2020. november 22., vasárnap

TaeKai - Az utca végén balra |OS|


MUSIC CHALLENGE - Harry Styles: Sweet creature


Szöul egyik eldugott részében, az utca végén balra álldogált egy házacska, amiben hosszú évek óta nem lakott senki. Ablakai szomorúan meredtek a szépen kivilágított esti utcákra, a sok-sok nevetgélve sétálgató emberre, de még a kutyák és macskák viháncolását is vágyakozva nézte. Közel s távol minden házban élt valaki, kivéve benne, ami egyre nagyobb bánattal töltötte el.

Egykor jóízű kacajok visszhangoztak falai közt, vidám lábacskák robogtak fel-alá a lépcsőkön, és mindig fenséges sütemény illat lengte be egész területét. Bőségesen megterített asztal roskadozott a konyhában, pihe-puha ágyikó gondoskodott arról, hogy a benne fekvő gyerekek álma szép legyen. Meleg áradt szét a legkisebb zugában is, míg most csontig hatoló hideg uralta.

A házat saját kezűleg felépítő apukának csupán egyetlen gyermeke volt, de a kis Taemin annyira szerette legjobb barátját, Jongint, hogy a fiú mindennap szívesen látott vendégnek számított. A házacska imádta, amikor a két lurkó birtokba vette az udvart, és nyakig sárosan játszottak a homokozóban, amíg le nem ment a nap. Imádta, amikor forró csokit szürcsölgetve bekuckóztak a sarokba, hogy megvitassák világmegváltó álmaikat. Imádta, ahogy egymást felülmúlva újabbnál újabb tánclépéseket találtak ki, melyeket nem győztek gyakorolni recsegő-ropogó parkettáján. Imádta hallgatni a szuszogásukat, amint sokszor a szőnyegen eldőlve merültek álomba. Szeretet teljesen figyelte, ahogy cseperedtek, ahogy egyre okosabbak lettek, ahogy szerelembe estek, amikor pedig valami bánat érte a fiúkat, tégla szíve együtt érző sajgásba kezdett.

A házacska nem értette pontosan, mi történt, de egy nap Taemin nem ment haza többé, ennek következtében Jonginnal sem találkozhatott már. A szomszédoktól azt hallotta, Lee apuka és anyuka meghalt, ezért ő egyszeriben csak egyedül maradt. Azt gondolta, új lakói lesznek, ám azok sok évnyi várakozást követően sem akartak beköltözni. Nem mintha örült volna az ismeretleneknek. Ő kizárólag szeretett fiacskái társaságára vágyott. Éjt nappallá téve azon morfondírozott, vajon mi lehet velük, remélte, hogy falain kívül is boldogok, és egy percre sem hunyta le a szemét, nehogy elszalassza a viszontlátás lehetőségét.

Fájt neki, iszonyatosan fájt, hogy többé már nem lehet otthon. Rég hervadt virágok kókadoztak kertjében, a madarak sem pihentek meg tetején, hogy trillázásukkal kicsit jobb kedvre derítsék. Csak az emlékek tartották benne a lelket. Azokba kapaszkodva reménykedett abban, hogy egy nap majd újra gyerekzsivajtól lesz hangos, hogy újra láthatja immár apukaként a fiacskáit, mert akkor belőle is megint otthon lehetne.

***

Taemin fejét térdére hajtva ült a lépcsőn. Unottan dobolt ujjaival lábfején, miközben számolni kezdte a másodperceket. Mint ahogy minden áldott este öt éve. Tudta, hogy amint elér tízig, keserves sírás fog felhangzani a gyerekszobából. Még egyszer sem jutott el tizenegyig!

Nyolcnál felállt, és fáradtan a kislánya ajtaja felé vette az irányt. Ólom súllyal nehezedett rá a kimerültség, egyedülálló apa lévén mégsem tehette meg, hogy egy sör mellett lazítson a meccset bámulva.

Nagyon nem így képzelte el a jövőjét, amikor annak idején szóba került a gyerekvállalás. Világot megrengető szerelemről álmodozott, csodás karrierről, és a megannyi koncerttel telt év után egy édes babáról, akit a visszavonulást követően nagy boldogságban nevelgethet a párjával.

Ezzel szemben húsz évesen egy meggondolatlan éjszakán fogant meg a kis Bom. Taemin nem volt szerelmes a gyermeke anyjába, ráadásul debütálás előtt állt, ettől függetlenül hallani sem akart arról, hogy abortuszra kerüljön sor. Azonban azt sem vette számításba, hogy a kedves hölgy le fog lépni a bébi első szülinapján…

– Anya! – nyöszörögte a kicsi, amikor Taemin az ágyához lépett. Fájdalommal vegyes düh hasított belé, ahányszor ez a szó hagyta el a gyerek száját. Nem értette, miért sóvárog egy olyan valakiért, akire nem is emlékszik, akit jóformán nem is ismert, hisz abban az egy évben sem jeleskedett az anya szerepben. Bűntudat gyötörte az érzései miatt, de gyakran haragudott Bomra, amiért panaszos hüppögését kellett hallgatnia ahelyett, hogy a reflektorfényben tündökölt volna. Haragudott, amiért az éjszaka közepén ki kellett kísérnie a vécére, amivel legmélyebb álmából verte fel. Haragudott a rengeteg szanaszét heverő babára, plüss állatra, a kislány hosszú hajára, amit sosem tudott jól befonni, az undok macskára, akit Bom nagy könyörgések közepette vitt haza, és tulajdonképpen mindenre az életében.

Nem úgy tervezte, hogy húsz évesen pelenka cseréből meg büfiztetésből fognak állni a napjai. Továbbá inkább kutya párti volt, és már a második nézés közben agyára ment a Jégvarázs, hát még századjára!

– Berakod nekem Kai oppa videóját?

És akkor haragudott a legjobban a lányára, amikor leplezetlenül kimutatta rajongását Kai oppa iránt…

Taeminnek megszámlálhatatlan dolog hiányzott a régi életéből. Az órákon át tartó táncpróbák, a hangszálak bemelegítése, a gőzölgő pizzák, amiket jóízűen faltak a többi gyakornokkal horrorfilmezés alatt… De semmi nem hiányzott neki jobban Jonginnál.

Leginkább egy hullámvasúthoz tudta hasonlítani életét. Az egyik napot végigkacagta a lányával, aztán nyakig merült az önsajnálatban, pedig hálásnak kellett volna lennie azért, hogy a kicsi egészséges és vidám volt. Csakhogy lehetetlenségnek tűnt megbékélnie a sorsával, azzal, hogy végre el kéne engednie a sztárságról szőtt álmokat.

Szomorúan sandított a telefonja képernyőjén pózoló sztárra. Neki kellett volna azon a színpadon forognia. Neki kellett volna csábos pillantásokat lövellnie a sikítozó rajongók felé. Neki kellett volna eljutnia Amerikába, Európába, de Kai ellopta az életét, sőt ellopta tőle Jongint is. Egyszer őrült módon hiányolta a fiút, máskor szinte gyűlölte a kialakult szituációért. De legtöbbször magát gyűlölte, amiért nem volt képes továbblépni, elfogadni a történteket.

Persze semmi joga nem volt ahhoz, hogy másokat hibáztasson saját ballépése miatt. Hiszen Bom nem tehetett arról, hogy részegen elfelejtett védekezni, és Jongin sem adhatta fel az álmait csak azért, mert belőle túl korán lett apuka.

Próbálta felfedezni azt a kisfiút a tonnányi smink alatt, akivel egy életre szóló barátságot kötöttek. Akárhogyan fürkészte, nem találta. Jongin szeméből kiveszett az a csillogás, amit annyira szeretett, ajkán hamis mosoly ült, mozdulatai nem voltak olyan könnyedek, mint azelőtt. Talán rajta kívül másnak fel sem tűnt a változás, de ő hirtelenjében a zsigereiben érezte rég nem látott barátja segélykiáltását.

