő elteltével észbe kap, és feledve az iménti incidenst belefog a történetébe:
– Egyszer teljesen azt hittem, hogy velem akar randizni a hercegnő. Kicsíptem magam, elcsórtam a bátyám parfümjét, istenien festettem, elhiheted, de amikor beléptem a szobájába, kiderült, hogy csak azért hívott, mert a szobalánya lebetegedett, és tőlem várt segítséget. Nekem kellett eldöntenem, hogy öt ruha közül melyiket válassza, én húztam fel a cipzárját, miközben nyál csorgatva meredtem a hátára, én csináltam meg a haját, mialatt lányos csacsogásba kezdett, hogy mindent megoszthasson velem az udvarlójáról. Konkrétan csajnak éreztem magam, egy barátnőnek, aki lelkesen fogadott minden információt, holott belül majd’ belehaltam a féltékenységbe. De az volt a legrosszabb, amikor megérkezett a lovagja, és én kísértem ki a kisasszonyomat a társalkodóba. Aztán végignéztem az ablakból, ahogy beült annak az idiótának a hintójába, végül megszégyenülten bevallottam a bátyámnak, milyen hülye vagyok, aki azóta is ezzel szívat.
– Egy nap bejelentettem otthon, hogy bemutatom az első páromat. Az anyám és a húgom teljesen lázba jöttek: vettek egy csini ruhát a barátnőmnek, eltervezték, hogy elmennek vele szépségszalonba, csupa lányos programot szerveztek, érted… Aztán hazaállítottam egy izmos, ízig-vérig férfias pasival. Anyáék teljesen kiakadtak, de nem azon, hogy meleg vagyok, hanem hogy szó nélkül hagytam, hogy hiába készülődjenek. Apám nem rágott be, elvitte vadászni a srácot, de mire visszaértek, borzalmas látvány fogadta őket. A húgom bosszúból engem cipelt el a szépségszalonba, és rám adta a csajomnak szánt rucit, így gondolhatod, hogy néztem ki. A fiú már akkor rosszul lett, amikor végig kellett néznie egy szarvas haláltusáját, de amint engem megpillantott, világgá szaladt.
 Nem szívesen adom neked a mai győzelmet, de ez annyira szánalmas sztori volt, hogy te nyertél. – Seyong úgy hahotázik, hogy beleejti a horgászbotot a vízbe. Az arcom pipacspirossá válik, amint ráébredek, hogy az előbb nyíltan felvállaltam előtte a szexuális beállítottságomat. Ennek ellenére nem húzódik el tőlem, tulajdonképpen nem is gúnyolódik, csak a szituációt elképzelve nem tudja abbahagyni a nevetést. Amikor visszaemlékszem a tükörben látott önmagamra, én is kacagni kezdek, és hálát adok az égnek, amiért Narinak elkerülte a figyelmét, hogy megörökítse azt a feledhetetlen pillanatot. Belegondolva, megkönnyebbültem, miután az a pasi felszívódott, mivel a pillangókat vele sem éreztem…

Este tüzet rakunk a kertben, és fesztelen csevegést folytatunk a lángok mellett. Némi harapnivalót is magunkkal hoztunk, nem beszélve a piás üvegekről, amik eleinte érintetlenül hevertek a lábunknál, de amikor Seyong inni kezdett, úgy gondoltam, nem mutatkozhatok kisfiúnak azzal, hogy azt mondom, nem töltöttem még be a tizennyolcat. Így hát kikaptam a kezéből a flaskát, de amint belehúztam, el kellett fordulnom, hogy ne lássa, mennyire undorodom az ízétől.
– Benne vagy egy ivóversenyben? – Anyám, ez nem hangzik túl jól! Ennek ellenére gondolkodás nélkül rábólintok az ajánlatra, és nem feltétlenül azért, hogy nyerjek; be akarom neki bizonyítani, hogy nem vagyok az az ártatlan gyerek, akinek hisz, és ha részegen lát, talán nem fog többet csecsemőként kezelni. – Basszus, te jobban bírod az alkoholt, mint amire számítottam – panaszkodik a fejét fogva, amikor szüntelenül folytatom az ivászatot.
– Olyan, mintha a pillangók ki akarnának törni a testemből – nyavalygok a sokadik korty után, és megpróbálok felállni, hogy eltávolodjak Seyongtól, mert nem akarom lehányni a cipőjét. Annyira szédülök, hogy inkább maradok a jól bevált négykézláb póznál, vánszorgásom közepette pedig egyfolytában a szellemet szidom, amiért alkohol közelébe engedett minket. Hirtelen kezek kulcsolják át a felsőtestem, melyek hanyatt fordítanak, hogy a gazdájuk ölébe kerüljön a fejem, aki kisimít néhány tincset a homlokomból, és olyan közel hajol hozzám, hogy a leheletét az arcomon érzem. – Ittas állapotban sokkal aranyosabb vagy. Holnap is le foglak itatni, hátha akkor… – Nem, muszáj lakatot tennem a számra, mielőtt kikotyognám, hogy abban reménykedem, belém esik. De vajon miért néz rám úgy, mintha máris teljesült volna a kívánságom? Vagy csak az alkohol köde bódít annyira el, hogy olyan dolgokat képzelek be, amik nem léteznek?