– Kis hercegnőm, szeretnél találkozni Kai oppával? – kérdezte lágyan végigsimítva Bom selymes haján.

– Hogyan, apuci? Vettél VIP jegyet a koncertjére?

– Nem. Jongin volt az én legjobb barátom.

– Mármint Kai oppa? És akkor most miért nincs veled? Én és Nari örökkön-örökké együtt leszünk – húzta fel a kislány a szemöldökét barátnőjére célozva.

Taemin szemébe könnyek szöktek. Minden porcikájával visszavágyott a gyermekkorába. Hogy újra az édesanyja óvó karja ringassa, hogy ismét az édesapjával bohóckodhasson, hogy megint Jonginnal nevessen egész éjszaka…

Arra már nem volt lehetősége, hogy a szüleivel találkozzon, ám Jonginnal helyre hozhatná azt, amit egyszer elrontottak.

Bom az ölében aludt el aznap. Mélyen beszívta hajának illatát, órákon át simogatta bársonyos bőrét, és ezúttal nem törődött azzal, hogy milyen fáradt lesz. Percről percre egyre nagyobb boldogság járta át lelkét. Tudta, hogy jönnek még nehéz idők. Kimerítő napok, kétségbe ejtő pillanatok, mégsem bánta meg, hogy nem mondott le a kicsiről. Nem érdekelte többé, hogy nem válhatott idollá; de a legfontosabb dolgot nem engedhette veszni hagyni. Még ha öt évébe is került, mire erre a döntésre jutott.

Jongin-ah, holnaptól semmi sem választhat el tőled!

***

Jongin egykedvűen rúgta le cipőjét. A közönség még mindig egy emberként skandálta nevét, azonban esze ágában sem volt visszamenni a színpadra. A varázs, amit tánc közben érzett, a kulisszák mögött hamar tovaszállt; a pompás színeket hatalmas szürkeség vette át.

Utálta az öltöző rideg falait. Úgy érezte, lassan összezárnak körülötte, fojtogatón meredeztek fölé. Legszívesebben teljes erejével belevágta volna az öklét, és nem is egyszer, a karján végigfutó ujjak azonban megakadályozták tombolását.

A jól ismert kezek addig masszírozták finoman a vállát, amíg teljesen el nem lazította izmait. Vigyázó karok ölelték szorosan, apró puszik lepték el arcát, mialatt óvó szempár leste minden rezdülését. Ha nem lett volna része ebben a rituáléban, valószínűleg alkoholba fojtotta volna frusztráltságát, de ezek a csókok sokkal mámorítóbbnak hatottak bármelyik jófajta bornál.

– Fantasztikus voltál – suttogta Sehun az ajkaira. Jonginnak elege volt ebből. Mármint nem Sehunból, hanem a lopott csókokból, a bujkálásból, abból, hogy nem mehetnek el együtt egy rohadt étterembe vacsorázni, mivel ő a nagy Kai, akinek a szerződése szerint még párkapcsolata sem lehetne, nemhogy egy férfival.

James, az egyik külföldi háttér táncosa fintorogva vonult el mellettük. Jongin már rég kirúgta volna, de a cég és a rajongók egyaránt bálványozták, ezért kénytelen volt elviselni a jelenlétét. Egy csomó mindent el kellett tűrnie, amihez mocskosul nem volt kedve!

– Mi a szart tud Sehun, amivel a kegyeidbe férkőzött? Ha egyszer megengednéd, hogy eléd térdeljek, soha többé nem akarnád ezt a lúzert. – Jonginnak ettől a beszólástól végleg betelt az a bizonyos pohár. Odaugrott a tenyérbe mászó képű majom elé, és gondolkodás nélkül az utálatos falhoz csapta. De nem elégedhetett meg ennyivel. Egymás után záporoztak az ütései, amíg Sehun nagy nehezen le nem választotta a tagról.

Mi a franc történt? Eddig a szúnyogokat sem bántotta, most meg valószínűleg eltörte James orrát. Ennyire ki lennének az idegei? Valósággal megrémült saját tettétől. Megijesztette az, mennyire kifordult magából, és hogy milyen további következményei lehetnek az őt bekebelező őrületnek.

Ki nem állhatta azokat a kis nyikhaj újoncokat, akik azt hitték, hosszabb időt kapnak a színpadon, ha összefekszenek vele. Vagy akik azt feltételezték, Sehunnak azért van több szóló száma, mert a szeretője. Egyszerűen arról volt szó, hogy remek táncosnak tartotta, jobbnak a többinél, ráadásul nem is viselkedett olyan undorítóan, mint mások.

– Taemin! – szakadt ki belőle egy mély sóhaj kíséretében. Ha a legjobb barátja mellette lenne, sokkal könnyebben venné az akadályokat. Az iskolában sokan csúfolták kreol bőrszíne okán, vagy azért, mert inkább táncolt focizás helyett. De egy nap megismerte Taemint, és attól kezdve nem fájtak úgy a sértegetések, nem zavarta a kiközösítés, hisz a világ legcsodásabb hyungja várt rá az órák végén.

– Taemin? – morogta Sehun komor arccal. – Sosem fogod őt elfelejteni, igaz? Akárhogy pedálozok, nem érhetek a nyomába. Engem csókolsz, de rá gondolsz. Mindig is belé leszel szerelmes…

Jongin akkorát ordított, hogy még a szomszédos épület is beleremegett. Mivel mindenből elege lett, a háta közepére sem kívánt egy féltékenykedő párt. Belefáradt abba, hogy állandóan bizonygassa Sehunnak, hogy ő a szíve választottja. Hogy Taemin csak a legjobb barátja volt, bár az tagadhatatlan tény, hogy mindig is a barátságát tartotta az élet legnagyobb ajándékának. Sajnos annak ellenére, hogy féltett kincsként őrizte, évekkel korábban elvesztette, és azóta nem találta a helyét a világban.

Zokogva rohant ki az utcára. Vissza akart repülni a múltba, amikor még egy finom süti vagy egy vicces rajz jelentette számára a legnagyobb boldogságot. Milyen ironikus, hogy kiskorában elepedve várta a debütálását, most viszont bármit megtett volna azért, hogy messzire elkerülje ezt az utat.

Jongin nem volt boldog. Évek óta egy áthidalhatatlan kettősség jellemezte mindennapjait. Imádta a színpadot. Amikor táncolt, más dimenzióba lépett; leszakadtak a testét megbéklyózó láncok, és az előadások idejére minden fényárba borult. De amint véget ért a mámor, rögtön megjelent a sötétség, ami egyre szorosabban és szorosabban fonta karjait köré. Egy ideje attól rettegett, mikor fogja végérvényesen összeroppantani őt.

A Taeminhez fűződő emlékei vigaszt nyújtó gyertyalángként pislákoltak a végeláthatatlan feketeségben. Ő volt az egyetlen, aki sosem bántotta, sosem okozott neki fájdalmat. Jongin tisztelte a rajongóit, azok mégsem tanúsítottak felé feltétel nélküli szeretetet, amikor hol az új dalát, hol a megváltozott kinézetét kritizálták. Szerelmes lett Sehunba, aki viszont a folyamatos féltékenységi rohamaival, bizalmatlanságával árnyékolta be a kapcsolatukat. Kedvelte a menedzserét, a producereket, akikkel együtt dolgozott, de abszurd elvárásaik, közönyös gondolkodásuk sokszor megölte a munkába vetett jókedvét.

Mielőtt Jongin az autójához ért volna, összeesett. A levegőnél is nagyobb szüksége volt Taeminre. Tudta, hogy képtelen lesz felállni, képtelen lesz folytatni nélküle, hisz az is kész csodának számított, hogy eddig túlélte hiányát.

Ments meg, Taemin-ah, kérlek!

***

Taemin keze reszketett a kórterem ajtajának kilincsét szorongatva. Legalább két perce toporgott bátorságot gyűjtve, pedig öt éve erre a pillanatra várt. Úgy vélte, még sosem idegeskedett ennyire. Nem tudta, mit mondhatna Jonginnak, holott régebben ő volt az egyetlen, akivel semmi nem jelentett problémát. A kórházba vezető úton százszor is lejátszotta fejben, mit fog tenni átlépve az épület küszöbét, most mégis megbénult végtagokkal ácsorgott egy rakás szerencsétlenség módjára.

Jongin szorosan zárt pillákkal markolászta az ágya szélét. A nagymamája halála óta görcsbe rándult gyomra, ha csak a kórházra gondolt, így amikor realizálta, hogy hol tért magához, valódi pánikroham tört rá. Ömleni kezdett róla a víz, alig kapott levegőt, egész testét rázta a hideg, és maga sem tudta, hogy mitől, de nagyon félt. Aztán hirtelenjében egy ismerős illat ütötte meg az orrát. A boldogság illata.

– Taemin… – suttogta áhítattal a hangjában, miközben vakon nyújtotta kezét a boldogság forrása felé.

Taemin minden kétsége elszállt, amikor ujjai Jonginéhoz értek. Már nem agyalt azon, mit kéne tennie, ösztönösen cselekedett; a lehető legszorosabb ölelésbe vonta barátját. Hosszú perceken keresztül tartotta erősen, majd mosolyogva mellé huppant, és örömmel telve simogatta meg a fiú vállára hajtott fejét. Minden olyan természetesnek hatott, mintha tegnap találkoztak volna utoljára. Mintha egy percig sem lett volna benne sértettség és megbántottság.

– Maradj velem! – szipogta Jongin, miközben barátja gyengéden végigfuttatta ujjait az arcán. Annyi mindent el akart neki mondani, de az az átkozott sírás egyszerűen nem hagyta szóhoz jutni. Taemin lágy mosolya egyre nagyobb melegséggel árasztotta el. Mintha ő lett volna a forró sugaraival cirógató nap, míg Jongin nem tudott kilépni a felhő szerepéből záporozó könnyeivel. El akarta mondani, hogy hibát követett el, amikor két percen belül letette a telefont, akárhányszor felhívta Taemin a kislánya születését követően. Mennyire bánja, hogy nem állt mellette a legnehezebb pillanatokban azért, mert elvakította a csillogás, mert mindent meg szeretett volna tenni annak érdekében, hogy elismert előadóművész lehessen. És ezerszer is bocsánatot kért volna, amiért kihasználva a baba érkezését átvette a pozícióját. Tisztában volt azzal, hogy ha Taemin debütált volna az eredeti forgatókönyv szerint, belőle csak a legjobb háttér táncos válhatott volna. Nem érdemelte meg, hogy ő legyen a középpontban; az a hely mindig is a barátját illette meg.

– Sehun nagyon aggódik érted. Órák óta a folyosón gubbaszt. Szerintem be kéne hívnunk, aztán majd visszajövök. – Jongin szíve hevesebben kezdett dobogni a név hallatán. Azt hitte, Sehun örökre faképnél hagyta. Azt hitte, besokalt, ami érthető is lett volna, hisz többször visszautasította, hogy ellátogasson vele a szüleihez, vagy éjszakákat töltött próbálással ahelyett, hogy a szerelmével romantikázott volna. Évekig a munkája állt az első helyen az életében, de épp ideje volt változtatni ezen.

– Tudod, Sehun és én… járunk… Bár folyton azt hajtogatja, hogy beléd vagyok szerelmes. – A két barát nevetése egyszerre harsant fel. Jongin úgy érezte, mintha egy óriási szikla gördült volna le a szívéről. Soha senkinek nem beszélt az érzéseiről. De Taemin előtt nem lehettek titkai. Alig várta, hogy minden apró részletről beszámolhasson neki a kedvenc lattéjük mellett. De előbb Sehunnal kellett beszélnie.

Taemin mosolyogva nézte, ahogy az aggódó fiú Jongin nyakába borult. Kicsit rossz volt pár perc együttlét után elválni, de Jongin boldogsága őt is boldoggá tette. Elővette a telefonját, hogy felhívja a szomszédlányt, aki Bomra szokott vigyázni, hogy nemsokára otthon lesz. Miközben beütötte a számát, arra gondolt, hogy jól meg fogja ölelgetni a kicsit, és elviszi a vidámparkba, ahol már rég nem jártak.

– Szia Mira! Bom jól viselkedett?

– Ő mindig jól viselkedik. Hisz olyan bájos, mint az apukája. – Taemin gyomrába kellemes bizsergés költözött a lány csilingelő hangját hallva. Lelki szemei elé villant, ahogy Mira sötét loknijai vízesés szerűen omlanak a hátára, ahogy ragyogó tekintettel fut versenyt Bommal, ahogy megszeppent mosollyal nyújt át egy szelet süteményt neki… Hogy nem vette észre korábban, hogy Mira a leggyönyörűbb nő, akivel valaha találkozott?

 – Van kedved eljönni velünk a vidámparkba? – kérdezte kissé megbicsakló hangon. Úgy izgult a válaszra várva, mintha a kezét kérte volna meg, pedig egyáltalán nem volt biztos, hogy a lány viszonozza érzéseit.

– Komolyan? Még sosem jártam a vidámparkban, mert elég szegényes körülmények közt nőttem fel… Megyek, és el kezdek készülődni Bomie-val!

– Mira! Este is rá fogsz érni? Átvinném Bomie-t a legjobb barátomhoz. Szerintem ki fog ugrani a bőréből örömében, ha megtudja. És hát… van az az étterem két utcával arrébb…

– Te most egy randira célozgatsz, Lee Taemin? – érdeklődött incselkedve a lány. Taeminnek jóleső borzongás futott végig a gerincén. Maga elé képzelte pajkos pillantását, halvány piros ajkait, mire azon nyomban megszaporázta lépteit. Két és fél éve ismerte meg Mirát, de sorozatos kudarcai nem engedték, hogy ne csak egy kedves szomszédként tekintsen rá, aki alkalmanként vigyáz a gyerekre. Miután Bom anyja cserbenhagyta, rávette magát pár találkára, ám mindegyik nőből hiányolt valamit. Ahogy azonban ma meghallotta a kedves hangot, villámként csapott belé a felismerés: miért nem jöttem rá előbb, hogy Mira minden téren tökéletes?

– Nem csak egyre. Jó sokra!

***

Szöul egyik eldugott részében, az utca végén balra álldogáló magányos házacskából egy augusztusi estén lett újra otthon. Majdnem összedőlt örömében, amikor egy pici lányka vágtatott be ajtaján, aki kiköpött Taemin volt. Sírni támadt kedve, amikor a felnőtt férfi lágyan megsimogatta falait, amikor a siváran tátongó ürességbe szebbnél szebb bútorok kerültek. Egy csodaszép kisasszony gyengéd csókot hintett Taemin ajkaira, amint harmadikként megérkezett, mire a férfi felkapta, és nevetve addig pörgette, amíg mindketten el nem szédültek. Úgy ugrándozott, mint kiskorában, úgy terült el a földön magához ölelve a csodaszép kisasszonyt meg a pici lánykát, mintha egy percet sem öregedett volna.

– Mindenütt jó, de legjobb otthon! – rikkantotta Jongin, aki cipőjét lerúgva csatlakozott a fekve nevető kupachoz. Eközben a házacska ajtajában megjelent egy ötödik személy is. A helyes srác tétován méregette a többieket, látszott rajta, hogy kicsit kényelmetlenül érzi magát, de amint Jongin odamászott hozzá, és magára húzta, az ő arcára is kiült egy levakarhatatlan mosoly.

– Mától itt fogunk lakni, apuci? Mindannyian? Jongin oppa, Sehun oppa, Mira unnie meg mi és Lulu cica? – lelkendezett a pici lányka, ezúttal a csodaszép kisasszonyhoz bújva.