– Miért ejtettél fogságba, Jinseok? És én miért élvezem ezt az átkozott rab létet? – Színtiszta vágyat látok a szemében, de nagyon lehangol, hogy nem tudom eldönteni, valódi-e, vagy csak azért néz így rám, mert a hercegnőjét látja maga előtt a soju hatása alatt. Amikor az ajka az enyémet súrolja, úgy érzem, kinyíltak a mennyország kapui, de sajnos, mint kiderül, én nem léphetek be rajtuk, ugyanis ebben a csodálatos pillanatban képszakadás áll be nálam.

Reggel iszonyatos fejfájással ébredek az ágyamban. Rögtön gyógyszer után nézek, amit persze nem találok, pedig ha piát varázsolt nekünk az az alattomos lidérc, ellenszert is adhatna. Miközben a szekrényekben matatok, ráeszmélek, hogy Seyong nincs a helyén, ezért a keresésére indulok. Lehetséges, hogy megint a szökést tervezi? Olyasmi történhetett este, ami nem nyerte el a tetszését? Nem emlékszem semmire. Miután kicsit megerőltetem az agyam, beugrik, hogy valami rabságról beszélt, de a szavak nem állnak össze értelmes mondattá. Aztán… Úristen! Meg akart csókolni, de kidőltem! Hogy lehetek ilyen peches?
A kertbe érve nem várt látvány fogad. Seyongot egy székhez láncolták, aminek a lábai be vannak betonozva. Azon nyomban odasietek hozzá, hogy megszabadítsam a bilincseitől, de mielőtt elkezdhetném, szólásra nyitja a száját, a mondanivalója pedig megállásra késztet:
– Direkt adtam neked annyi piát tegnap. Direkt csináltam úgy, mintha meg akarnálak csókolni, hogy elájulj, és én leléphessek a virággal. Bevittelek a házba, aztán megkörnyékeztem az ibolyát, de a szellem bojkottálta a tervem, és megbüntetett. – Összezavarodva otthagyom, hogy reálisan át tudjam gondolni a történteket. Azt állítja, mindezt a virág megszerzése érdekében tette, a gesztusai mégis másról árulkodnak. Lehet, hogy magának is hazudik. Azt próbálja bemesélni mindenkinek, hogy a célja elérése végett kapott volna le, közben meg majd’ elepedt azért, hogy a nyelve találkozhasson az enyémmel. Jaj, nem kéne ilyenekről fantáziálnom, mert ha vonzódni is kezdett hozzám, olyan makacs, hogy akkor sem vallaná be, ha az élete múlna rajta.
– Elmehetsz – közli velem Gunwoo, amikor kétségek közepette leülök a nappaliban. – Az a majom csalni akart, így automatikusan te nyertél, gratulálok! Nem kell aggódnod érte, nemsokára szabadon fogom engedni. – Megrázom a fejem, és lassú léptekkel visszaindulok a tett színhelyére. Tudom, hogy mazochista vagyok, amikor úgy döntök, nem élek a felkínált lehetőséggel, de én annyival is beérem, ha még további három napon keresztül láthatom őt, ha további két éjszakát a közelében tölthetek. A verseny már rég nem érdekel, nem az motivál, hogy legyőzzem az ellenfelem, sokkal inkább az, hogy mellette maradhassak, ameddig lehet. Amíg el nem jön az utolsó óra, ami könyörtelenül el fog választani tőle.
– Azt mesélted, lételemed a mozgás. Rosszul érinthet, hogy egy ideje egyhelyben kell rostokolnod – tornyosulok Seyong fölé. Olyan pontot választok, ahol tökéletesen láthat, majd táncolni kezdek. Én nem tagadom, hogy odavagyok érte, de ráfér egy kis megleckéztetés, mielőtt eloldoznám. Erősen koncentrálok a lépésekre, amiket egy színdarab főszereplőjétől kölcsönöztem, de a fiú teste, aki előadta, jobban megragadt bennem, mint maga a tánc, ezért inkább improvizálásra váltok, mert akkor nem összpontosítok túl görcsösen.
– Jól táncolsz – jegyzi meg elismerően, amivel sikeresen kizökkent, így összeakadnak a lábaim, és majdnem hasra esek előtte. Nem tudom elhinni, hogy lenyűgözve figyelte a produkciómat, amikor eddig állandóan azt szajkózta, hogy nála jobb táncos a világon nincsen. Illetve megjelölt egy személyt, akit még magánál is fantasztikusabbnak tart, de az megdöbbentő, hogy engem nem hurrogott le. Arra számítottam, hogy minimum kifütyül, mivel tojással nem tud megdobálni a lekötözött kezei miatt, ehelyett úgy mosolyog, mintha elégedett lenne azzal, amit lát. – Persze sok mindent tudnék még tanítani neked…
– Jó próbálkozás, de nem dőlök be a dicséretednek. Csak azért mondod ezt, hogy eloldozzalak, de utána faképnél hagynál tánctanítás helyett. Van egy százszor jobb ötletem ennél. Csókolj meg, aztán elengedlek! – Öhm, ezt most tényleg kimondtam? Én, saját akaratomból? Vagy a szellem adta manipulatívan a számba a szavakat? Kellett nekem ilyen meggondolatlan kéréssel előrukkolni, amikor mindjárt újra elájulok az idegességtől.