– Ha szeretnéd, lehet még egy kutyánk is – vigyorgott Taemin fülig érő szájjal.

Szűnni nem akaró boldogság költözött aznap a házacska falai közé. Nem volt többé magányos, nem búslakodott a szomszédokat bámulva, hisz ott voltak neki a fiacskái és a családjuk, akik örökös vidámságot csempésztek szobáiba, akik sosem múló szeretetükkel a legcsodásabb otthont varázsolták belőle. 

 

26 megjegyzés:

  1. Sziaa!

    Nekem nagyon tetszett, annyira meghitt volt a novellád, a kezdeti szomorúság ellenére, ahogy a vége felé haladtunk, egyre szívmelengetőbb lett. ;;

    Nagyon tetszett, hogy a kis házacska leírásával, az emlékein keresztül vezetted be és zártad le a történeted, szép keretet adott neki. Amikor eszembe jut, vagy a városban járkálok a szép épületek közt, akkor elgondolkodom azon, hogy mi minden történthetett a falakon belül, vagy kint az utcán, amióta ott áll. Mennyi mindent láthatott, és ha mesélni tudnának a falak, a történelem könyveket kétségtelen újra kéne írni.
    Azok a gyerekkori emlékek, annyira édesek voltak, elképzelni, ahogy ott táncolnak, nevetnek, szórakoznak együtt a kicsi Taeminie és Jonginah, hát uww.

    Nagyon tetszett ez a mondat:
    "Szeretett teljesen figyelte, ahogy cseperedtek, ahogy egyre okosabbak lettek, ahogy szerelembe estek, amikor pedig valami bánat érte a fiúkat, tégla szíve együtt érző sajgásba kezdett." - Hát én nagyon szeretem ezeket a megszemélyesítéseket és olyan szép szavakkal írtad le, hogy az én szívem is belesajog. ;;

    Bozalmasak az olyan emberek, akik elhagyják a gyereküket, akár a megszületése előtt vagy után. Akár nő, akár férfi. De a nőknél még erősebb ez, mert nem tudom elképzelni, hogy létezhet ilyen nő, aki nem szereti a saját gyerekét. Főleg kicsiként, amikor még ártatlan babáról van szó, a világ legédesebb teremtéséről. Még az sem mentség, hogy tök fiatal volt a nő, akitől Sehunnak lett gyermeke, ez akkor is felháborító. De csoda volt látni, ahogy Taemin ennyire szívére vette a kicsi sorsát és felnevelte, mégha sokszor el is menekült volna és a karrierjébe került. Erre nincsenek szavak, ez a szeretet.

    Ezzen annyira jót szórakoztam xDD Egyet is tudok érteni vele meg nem is. "...és már a második nézés közben agyára ment a Jégvarázs, hát még századjára!" - Nagyon jóó XDD A második részét kétszer láttam a moziban, eddig teljesen jó is volt, de amikor húgom otthon kezdte nézni harmadjára, mondom oké, de amikor minden nap azt néztr nyáron, egymás után többször is, mert mit számít, hogy vége, el lehet insítani megint, na akkor már nekem is sok volt, mégha nem is néztem, de a tudat, hogy hogy lehet ennyiszer megnézni... XDD Jó, én se voltam jobb, csal az Alice csodaországbant néztem, de az mindig más, ha rólunk van szó. XDD


    Nagyon rossz volt így látni Jongint, hogy hiába a szenvedélyének, a táncnak él, nem okoz neki boldogságot és csak szenved. Nagyon jól megragadtad ezeket az éréseket, ez a mondat pedig összefacsart, mint egy citromot szokás.
    "Jongin szeméből kiveszett az a csillogás, amit annyira szeretett, ajkán hamis mosoly ült, mozdulatai nem voltak olyan könnyedek, mint azelőtt. Talán rajta kívül másnak fel sem tűnt a változás, de ő hirtelenjében a szigereiben érezte rég nem látott barátja segélykiáltását." Ez csak egyszerűen om,g valaki mentse meg Jongint érzés, és ugyanígy, csak hatványon, amikor összeesett és azt gondolta, Taemin jobban hiányzik neki, mint a levegő ;;;;;

    Örültem nagyon hogy a végére egymásra találtak és megnyugodhattak egymás ölelésében. ;; Anyway a végéig azt hittem, hogy gyerek ide vagy oda, ez biza TaeKai és yaoi és összejönnek a végére, de lol tévedtem, mert nem. XDDD Sehun féltékeny kis izé, nagyon ritkán kedvelem az ő karaktereit, és itt se lett annyira szimpatikus a végére, de lehet, mert nem sok szerepe volt, vagymert belerondított a TaeKaiba... XD De szimpatikus volt a lányka, akit Taemin maga mellé választott. Amúgy az kicsit fura volt nekem, amikor felhívta a lányt és aztán elhívta randira meg minden, mert én fejben még ezt a kórterembe képzeltem és tök furán vette ki magát, hogy ott Jongin előtt meg minden ezzel foglalkozik és így telefonál, de aztán elengedtem, újrajátzottam azt a részt, csak a folyosóra képzeltem és akkor már nem volt fura. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép és meghitt volt a vége is, a lezárás a kis házikó szemszögéből, tényleg örültem, hogy újra igazán otthonnal érezhette magát. ;;; Nagyon aranyos és különleges szempontból ragadtad meg a dalt, nekem olyan meseszerű volt az egész és én szeretem az ilyet. A karaktereidet mindig is szerettem, most volt egy megszólalás, ami kevésbé valószínű szerintem, hogy amúgy elhangzana valóságban is, ez a "szegényes körülmények közt nőttem fel...", de lehet csak én nem hallottam még így.

      Olyan ézésem van a novellád kapcsán, mint amikor nagyon szomjas vagyok és fázok, aztán iszok egy bögre finom, meleg teát és érzem, ahogy olvadnak fel a lábujjaim és melegszem fel, kellemes érzés lesz utána. Így hatott a novellád is. ;;;

      Nagyon örülök, hogy csatlakoztál ehhez a challenge-hez is, és az elfoglaltágaid ellenére is ilyen szép kis terjedelmes novellát írtál. ^^ Nagyon várom a következő történeteidet, remélem, hogy tudsz pihenni is időközben! Köszönöm, hogy megírtad ezt a kis szívmelengető történetet, várlak a következő körben is! <3

      Törlés
    2. Szia^^
      Ha happy end is lesz a vége, azért egy kis szomorkodás majdnem minden novellámba kell, mert az élet sem csak boldogságból áll, és a szomorú jelenetek után talán még jobban vágyik az olvasó a boldog befejezésre^^
      Jaj, olyan jó, hogy ezt írod! Velem is mindig ez szokott lenni. Pl. van egy kis bérelt helyiség, ahova egy egyesület tagjaként gyakran el szoktam menni, és az egyesület egy csomó programot szervez ott: spanyol tanulás, jóga, hastánc, stb… És egyszer mondtam barátnőmnek, hogy ez a kis ház milyen okos lehet már, mert hány eseménynek volt szemtanúja, és biztos előbb tanult meg spanyolul nálunkXD
      Odavagyok az ilyen gyerekkori emlékekért, főleg, ha már akkortájt megszületett egy barátság, esetleg egy szerelem…
      Hú, hát az ilyen szép, megszemélyesítős mondatok terén továbbra sem járok élen, úgyhogy nagyon örülök, ha sikerül egy-egyet összehoznom:-)
      Igen, valóban borzalmasak, és a normális emberek számára fel sem fogható a tettük, ugyanakkor sajnos vannak olyan anyák, akik nélkül a gyereknek jobb lesz az élete… Legjobb barátnőm húga pl. már a terhesség alatt ivott, stb, ami miatt koraszülött is lett a kicsi… Na, ezek után szerintem sokkal jobb neki, hogy a nagymamája gondoskodik róla^^
      Én se zene, se film, semmilyen téren nem bírom elviselni, ha valami túl hájpolt… Mármint pl. sok BTS dalt szeretek, meg a fiúkkal sincs semmi bajom (főleg Taehyungot és Jungkookie-t imádom*.*), de nem tudom felfogni, ha Kpop, akkor miért mindent velük azonosítanak, amikor szerintem vannak ugyanolyan jó bandák, csak ők valami miatt nem kapták meg azt a sok-sok figyelmet… Na szóval a Jégvarázzsal is így vagyok. Nem olyan rossz, de kiemelkedőnek sem érzem. Én amúgy az Aladdint és a Pocahontast tudnám megnézni akárhányszor a mai napigXD
      Gondolkodtam rajta, hogy zárójelben kiírom a csoportban, hogy a TaeKai ellenére ebben a sztoriban ők ketten just friends, de aztán nem tettem meg. És a szerelmi szálakból direkt írtam olyan keveset, mert nálam kb. mindig azon van a hangsúly, de most szerettem volna ezt az írást a barátságnak szentelni, mert számomra az tényleg egy nagyon nagy dolog az életemben^^
      Igen, az úgy volt, hogy mikor Sehun bement Jonginhoz a kórterembe, azt a jelenetet nem folytattam tovább, mert mondom, nekik már jutott egy szerelmi jelenet korábban, és Taemin a folyosóról hívta fel a lányt. Így meglehetett az ő kis jelenetük isXD
      Nagyon szeretem a finom, meleg teát, úgyhogy örülök, hogy pont ahhoz hasonlítottad ezt a kis írást!
      Igyekszem minél több körben részt venni. Hátha most nekem is sikerül, hogy egyet se hagyjak kiXDD
      Köszönöm ezt a csodás kommentet!<3

      Törlés
  2. Szia! ^^

    Úristen... Nagyon érdekes szempontból ragadtad meg a dalt. Olyan szép volt, ahogy leírtad a ház érzéseit. Talán ez ragadott meg a legjobban. A történet maga szintén magával rántott.

    Az érzéseket nagyon jól átadtad. Szinte éreztem a két férfi fájdalmát.

    Bom édesanyját pedig nem értem. Ha esetleg történne is bármi ilyen velem, még véletlenül sem hagynám el a gyermekem, nemhogy még önszántamból hagyjam ott. Aztán még inkább maradnék, ha Taemin lenne az apa xDD
    Viccen kívül, nem merném, nem tudnám, mert már valamennyire kötődnék a lurkóhoz. Emellett én imádom a gyerekeket, szóval már azért sem hagynám az apjára.

    Minden gyönyörűen volt leírva, szinte mintha ott lettem volna, és láttam volna a történéseket. Nem lehet mibe belekötni, mert olyan jól lett megírva.

    Egyelőre ez a történet visz mindent nálam. Megnyertél a ház miatt. Nagyon jó ötlet volt!

    Köszönöm, hogy olvashattam ezt a csodás novellát! Már várom, hogy következő körben is olvashassak tőled! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Örülök, hogy jól átadottnak érzed a fiúk érzéseit^^
      Igen, inkább az apák szoktak lelépni, de mostanság több helyen is láttam, hogy anyuka ment világnak, apuka viszont felelősségteljesen felnevelte a gyermekét:-)
      Jaj, tényleg nagyon boldog vagyok, hogy ennyire tetszett! Remélem, legközelebb is elnyerem majd a tetszésedet, bár a második körös novella cseppet más leszXDDD

      Törlés
  3. Heloo! ^^
    Most a Yaoi lelkem egy kicsit meghalt, hogy a TaeKai szál csupán baráti volt, de összességében nagyon tetszett! :D Kevés az olyan barátság, ami több évnyi mosolyszünetet is kibír :) Nekem ez nem adatott meg, így jó volt olyat olvasni, ahol ilyen jó fordulatot vettek a dolgok.
    Vivienne-vel egyet értek, a házikó szép keretet adott a történetnek, jó volt olvasni, hogy ismét boldog lehet Ő is, így, hogy mind beköltöztek ^^ Bár kicsit furcsállom, hogy Mr. Féltékenyvagyokasemmire Sehun belement, de ki tudja, mik lesznek ott :D
    Egyetlen egy dologba kötnék bele: "Odaugrott a tenyérbe mászó képű majom elé, ... " Ez számomra kicsit magyartalan volt. Értem, mit akartál kihozni, de nekem egy kicsit furák ezek a szavak így együtt. Ha másnak nincs vele baja, akkor vedd úgy, meg se szólaltam... :D
    Várlak a kövi körben is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Én is nagy yaoista vagyok. De Taemint és Jongint sosem tenném úgy egy párba, mert annyira jó barátok az életben, hogy az szent és sérthetetlenXD Meg itt most a barátság lényegét szerettem volna kiemelni.
      Nálam ilyen hosszú mosolyszünet nem volt, de legjobb barátnőmmel több hónapig (majdnem egy évig) nem beszéltünk… Igazából már azt sem tudom, miért, olyan régen volt… Valahogy akkor másfelé sodort minket az élet… De amióta újra egymásra találtunk, még jobban kötődünk a másikhoz, mint azelőtt^^
      Hát így, hogy mindannyian egy helyen laknak, legalább szem előtt vannak Sehunnak, szóval még kevesebb oka lesz féltékenykedniXD
      Amúgy azt én is magyartalannak tartottam… Máskor is előfordult már, hogy leírok valamit, nem tetszik, tudom, hogy nem helyes, mégsem törlöm ki, fene tudja, miértXD Legközelebb meg fogom erőszakolni a kezem, hogy nyomjon rá a delete-reXDD

      Törlés
  4. Szia!

    Jaj, hát megint milyen érzelmi hullámvasútba ültettel te minket, hát nem hiszem el.

    Egyébként én nem szeretek e/3-ban olvasni meg igazából írni se, mert szerintem ez a legnehezebb mindenféle szempontból, már csak abban is hogy ne legyenek szoismetlesek, meg hogy minden érzelmet rendesen atadjon az író, mert nem konkrét szemszögből van. Szoval nehéz, meg az én érdeklődésem nem szokta fenntartani, de tudtam ha valakinek ez menni fog, az te vagy. Egyébként így is volt, az első két bekezdésben egy kicsit az volt bennem, hogy úristen lehet hogy nem fogok tudni rá koncentrálni, de aztán ujrakezdtem és csodálatos volt.

    Egyetértek itt mindenkivel, hát olyan jó gondolat ez, hogy a ház is mintha csak egy személy lett volna, érzett mindent, a család hiányát, meg hogy szomorú meg ilyenek. Imádtam ezt az ötletet.

    Taemint az elején amúgy én tökre megértettem. Biztos nehéz volt neki, hogy a legjobb barátja sikeres, Ő neki meg mást szánt a sors. Úgyhogy én megértettem, mert amúgy szerintem simán lehet valaki iránt egyszerre két dolgot érezni, jelen esetben irigyseget mégis annak a személynek a hiányát. De nagyon örültem, hogy ez fokozatosan veszett ki belőle, meg hát ember legyen a talpán aki nem lesz féltékeny akarkire, aki az ő álom munkáját végzi. Egyébként tetszett ez a szereplőfelhozatal is, mert speciel nekem a kpop történelem legerosebb barátsága az övéké, hiszen ők aztán tényleg egy nyelvet beszélnek.

    Jongin szála is nagyon jól elvolt találva, nekem tetszett Sehun megjelenése is haha :D azt viszont nagyon rossz érzés volt olvasni, hogy Jongin szeméből kiveszett a csillogás mert hát az az ember maga a legfenyesebb csillag az égen jaj imádom ezt a férfit és rendesen belőlem is kiveszett valami, amikor ahhoz a részhez értem.

    Aztán szerencsére minden jóra fordult, és a vége egy kis csoda lett ;; imádtam hogy Taemin megtalalta a párját, meg hogy újra egy kis család lettek és hogy a házikó megtelt melegséggel és boldogsággal.