– Te meg csak azért hoztad fel a csókot, mert azt feltételezed, kapásból nemet fogok mondani, és továbbnézheted a szenvedésemet. Hát nem. Gyere ide, hogy megadhassam! – Miért keltem fel ma? Egész nap az ágyban kellett volna szunyókálnom a takarót a fejemre húzva, ehelyett mindjárt a mentők fognak elvinni, már ha járnának errefelé. Na jó, vegyük a húgom példáját: Hónapokon át nyafogott egy babáért a kirakat előtt, szinte odáig fajult a dolog, hogy meghalni is képes lett volna azért a játékért, de amikor megkapta, pár óra múlva a sarokban végezte szegény. Ha megkapnám Seyongot, soha többé nem áhítoznék utána, mehetne Nari babája mellé. Milyen dögösen mutatna, ha büntetésből a sarokba térdeltetném…
– Elengedlek! – kiáltom, amikor már majdnem összeér a szánk, és vakon a zsebemben őrizgetett kulcsért nyúlok. Én nem vagyok olyan, mint Nari. Amikor kaptam egy plüss kutyát, mindenhová magammal cipeltem, még a vécére is, szóval félő, hogy ez Seyonggal is hasonlóképpen lenne. Nem mintha azt akarnám, hogy jöjjön velem a vécére, de ő máshova sem jönne, ezért meg kell találnom a kivezető utat a szíve labirintusából.

– Azt gondoltam, hogy ma úszhatnánk versenyt – állok elő a nagy ötlettel ebéd után. Az a jó Seyongban, hogy nem rágódik sokáig a dolgokon, így amint leszedem róla a bilincset, úgy fecseg a gyerekkori élményeiről, mintha mi sem történt volna. Én bezzeg nem igazán tudok koncentrálni a meséire, pedig érdekelnének, de a gondolataim megállás nélkül a majdnem csókunk körül forognak, amiből ráadásul kettő is volt.
Gunwoo-nak hála hamarosan a kezünkben tarthatjuk a fürdőgatyáinkat, amit esküszöm, nem tudom, hogy csinál. A szellemek elvileg nincsenek megáldva a varázslás képességével, főleg, ha büntetésben vannak, de úgy látszik, errefelé semmi sem átlagos. Túl sokáig nem agyalhatok ezen, ugyanis amikor Seyong vetkőzni kezd, konstatálom, hogy két okból is nagyon rossz ötlet az úszkálás. Egyfelől, ha póló nélkül lesz, tutira lefagyok, és még a vízig se jutok el, másfelől, azt rohadtul nem akarom, hogy engem egy szál kis gatyában lásson. De mivel kiötöltem egy tervet, erőt veszek magamon a végrehajtásához.
– Fura, hogy ezúttal nem bámulsz, pedig a testemen van mit nézni – bök oldalba, amíg a felsőmmel szenvedek. Amikor ledobom magamról a pólót, futásnak eredek, hogy minél kevesebb ideig mustrálhasson, és belevetődöm a vízbe. Gyorsan utánam iramodik, nehogy én nyerjek a lépéselőny miatt, majd mindketten sebes tempózásba kezdünk. Egy pillanatra oldalra lesek, amit nagyon nem kellett volna, mert a széles vállán megpihenő vízcseppek, amik a ragyogó napfényben drágakőnek hatnak, túlságosan elterelik a figyelmemet. Igen, szigorúan csak a tündöklés kápráztat el, még véletlenül sem a karján megfeszülő izmok, amiket úgy megérintenék, vagy a nedves tincsei, melyeket az ujjaim alatt szeretnék érezni.
Nos, itt az ideje annak, hogy belekezdjek az ötletem megvalósításába. A kezemmel össze-vissza csapkodok, a lábammal pedig koordinálatlanul rúgkapálok, miközben nyöszörgő hangokat adok ki, hogy azzal felhívjam magamra a figyelmet. Lehet, hogy ez az egész rosszul sül el, mert Seyong örömmel fogadná, ha vízbe fulladnék, legalább megszabadulna az ellenfelétől. Ha nem jön ide gyorsan, a játék, amit a húzása érdekében rendeztem meg, rideg valósággá fog válni, ha csak nem vetek véget az álfuldoklásnak. Már éppen feladnám, amikor erős karok fonódnak a testem köré. Oké, eddig kamuból haldokoltam, de most tényleg közel járok ahhoz, hogy feldobjam a talpam. Miért nem vettem számításba azt, hogy amikor kiment, egymáshoz fog préselődni a testünk, és hogy ez milyen hatással lesz rám? Sosem voltam jó stratéga, ezután sem kéne ilyen babérokra törnöm.
– Jinnie, térj magadhoz! A francba, hiszen te nem is tudsz úszni! Mégis miért csináltad ezt? Annyira kell az a virág? Neked adom, csak kelj fel, kérlek! Az ibolya a tiéd, hallod? – Meglep, hogy Seyong emlékszik arra, hogy nem tudok úszni. Meg voltam győződve arról, hogy amikor beszélek, egyáltalán nem figyel a mondandómra. De a hangjából kicsengő kétségbeesés döbbent meg igazán. Sajnálom, hogy ráhoztam a frászt, de egy kicsit még muszáj nyújtanom ezt a pillanatot. Éreznem kell óvó karját körülöttem, a bőrünk súrlódását, arcomat cirógató ujjait, és… Egy könnycseppjét? Az lehetetlen, hogy miattam sírjon. Bár akármekkora riválisok is vagyunk, azt biztos nem akarja, hogy meghaljak, ezért a nagy riadalom késztetheti sírásra. Én sem tennék másképp, ha a szomszéd néni előttem lenne rosszul, pedig semmit sem érzek iránta. Seyongot viszont szeretem, úgyhogy nem hagyhatom, hogy tovább őrlődjön, így kinyitom a szemem, és nyugtatón rá mosolygok.
– Mondtam már, hogy ne hívj Jinnie-nek, mert túl gyerekes! Tényleg nem tudok úszni, de ez a víz a mellkasomig ér, szóval simán letehettem volna a lábam. Nem történt semmi baj, szimplán átvertelek, hogy nekem add a virágot. – Hirtelen kibontakozom az öleléséből, hogy a trófeánkhoz rohanhassak, de mielőtt célt érhetnék, elkap, és hátraránt, melynek következtében a földön landolunk. Ismét a karjaiban fekszem, melyekkel olyan erősen szorít, mintha soha nem akarna elengedni. A szívverése olyan heves, mintha nem csak tíz métert futott volna. Azt hiszem, ezen a téren is le akar győzni, de az enyémet nehéz lesz felülmúlnia.
– Ne rosszalkodj, Jinnie, mert a végén Gunwoo téged is ki fog kötözni. Bár ha belegondolok, kedvemre való lenne a kikötözött látványod, de nem egy székhez, hanem egy ágyhoz. Amúgy gratulálok! Fejlődsz. Látom, tanulsz a mestertől. Az igazat megvallva, lenyűgöz a kis húzásod. – Erősnek kell maradnom, nem gyengülhetek el! Száz százalék, hogy nem gondolja komolyan, amit mond, csak büntetésképpen suttog olyan érzékien a fülembe, csak bosszúból. játszadozik velem, amiért becsaptam. Mondjuk, az értelmi szintemet hűen tükrözi, hogy szívesen senyvednék az örökkévalóságig abban a pokolban, amelyben ő lenne a Sátán.

– Megőrültél? Napokkal ezelőtt kiszabadulhattunk volna innen, de te nem éltél a lehetőséggel? Tudod mit? Nem érdekelnek az indokaid, ma véget vetünk a harcnak. Fogd ezt, és küzdj meg velem! – Halálra rémülök, amikor Seyong egy valódi kardot nyom a kezembe. Szóval Gunwoo elárulta neki, hogy miattam kellett itt rohadnia további három napot. Egyszerűen nem értem ezt a szellemet. Az úszóversenyes incidens után örvendezve azzal fárasztott, hogy szerinte a srác kezd belém zúgni, erre befeketít előtte. Mégis miből gondolja, hogy az jó irányba vezet, ha ismét ellenem fordítja Seyongot?
Görcsbe rándul a gyomrom, amikor eljut a tudatomig, hogy ez az utolsó napunk, hogy ha elmegyünk innen, soha többé nem fogjuk látni egymást. Nem akarom, hogy véget érjen életem legcsodálatosabb, egyben legfelkavaróbb hete. Minden reggel Seyong morgására szeretnék ébredni, minden percben elbukom, ha az kell ahhoz, hogy mosolyt csaljak az arcára. Megengedem, hogy Jinnie-nek hívjon, hogy gúnyolódjon rajtam, ha hibát követek el, hogy bosszút álljon a butaságaim miatt, csak maradjunk itt még egy kicsit.
Tegnap nem versenyeztünk. Egész nap beszélgettünk; láttam a szemében az érdeklődést, amikor a dolgaimról meséltem neki, és amikor apa halálához értem, megfogta a kezem. Groteszknek hatott a helyzet, hiszen életem eddigi legfájdalmasabb emlékét idéztem fel, a közeledése azonban boldoggá tett, még ha csak sajnálatból is tette. Azt hiszem, teljesen megfeledkezett magáról, mert ez után kéz a kézben sétálgattunk a hatalmas kertben, aminél jobb érzést sosem tapasztaltam ezelőtt. Egy darabig szótlanul barangoltunk, de annyira jó lett volna belelátni a fejébe, tudni, hogy mire gondol, mert szerintem nem véletlenül hallgatott olyan sokáig. Azon töprenghetett, bele merjen-e vágni valami újba, de mivel nincs gondolatolvasó képességem, nem vagyok tisztában azzal, végül mire jutott. Este a vállára dőlve aludtam el a sötét égbolt leple alatt. Amint lehunytam a szemem, automatikusan átölelt, bár szerintem őt nem ragadták el az édes álmok, mert a kétségei nem hagyták nyugodni.