    Nagyon örülök neki, hogy velünk vagy, remélem hogy továbbra is tudjuk majd olvasni a kis csodáidat ;;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Jaj, én sem szeretek E/3-ban írni, de még múltban sem! Nem győzöm kikerülni a sok „voltot”, stb… De a ház miatt muszáj volt (tessék, megint egy „volt”XDD) Meg mindkét fiú szemszögéből szerettem volna láttatni az eseményeket, ami szintén nem szokványos, max egy regényben, de nem ilyen kis terjedelemben. De örülök, hogy megugrottam azt a bizonyos lécet^^
      Igen. Én imádom az ő barátságukat, szóval mással nem is tudtam volna elképzelni ezt a novellát.
      Sajnos nálam is sokszor előfordul, hogy egyik-másik barátomra irigykedek egy-egy dolog miatt… Aztán rájövök, hogy basszus, lehet, hogy abból a jóból én nem kaptam, viszont van más, ami meg nálam tökéletes, és náluk nem… Ennek ellenére hajlamos vagyok újra és újra beleesni ebbe a csapdába, pedig ugyanakkor meg örülök, ha jó történik velük, hiszen imádom őket… Szóval ez olyan kettős…
      Amúgy azon az elején gondolkodtam, hogy ne fordítva legyen-e: Jonginé legyen a gyerkőc, és Taemin maradjon színpadon, de valahogy végül ezt éreztem „helyesnek”. Azt írni is nehéz volt, hogy Jongin szeméből kiveszett a csillogás, mert hát annyira tiszta, annyira ártatlan valaki, és belegondolni is rossz, hogy egyszer valami bepiszkíthatja ezt a tisztaságot… Pedig biztos nem könnyű neki (sem), de remélem, ez nem egy jövendő látó novella, és ilyesminek a közelébe sem fog kerülni^^
      Örülök, hogy ez a házikó mindenkit levett a lábárólXD Már megint úgy jártam, mint sokszor, hogy először a Taemines és Jonginos részek voltak meg, amiket jónak találtam, de éreztem, hogy valami még hiányzik… Kéne még valami, amitől kerek egész lesz ez a történet. És a legvégén ugrott be. Nálam mindig az ilyen megvilágosodás szerű cuccok hoznak sikertXD
      Nagyon örülök, hogy tetszett<3

      Törlés
  5. Szia! Téged is nagyon jó újra itt látni! T^T

    Nekem már akkor tetszett az egész, amikor a ház gondolatait írtad le, mondom nekem álmaimban nem jutott volna eszembe ilyesmi, borzalmasan kreatív, nagyon megfogtál vele. :D

    Én imádom E/3-ban olvasni, tőled meg főleg, így tök lelkesen estem neki, aztán az elején kicsit lehervadt a vigyor az arcomról, mert elképedtem, hogy a nő otthagyta a pici babáját. Az ilyet sosem fogom tudni felfogni, egyszerűen csak nem fér a fejembe. Nem tudom elképzelni, hogyha én lennék a helyébe, ne kezdenék kötődni a gyermekemhez.

    Taemin érzései 100% átjöttek, brutálisan nehéz lemondani egy álomról, amit az ember egész életében üldöz, aztán hirtelen valami keresztbe töri az egészet. Teljesen jól érzékeltetted a féltékenységet, meg a haragot, amikről maga is tudta, hogy oktalanok, hiszen Jongin nem tehetett arról, hogy neki közben babája született.

    Jongint meg úgy sajnáltam. ;-; Mikor jön egy nagy lehetőség és mégsem élvezi annyira, mint szeretné ;-;

    Nagyon tetszett, hogy a házzal keretezted a novellát és hogy láthattuk Taemin és Kai szemszögét is külön-külön, majd az szemtanúi lehettünk az újraegyesülésnek. ;-; Öt év mosolyszünet után mégis csak erős az a barátság, ha képesek voltak onnan folytatni, ahol abbahagyták.

    Amúgy, Sehun totál az exemre emlékeztetett, és ne hari Sehun, imádlak, de ez a féltékenykedés teljesen olyan volt, amit az exem levágott a legjobb barátnőm felé. XD Kész XD

    Úgy örülök, hogy most is csatlakoztál, nagyon szeretek tőled olvasni! T^T Köszönöm, hogy olvashattam!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Örülök, hogy tetszett az E/3, mert amúgy ritkán írok így, és annyira nem is szeretem, de most a helyzet megkívántaXD
      Hehe, szegény Sehunie-t rossz színben tűntettem felXD Nem akartam negatív karakternek beállítani, mert valahol érthető, hogy ő akar a minden lenni a szerelme számára… Meg igazából én úgy képzeltem el, csak azt nem írtam bele, hogy Sehunnak nem volt ilyen jó barátja, ezért még nehezebb volt neki megérteni az ő kapcsolatukat.
      Remélem, ezúttal nekem is sikerül minden körben részt vennem, mint múltkor neked^^


      Törlés
  6. Szia!^^
    Nagyon örülök, hogy csatlakoztál megint a challengehez!
    Elképesztő ez az alapkoncepció, nem tudom hogy jutott ilyen ötlet az eszedbe :D annyira valósághűen írtad le a ház érzelmeit, mintha ő is egy élőlény lenne, és ez annyira vitte magával a történetet, meg olyan szívmelengető és különleges volt.
    Hát én is imádtam a Taekai párost, szerintem ők olyan erősek együtt amúgy is, egy novellában meg hát olyan jó párost alkotnak, attól függetlenül hogy barátság vagy szerelem van köztük. Én egyébként tökre örültem itt a barátság szálnak, meg hát annyira egyetértek, hogy a barátság az élet legnagyobb ajándéka. Tényleg szerintem nagyon meg kell becsülni az igaz barátokat, mert többet érnek mindennél :D
    Igazából mindkettejüket teljesen meg tudtam érteni. Annyira tetszett, hogy mindkét szereplőd miközben nagyon szerethetőek voltak, ott volt a negatív oldaluk is megemlítve, és ez valahogy olyan szép érzelmekre építette az egészet. Teljesen át tudtam érezni mindkét oldal vívódását és cselekedeteit is.
    Sehun nekem nem volt szimpi xd utálom az ilyen féltékenykedéseket, mert egy kapcsolat alapja a bizalomra szerintem, és ha az hiányzik akkor kb mehet kukába az egész :D
    Nagyon tetszett ahogy Taemin a lányt randira hívta. Szeretnék én is ilyen randimeghívást kapni xd (főleg ha még a Taemin része is stimmel xdd)
    Olyan szívmelengető volt, hogy a végén visszaköltöztek a házba, főleg így hogy a ház szemszögéből olvashattuk az érzelmeket. Nagyon édes volt!
    Köszönöm, hogy olvashattam, nagyon tetszett, várlak a következő körben!^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Mindig próbálok valami különlegeset csempészni az írásaimba, persze ha a szöveg is engedi. De nagyon örülök, hogy ez most ennyire átjött*.*
      Igen, én is ezt gondolom a barátságról, ezért gondoltam, végre a barátságnak is szentelnem kéne egy novellát, ha már így érzek vele kapcsolatban.
      Igen, hát mindenkinek van negatív oldala is. Tökéletes ember nincsen, még egy novellába sem. Ettől tudnak velük azonosulni a szereplők, mert ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint ők is.
      Sajnálom, hogy Sehun nem volt szimpi. Tényleg nem akartam belőle negatív szereplőt csinálni, csak hát az alaptalan féltékenykedés sokatoknak azzá tette. De majd lenyugszik a kis házbanXD
      Örülök, hogy a randira hívás és a vége is tetszett.
      Igyekezni fogok legközelebb is!<3