Nevetségesnek tartom, hogy itt hadonászunk ezekkel a kardokkal egy nyomorult kóró miatt, ami számomra semmit nem jelent. Seyong azonban elég komolyan veszi a harcot, úgyhogy muszáj védekeznem, ha nem akarok megsérülni. Látom rajta a kétségbeesettséget, biztosra veszem, hogy ezzel adja ki magából a dühét, így akarja palástolni a valódi érzéseit. Nem tehetek róla, de sírásban török ki, amikor arra gondolok, hogy megnyeri a csatát, felkapja a virágot, és megy is, mert lehet, hogy vannak pillangói, de azok nem olyan erősek, mint az enyéim. Elhomályosodik a tekintetem, aztán már csak arra leszek figyelmes, hogy Seyong elesik. Úristen, most tényleg megsebeztem őt? Vagy direkt dőlt a kardomba?
– Nem akartalak bántani, véletlen volt… – Térdre esek mellette, és zokogva a karomba zárom. Azt hiszem, nem olyan komoly a sérülése, de nem vagyok hajlandó tovább színlelni. Határozottan a szájára tapasztom az enyémet, és ahelyett, hogy eltaszítana, erősen magához szorít. Durván a hajamba markol, minden gyengédséget mellőzve az alsóajkamba harap, majd felmordulva beljebb nyomul a nyelvével. Nem így képzeltem az első csókunkat; nem szabadna fájnia minden egyes lélegzetvételnek, nem szabadna arra gondolnom, hogy ez egyben a búcsúcsókunk is. Mosolyognunk kéne, ahogy tegnap tettük, de nem tudok megálljt parancsolni a könnyeimnek, amik az övéivel keveredve áztatják az arcát.
– El kell pusztítanunk a virágot! A varázsereje tette ezt velünk. Igaz a legenda, ezért amit érzünk, nem valódi. Ha a virág megszűnik létezni, ez a valami is elmúlik, amitől alig kapok levegőt! Azt akarom, hogy vége legyen ennek a fájdalomnak, úgyhogy tiporjuk el! – kiabálja eszelősen, de a szavai ellen cselekszik, amikor újra rám zúdítja minden szenvedélyét egy őrjítő csók formájában. Érzem, hogy a teste reszket alattam, tudom, hogy azt kívánja, bárcsak ne szeretne, mégsem nyugodhatok bele abba, hogy így végződjön a történetünk.
– Én nem akarom elpusztítani – suttogom megtörten, de természetesen a szerelmünkre célzok az ibolya helyett. Percek telnek el, melyek alatt egymásba gabalyodva vívunk nyelvcsatát. Vajon sikerül megnyernem a végső harcot? A válasz sajnos egyértelmű nemnek bizonyul, amikor egyszer csak elhúzódik tőlem, hogy felállhasson. Aggódom, amiért vérzik, de nem engedi, hogy segítsek neki, pedig most az egészségéről van szó. Nem tehetek semmit azon kívül, hogy végignézem, ahogy odasétál a kapuhoz, ami ezúttal szélesre tárul, amint megpróbálja kinyitni. Egy pillanatra sem fordul vissza, határozott léptekkel halad előre, holott a sérülés okozta kín szemmel láthatóan nem ért véget, ahogy a szívfájdalma sem.
– Gunwoo? – Összeomlom a házban, amikor realizálom, hogy a szellemünk eltűnt. Ez azt jelenti, hogy Seyong végül belém szeretett, de mégis mire megyek vele, amikor ilyen reakciót váltott ki belőle? Jó érzés, hogy segíthettünk Gunwoo-nak, de ez az öröm semmi ahhoz a gyötrelemhez képest, ami az egész bensőmet marcangolja. Miután úgy vélem, az összes létező könnyemet elsírtam, kimegyek a kertbe, és megállok az ibolya előtt. Kedvem lenne elpusztítani, de nem azért, mert úgy gondolom, az véget vethet a szenvedésemnek. Ha ez az átkozott virág nem létezne, akkor sosem ismertem volna meg Seyongot, és akkor a szívem sem fájna ennyire. Mégis leszakítom, hogy legalább a húgom hadd legyen boldog, bár jelenleg nagyon haragszom rá, hiszen miatta kerültem ide, miatta hullok éppen darabjaimra.

 Oppa! Egy iszonyú helyes fiú áll az ajtóban egy ibolyával a kezében! Biztos nekem hozta! – Felgyorsul a szívverésem, amikor Nari beinvitálja a lakásunkba azt a fiút, akit már fél éve nem láttam. Egy futó pillantást vetek a kezében tartott virágra, de sokkal szívesebben nézem őt, így hamarosan megfeledkezve a külvilágról egymás tekintetébe merülünk.
– Ez a tiéd – nyújtja át nekem remegő kézzel a virágot. A hangja bizonytalan, a megjelenése cseppet sem hasonlít arra a nagymenőjére, akit megismertem. A szám kiszárad, a lélegzetem elakad attól a gondolattól, hogy miattam változott ekkorát. Időre volt szüksége ahhoz, hogy feldolgozza, ami velünk történt, hogy rendbe tegye az érzéseit, de most itt van, eljött, és készen áll arra, hogy átadja a szívét, amit a virág jelképez. Habozás nélkül szorítom a mellkasomhoz az ibolyát, és megkérem a húgomat, hogy hagyjon minket kettesben, mire kissé sértődötten kivonul a szobánkból.
– Honnan szerezted ezt? Azt hittem, az volt az utolsó, amit hazahoztam. Ráadásul az pár héten belül tönkrement… – Sikerül idejében megfékeznem a nyelvem, nehogy úgy folytassam a mondatot, hogy szerintem a mélységes bánatom hatására hervadt el a virág. Tudom, butaság ilyesmiben hinni, de ha boldog lettem volna a locsolásakor, ha becéző szavakat gügyögve néhányszor megcirógattam volna a szirmait, még most is itt ragyoghatna, de én csak a könnyeimmel öntözhettem meg, miközben a szomorúságommal tápláltam.
– Egyfolytában rád gondoltam, Jinnie. A napok múlásával egyre biztosabb lettem abban, hogy mit érzek irántad, és ezzel egy időben megjelent egy virágkezdemény az ablakom alatt. Ahogy erősödött a szerelmem és az elhatározásom, hogy megkereslek, az ibolya annál szebb, annál egészségesebb lett. Holnap tartják a hercegnő eljegyzési partiját. Eljönnél velem a bálba? – Összezavarodva pislogok magam elé, és próbálom száműzni a rám törő szédülést, nehogy előtte essek össze. Seyong eljött hozzám, elhívott egy bálba, a virág a szerelmének köszönhetően születhetett meg… Biztos, hogy nem álmodom? Meg kéne keresnem Narit, hogy csípjen belém egy jókorát, különben órák múlva is hitetlenkedni fogok.
Éppen szólásra nyitnám a számat, amikor Dabin kopogás nélkül ránk tör, és nem zavartatva magát mellém telepszik, hogy a vállamat átkarolva szájon csókolhasson. El akarok húzódni tőle, hirtelenjében rosszul esik az érintése, amit eddig is csupán azért viseltem el, mert azt képzeltem, Seyong simogat, ő suttog a fülembe szerelmes szavakat. Most, hogy leforrázva áll velem szemben, amíg a pasim megfogja a kezem, fejbe vág a valóság, és már csak arra eszmélek, hogy Seyong feldúltan kirohan a házunkból. Nem megyek utána, hogy miért, nem tudom. De Dabin mellett sincs maradásom, ezért arra hivatkozva, hogy segítenem kell Narinak a házijában, a húgomhoz menekülök, aki a konyhában rágcsálja a körmét.
– A virágos srác sokkal cukibb, én őt választanám! Látom rajtad, hogy te is őt akarod, mégsem teszel semmit. – Mit kéne mondanom Seyongnak? Hogy amíg ő elfogadta az érzéseit, és felkészült arra, hogy belevágjon egy sokak által elítélt kapcsolatba, én meguntam a várakozást, és egy hónapja összejöttem a szomszédfiúval? Milyen nehéz lehetett számára idejönnie, szerelmet vallania, megszabadulnia az álarctól, amit oly sokáig magára erőltetett, erre miattam mától lehet, hogy két álarcot is fel fog venni az általam okozott fájdalom okán.
– Szeretnéd, hogy elvigyelek holnap egy bálba? – kérdezem hirtelen ötlettől vezérelve Narit, akit kellőképpen felvillanyoz a rendezvény, csak a megfelelő ruha hiánya kelt benne aggodalmat. A tizenhatodik szülinapjára vettem neki egy gyönyörű darabot, és attól függetlenül, hogy az eseményig még hetek vannak hátra, megkapja az ajándékát, hogy egy estére azzá a hercegnővé válhasson, aki mindig is szeretett volna lenni. Annyira meghatott, amikor a hazatérésemet követően a nyakamba ugrott, és fittyet se hányva a virágra, elzokogta, mennyire szeret, én vagyok a legjobb testvér a világon, hogy minden iránta táplált haragom azon nyomban elpárolgott.
Amíg Nari a ruhát próbálgatja, visszamegyek Dabinhoz, aki abban a reményben, hogy gyorsan végzünk a leckével, még mindig nálunk dekkol, és felfedem előtte az igazságot. Sajnálom, amiért ilyen levertnek kell látnom, hiszen egy igazán rendes srác, de nem maradhatok vele szánalomból. Hibát követtem el, amikor annyi próbálkozás után beadtam neki a derekam, mivel nem azért tettem, mert időközben rájöttem, hogy oda meg vissza vagyok érte. Azt hittem, Seyong gyorsan túlteszi magát a kis házban történteken, és ő fogja eljegyezni a hercegnőt, ezért egy hamis kapcsolatba menekültem, mert abban bíztam, hogy az idő múlásával úgy fogom szeretni Dabint, ahogy ő engem. Micsoda szívtipróvá avanzsáltam, amikor egy napon két fiú álmait is összezúztam, de az egyiknek azt kívánom, hogy találja meg az igazit, a másiknak meg azt, hogy örökkön-örökké az enyém legyen.