      Törlés
  7. Csak befutottam hozzád is, üdv :3
    Nagyon tetszett a tündérmese szerű keret, amit használtál, igazán eredeti ötlet volt megszemélyesíteni a családi házat. Tetszett az alternatív idol megoldás, egyszerre vetted ki a fiúkat a valós világukból és mégsem.
    Viszont sajnos úgy éreztem, néhol elkapkodtad a dolgot. Néhány olyan szép szinonima után hirtelen úgy elkezdted pörgetni a történetet a kórházban, hogy csak lestem. Taemin helyett egy pillanat alatt Sehun volt a középpontban és a lány, aki gondolom Bomra vigyázott regularly, megemlíthetted volna hamarabb, mert nagyon hirtelen volt így a felbukkanása és Taemin hirtelen vonzalma.
    Más egyébként nem volt szembetűnő, de ez a rész egy kicsit kizökkentett az olvasásból.
    All in all örültem, hogy egy ilyen eredetien felépített történetet olvashattam ^^
    Csak így tovább :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Tényleg; abba bele sem gondoltam, hogy idolok maradtak valamilyen szinten a történetben:-)
      Olyat sajnos hajlamos vagyok csinálni, hogy felpörgetem az eseményeket, mert az átkötő részek számomra túl unalmasak, ezért egy-két mondattal elintézem őket, hogy a lényegre térhessek… De majd megpróbálok erre figyelni a jövőben^^
      A szerelmi szálra nem igazán akartam koncentrálni, de mindenképp kellett Taeminnek is egy szerelem, azért nem tértem ki rá korábban.
      Köszi, hogy írtál^^

      Törlés
  8. Halii^^

    Eszembe nem jutott volna egy ház köré építeni az egész storyt! Az egész egy nagy érzelmi hullámvasút volt :D Az elején a boldog kis házikó, majd a romos épület, ezt követte szépen sorjában minden: ahogy egy figyelmetlenség miatt le kellett mondania az álmáról, majd kulisszák mögött, végül a happy end *-* Ez kellett most nekem :'D És mikor a kisgyerek felteszi A kérdést xD annyira őszinte kérdéseket tudnak feltenni, amire nem szeretnél válaszolni, de muszáj xD


    Köszönöm hogy olvashattam!^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Jaj, én nagyon szeretek ilyen hullámvasutasat játszani, úgyhogy szokj hozzáXDDD
      Nagyon örülök, hogy tetszett!:-)

      Törlés
  9. Sziaaa!

    Bocsánat, hogy már hány napja elolvastam, és csak most jutottam el ide :$

    IMÁDTAM A HÁZAT ÉS A GONDOLATAIT! Annyira megható volt! Én amúgyis szeretem, hogyha az emberek az ilyen "tárgyakat" is szeretettel kezelik, mert annyira megérdemlik. Én például mindig odafigyelek, hogy a telefonomról se mondjak semmi rosszat, mert annyira hűségesen szolgál XD Úgyhogy engem ezzel a ház lelke dologgal megvettél kilóra, de ahogy látom mindenki mást is :3

    Én örültem neki, hogy nem romantikus volt a TaeKai szál. Semmi bajom nem lett volna azzal sem, de nekem ők annyira csodás barátok, és az ő kapcsolatuk úgy tökéletes :3 Arról nem is beszélve, hogy milyen király, amikor Moonkyu, Ravi, Jimin, Sungwoon és Kwonho mind együtt bandázik TT___TT

    Az is nagyon tetszett, hogy megalapoztad a ház erős kötődését azzal, hogy Taemin apuja építette, és az emlékekkel, amivel Taekai töltötte meg :3 A sütik illatával és minden mással is annyira átadtad egy igazi otthonnak a melegét!

    Amikor megláttam, hogy a te történetedben is van baba, akkor az annyira megdöbbentő volt nekem, jó értelemben. Nem hittem volna, hogy rajtam kívül lesz még valaki, aki ezt belecsempészi a történetébe. Igaz, rád gondolhattam volna, mert az ember szeret olyan dolgokról írni, amilyen életszakaszban van, és ugye neked ott a Dominik. Mindenesetre jót mosolyogtam rajta, amikor ahhoz a részhez értem, hogy Taeminnek babája van. Ráadásul neki kislánya van, Jonginnak meg kisfia lett nálam, szóval egymásnak teremtettük őket xD

    Amúgy engem is rendesen idegbe tett, hogy a kislány az anyukája után kiáltott.... hát ne már, egyáltalán miért TT ennél még az is jobb lett volna, ha Kai után kiállt, de tényleg xD

    Én teljesen megértettem Taemin negatív érzéseit, mert gyerek nélkül is bennem van ez, ha a gyerekvállalásra gondolok. Ami pedig a féltékenységet illeti, szerintem ez valahol egészséges szinten mindnekiben benne van. Az ember őszintén örül a legjobb barátai, meg a barátai sikerének, de ettől függetlenül szerintem mindenkiben legalább egyszer átfut a gondolat, hogy bárcsak én is... De ez nem feltétlen baj, mert valahol motiválja is az embert, hogy a jobbra törekedjen. Igaz, Taemin esetében ez elég nehéz egy gyerekkel.

    JONGIN CSILLOGÁS NÉLKUL NEM NEM NEM NEM! Lehetetlen, istenem, add, hogy sose jöjjön el ez a pillanat TT mégcsak belegondolni is szörnyű, meg hogy alkoholba meneküljön, omg, nem! Jongin csak boldog lehet, kész, pont.

    Tetszett, hogy Taemin vágyott Jongin "életére", és aztán kiderült,h ogy ott sem fenékig tejfel minden. Pont, ahogy sehol sem az... Ezt annyiszor elfelejtjük, úgyhogy örülök neki, hogy ezt is kiemelted ebben a novellában, annak ellenére is, hogy nagyon sjanáltam Jongint. De jött Teaminie és megmentette, hát persze!

    Amúgy én nem csodálom, hogy Sehun féltékeny volt, mert hát ha most ez egy dorama lenne, akkor tipik ez lenne az, hogy áh, nem vagyok szerelmes a legjobb barátomba, és aztán rájönnek, hogy de... de igen, az vagyok xDD De komolyan! De aztán belegondoltam, hogy pont Annával beszéltük az egyik ficijével kapcsolatban, hogy a lelki társad és az életed szerelme nem feltétlen egy és ugyanaz, úgyhogy végül arra jutottam, hogy itt Taemin és Jonginah lelki társak. Úgyhogy nekem is ez kicsit tényleg sok volt, mert én is totál elhittem, hogy áh, ezek szerelmesek, szóval Sehunnal megyek és kezet fogok xD

    Nagyon meglepett, hogy végül MINDANNYIAN visszaköltöztek a házba. De tetszett, hogy egy óriási nagy család lettek, és a ház is megérdemelte a magányos évek után. Úgyhogy a ház érzéseivel sikerült elérned, hogy elszabaduljon egy-két könnycseppem :3

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. A jégvarázson nem csoda, hogy kiakadt Taemin, hát azt én se bírtam, háromszor kellett nekilendülnöm, mire végre megnéztem...

      "Imádta, amikor forró csokit szürcsölgetve bekuckóztak a sarokba, hogy megvitassák világmegváltó álmaikat." ez nagyon tetszett, mert annyira gyermekien ártatlan dolog, arról nem is beszélve, hogy ugyanaz volt biztosan mind a kettejük álma, meg a tégla szíves képed is annyira találó volt TT

      Köszönöm, hogy megírtad! Remélem, hogy a későbbiekben is fogsz tudni írni a novellákra! *-*

      Törlés
    2. Sziaaaaaa^^
      Hát ez aranyos, hogy nem mondasz rosszat a telefonodrólXD Az enyémet mostanság előszeretettel dobálja meg rágcsálja a gyerek, úgyhogy sajnos én nem kímélem szerencsétlentXDD
      Á, eszem ágában sem volt megszentségteleníteni ezt a barátságot^^ Én szeretem a yaoit, tulajdonképpen az előző challenge-ig nem is volt hetero sztori a blogon, és ezen kívül is igen kevés hetero sztorit írtam, de vannak, akiket semmilyen körülmények közt nem hoznék össze, még fikció téren sem. És igeeeeeeeeeeen, én is imádom, amikor ők mindannyian együtt lógnak! Ha már olyan sok téren korlátozzák őket, legalább együtt hadd érezzék jól magukat. Úgy szeretem az ilyen idol barátságokat, főleg, ha külön-külön is szeretem az illetőket.
      Mindenképp fontosnak tartottam, hogy Taemin apukája építse fel a házat, mert szerintem ott még nagyobb a kötődés, mintha csak úgy megvennénk egy lakást. Bár mondjuk sógornőméknél pont az hozta meg az elhidegülést, hogy a férje rengeteg időt töltött építkezéssel, és tökre elhanyagolt minden mást maga körül a gyerekeit is beleértve… Úgyhogy akkor legyen úgy, hogy ez a ház még Taemin születése előtt épültXD
      Jaj, egymásnak teremtettük őket, ez jóóóóóóóóXDD Én azt mondtam barátnőmnek, hogy Chen kislánya lesz Domi menyasszonya, mert pont egy héttel később született megXDDDDDDD Jó indok, hogy miért is látogassunk el pár év múlva KoreábaXD
      Hát igen… Még ha nem is emlékezett a kislány az anyjára, úgy gondoltam, mivel az óvodában látja, hogy rajta kívül mindenkinek van anyukája, konkrét személytől függetlenül hiányzik neki egy női alak.
      Igen, nem valószínű, hogy Taemin visszatérhet a színpadra, ami a legnagyobb álma volt, maximum vendég fellépőként néha Jongin mellett. Bár ha nagyobb lesz a lánya, és már ott lesz neki a pótanyukája is, ki tudja;;
      Ami Jongint illeti teljes mértékben egyetértek veled!!!!!!!
      Pont azt akartam lefesteni, hogy mindkettőjük életének van jó és rossz oldala is.
      Ez a lelki társ jelző tökéletesen jellemzi a kapcsolatukat. Én is úgy gondolom, hogy egy embernek nem feltétlen a szerelme a lelki társa. Csak hát a másik félnek, jelen esetben Sehunnak ez nyilván azért szar, mert neki nem volt ilyen lelki társa, és Jonginban remélte, hogy rátalál… De elégedjen csak meg a szerelmével, és készXD Én megelégednék veleXDDDDDDD Nem ragaszkodnék a lelki társ szerephez, beérném én azzal isXDDDD
      Hát ezt totális győzelemként könyvelem el, hogy ki tudtam belőled csalni néhány könnycseppet*.* (A második körben erre úgysem lesz példaXDDD)
      A Jégvarázst én is csak azért néztem meg, mert ha már mindenki látta, akkor nézzük meg… A hóembert meg a rénszarvast bírtamXD
      Forró csokival vagy egy finom teával bekuckózni az egyik legjobb dolog*.*
      Köszönöm, hogy írtál, és nagyon örülök, hogy tetszett! A te véleményedet mindig nagyon várom, ugyanakkor kicsit félek is, nem tartod-e nyálasnak vagy ilyesmiXD
      Igyekszem minél több körben részt venni, de akkor te is!<3 (ezt nem fenyegetésnek szántamXDD)

      Törlés
  10. Szia!

    Nekem nagyon tetszett ez a kis történet, mégha egy kissé szomorúan és melankólikusan is indult, örültem, hogy a végén ismét egymásra találtak! Nagyon aranyos volt a végén a ház szemszögéből leírni az eseményeket, az külön nagyon tetszett! :)
    Eskü, olyan volt mintha egy következő dráma sztoriját olvasnám, simán el tudnám képzelni film vagy sorozatként :'D
    Nekem nagyon tetszett, más volt, mint a többi novella, amit eddig ebben a körben olvastam, így felfrissítő volt :)
    Várom, hogy legközelebb is olvassak tőled ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Ó, nagyon örülök a más jelzőnek, mert a más dolgok csak jók lehetnekXDD És tök jó, hogy felfrissített.
      Az pedig csodálatos érzés, hogy egy film vagy sorozat alapjának is el tudnád képzelni*.*

      Törlés
  11. Annyira nagyon jó!!! Imádom, a háttér történet, a szereplőket és nekem teljesen átadtál minden érzést. A hibákat már előttem taglalták, de igazából engem annyira magával ragadott, hogy alig tűntek fel. Köszönöm, hogy olvashattam. Nagyon imádtam és ahogy találkoztak hosszú idő után, szuper volt. ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy írtál^^ Sokkal közelebb áll ez a szívemhez, mint a második körös írásom, de azért remélem, az se lett túl vészesXD

      Törlés
  12. Szia!
    Tiszta öröm volt ez a novella. Persze, az elején nem a végtelen boldogság volt a fő téma, de ahogy haladt előre a történet, úgy szélesedett a mosoly az arcomon.
    Nagyon tetszett, ahogy keretet adtál a történetnek, ahogy megszemélyesítetted a házat, és ezáltal elevenítetted meg a múltat, és az emlékeket. Hisz ahogy a mondás tartja: ha a kövek beszélni tudnának.
    Még nem olvastam Taemin és Kai párosítást, nekem ez teljesen új volt. egészen a végéig azt hittem, hogy több van köztük, mint barátság.
    Taemin karakterében érződött az, hogy nem képes elfogadni sorsát, és hiába szereti Bomot, mégis inkább a múlt és a szertefoszlott jövő árnyékában él. "Nem érdekelte többé, hogy nem válhatott idollá; de a legfontosabb dolgot nem engedhette veszni hagyni. Még ha öt évébe is került, mire erre a döntésre jutott." Itt a legfontosabb dolog ütötte meg fülemet. Amikor arról írtál, hogy néha haragudott a gyerekére és a vele járó fáradtságra, miközben szereti és tudja, hogy nem az ő döntése volt, hogy megszületett, arra gondoltam, hogy a sorok között talán a te fusztrációd is ott van, mikor egy éjszakát sem lehet végig aludni rendesen XD És Taemin hiába szerette Bomot, mégis más a legfontosabb az életében, mert még nem engedte el a múltat. ezért is örültem, hogy a végén VÉGRE feleszmélt és nemcsak nézett, hanem látott is.
    Kai karakterénél meglepődtem, hogy még mindig vágyódik Taemin barátsága után, viszont jól ábrázoltad azt, hogy nem minden arany, ami fénylik. Viszont nekem kicsit kusza volt, hogy miért is szeretnének annyira egymással találkozni, miért nem felejtették el egymást, főleg Kai, és akkor az évek alatt miért nem találkoztak? Erre csak a végén kaptam választ, de úgy gondolom, hogy ezt az elején is tisztázhattad volna és akár ki is fejthetted volna Kai részéről is jobban, hogy miért szeretne Taemin közelében lenni, mi tett és miért van lelkiismeret-furdalása.
    Összességében nekem tetszett, a házikóval megmosolyogtattál.
    Köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Jaj, annyira köszönöm, hogy ezt írtad, tiszta öröm volt a novella<3
      És milyen igaz! Ha a kövek beszélni tudnának, vagy a falak… Akkor sokan bajban lennénkXD
      Uhhhhh, hát húha… Lebuktam! Igen, tényleg én voltam a sorok közt, bár azért a hetek, hónapok előrehaladtával egyre jobban csiszolódunk össze, és ma sokkal jobb, mint pár hónappal ezelőtt volt.
      Szerintem az igaz barátságnál kevés fontosabb dolog van ezen a világon. Ezért is szenteltem ezt az írást legfőképp a barátságnak. Nekem is volt mosolyszünetem a legjobb barátnőmmel, ráadásul ő bántott meg engem, mégis amíg nem békültünk ki, nagyon rosszul éreztem magam, pedig több hónapba telt, és más már lehet, hogy rég továbblépett volna… Bocsi, ha ott rosszul jött ki, hogy nem korábban tisztáztam a helyzetet:-)
      Köszi, hogy írtál!

      Törlés