Idegesen markolászom a zakóm alját, amikor átlépjük a palota küszöbét. Nari bezzeg rögtön feltalálja magát, és flörtölni kezd az őrökkel, akik meghívó híján nem akarnak minket beengedni. Egy csomó olyan kérdést tesznek fel, amire nem tudok válaszolni: melyik nemes családhoz tartozom, a menyasszony vagy a vőlegény ismerőse vagyok-e, és így tovább. Úgy állok pillantásaik kereszttüzében, mint egy rakás szerencsétlenség, és a húgom csábos pózai sem válnak be, ezért megfordulok, hogy lehajtott fejjel, megszégyenülve a kijárat felé vegyem az irányt, amikor egy gyengéd érintést érzek a karomon.
– Te vagy az én Seyongom lovagja? Menj, és békülj ki vele, mert ha összetöröd a szívét, én esküszöm, hogy a fejedet vetetem apámmal. – A hercegnő csilingelő kacaja arról tanúskodik, hogy nem gondolja komolyan a fenyegetését, de az is nyilvánvaló, hogy tényleg nem akarja szomorúnak látni a legjobb barátját, ezért megígérem neki, hogy megteszek minden tőlem telhetőt, ami ahhoz szükséges, hogy Seyong legyen a legboldogabb a világon.
– Sokkal megnyerőbb vagy az itt megjelent hercegeknél, úgyhogy hajrá! – súgja a fülembe Nari, majd a következő pillanatban már az egyik nemes úrfival táncol. Sosem akartam herceg lenni, a húgom viszont minden kétséget kizárva imádná ezt az életet, szóval örülök, hogy elhozhattam ma ide. Az ő elégedettsége kárpótol amiatt, hogy én olyan nyomorúságosan érzem magam, mint még soha. Nem azért, mert azt hiszem, kevesebbet érek ezeknél az arany ifjaknál, halálosan félek attól, hogy Seyong el fog utasítani.
Észrevétlenül kiosonok a bálteremből, hogy a kertbe indulhassak, mert a hercegnő szerint ott találom a szerelmemet. Furcsa, hogy gyerekkorom óta kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet belül a palota, hiszen mindig kizárólag kívülről láthattam a falait, de most, hogy kiváltságosként bebocsátást nyerhettem az épületbe, nem pazarlom arra az időt, hogy körülnézzek, csak megyek egyenesen előre, amíg meg nem látok a szökőkút peremén egy kuporgó alakot. A fények pont olyan szögben esnek az arcára, hogy tudtomra adják fájdalmának bizonyítékát, amik könnycseppek formájában tükröződnek a szemében.
– Úgy hallottam, lakik egy eladó sorban lévő legény a palotában. Örömmel venném, ha elfogadna engem lovagjának, különben a király a fejemet veszi. – Leülök Seyong mellé, és megpróbálok úgy tenni, mintha nem lennék kétségbe esve, holott annyira izgulok, hogy szerintem legalább három szívinfarktust kihordtam lábon. Reszkető kezemet az övére helyezem, bár ennél sokkal többet szeretnék csinálni, de nem ronthatok ajtóstul a házba azok után, hogy tegnap végignézte, amint egy másik srác bújt így hozzám.
– Csak azért megyek bele, mert nem bírná elviselni a lelkiismeretem, ha emiatt lefejeznének. – Seyong olyan hévvel veti magát a nyakamba, hogy elvesztem az egyensúlyom, melynek következtében hátraesek a vízbe. Még jó, hogy csak térdig ér, mert azóta se tanultam meg úszni, mondjuk, jócskán bevertem a hátam, de a világ legcsodásabb srácával a karjaimban ez mit sem számít. Képtelenek vagyunk abbahagyni a kacagást, és nem bánjuk, hogy fentről az arcunkba záporozik megannyi vízcsepp; én személy szerint külön örülök nekik, mert legalább elmossák a szerelmem könnyeit. Jelenleg szebben ragyog a szeme bármelyik csillagnál, amely minket figyelve mosolyog az égbolton, boldogabbnak tűnik a nemeseknél, akiknek rengeteg aranyuk van, mert számára én jelentem a legnagyobb kincset.
– El kell mondanom valamit. – Seyong riadtan pislog rám, de egy hosszúra nyújtott csókkal biztosítom arról, hogy nem olyan témát szándékozok felhozni, ami veszélybe sodorná a boldogságunkat. – Odaadtam Dabinnak az ibolyát, hátha szerencsét hoz neki. Nincs szükségünk ilyen babonákra, mert a mi szerelmünk a nélkül is halhatatlan. – Megismétli a „halhatatlan szerelem” kifejezést, majd egy olyan csókban részesít, amitől több csillagot látok a felettünk húzódó kékségen, mint amennyi lehetséges. Tudom, hogy egy óvodás szintjén állok, de ezúttal sem vagyok képes elhinni, hogy ez valóban megtörténik, viszont nem zavarhatom meg a húgomat a nagy estjén, úgyhogy jobb híján megcsípem saját magamat. Seyong nevetésben tör ki, amikor feljajdulok a kegyetlenségem miatt, és forró ajkait a piros foltra szorítja. Túlságosan tetszik, ahogy a szája bebarangolja az egész karom felületét, ezért addig mesterkedek, amíg meg nem sértem a lábam egy kiálló kőben, csak hogy a combomat is csókokkal halmozza el.
 Hé, ha így folytatod, a kórházban fogsz kikötni a szobám helyett. – A szoba említésére öröm jár át, na nem azért, mert az ágy gondolata csalogat, á, dehogy, inkább a kényelmi szempontokat helyezem előtérbe. Amikor azonban kézen fog, hogy a palota mögötti lakásba vezessen, méltán megrökönyödöm a hercegnő látványán, aki Seyong fekhelyén csókolózik a jegyesével. A lány ránk kacsint, és lazán közli, hogy mivel elege lett a banzájból, oda menekült, ahol senki sem keresné. Vigyorogva hozzáteszi, hogy örül annak, hogy a nyakamon fog maradni a fejem, majd felajánlja, hogy másik zug után néznek, hogy mi kettesben maradhassunk, de a kedvesem nem akarja megszakítani az idilljüket.
– Bárcsak elmehetnénk a kis házba, hiszen minden ott kezdődött, de nagyon frusztrálna, hogy Gunwoo folyamatosan látna minket – morfondírozik Seyong, miközben a kezembe nyom egy rakás ruhát, mivel nem szeretné, hogy megfázzak. Gondolkodás nélkül ledobja magáról a vizes pólóját, hogy ő is belebújhasson egy szárazba, mire én szégyenlősen elfordulok, pedig biztosra veszem, hogy nem bánná, ha segítenék neki öltözködni. Nem értem, miért vagyok ilyen nyuszi, de olyan hirtelen szakadt rám ez az egész, hogy nem tudom, meddig mehetek el Seyonggal, hiszen számára ez egy teljesen új terület.
– Gunwoo elhagyhatta a házat, mivel egymásba szerettünk. – Seyong értetlenkedve mered rám, ezért elmesélem a szellem történetét, de mielőtt a végére érhetnék, a kijárat felé kezd húzni, hogy minél hamarabb az említett helyen lehessünk. Megpillantom a húgomat, aki a kapuban ácsorog egy fiúval, de annak ellenére, hogy legszívesebben hazavinném, rá mosolygok. Kicsit aggaszt, hogy nem az a srác áll mellette, akivel először táncolt; vajon hányat szédíthetett az est folyamán? Mindenesetre elég okos lány, ezért úgy döntök, hadd szórakozzon tovább. Képes megvédeni magát a rossz arcoktól, úgyhogy felesleges féltenem.
– Seyong oppa, szeretnélek figyelmeztetni, hogy én nem a fejedtől foglak megszabadítani, ha kicseszel a bátyámmal. – Hát igen, Nari gondolkodás nélkül kikaparná a gaztevők szemét, de arra igazán nincs szükség, hogy az én választottamat fenyegesse.
– Úgy látszik, mindkettőnknek van egy szívőre. Sajnálhatják, hogy egész életükben munka nélkül fognak maradni – kuncog Seyong, miután sietősen arrébb tuszkolom, nehogy tovább égethessen a húgom. Meghökkenek, amint megérzem a száját az enyémen totál nyilvánosan, attól meg konkrétan bepánikolok, hogy észreveszem, a király mindezt végignézte. Sosem találkoztam szemtől szembe országunk uralkodójával, erre, amikor pár méterre ácsorog tőlem, ilyen helyzetbe kell kerülnöm. Legnagyobb döbbenetemre viszont őfelsége elmosolyodik, ami annak tudható be, hogy boldognak látja azt, akire fiaként tekint. – Gyere, kössünk el két lovat! Eszem ágában sincs még egyszer gyalog megtenni azt az utat. És benne vagy egy versenyben? Aki másodikként ér oda, az állja a gyűrűk költségét. Siess, hogy minél előbb újra megcsókolhassalak! – kiáltja Seyong, és már rohan is a fenséges paripák irányába.
Gyűrűk? Mégis mire céloz ezzel? Én meg attól féltem, hogy túl gyors neki a tempó, erre ilyeneket mond. Bár az is lehet, hogy csak azért dobta be ezt az adu ászt, hogy megzavarjon, mert amíg én itt agonizálok, addig ő már a szépséges kanca hátán ül, hisz nem teketóriázik, ha a győzelemről van szó. Annak ellenére, hogy járunk, erősen munkál benne a versenyszellem, de engem sem olyan fából faragtak, aki simán hagyja nyerni a pasiját, csak azért, mert imádja, úgyhogy egy szempillantás alatt a nekem szánt csődör nyergében termek, hogy nagy kurjongatások közepette ideiglenesen átvegyem a vezetést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése