2019. november 12., kedd

KaiBaek - Pár óra a mindenség


MUSIC CHALLENGE - Avril Lavigne: Give you what you like

Pattanásig feszült idegekkel mászkálok fel-alá a hotelszobában. Hol késik már? Lehet, hogy el sem fog jönni? Jesszusom, bárcsak ne jönne el! A percek múlásával egyre inkább megbánom, hogy belevágtam ebbe az őrültségbe. Teljesen más a négy fal közt meleg pornót nézni, amíg a feleséged zuhanyzik, a gyereked a melletted lévő helyiségben alszik, mint egy húsvér férfival találkozni, hogy megtedd vele mindazt, amit eddig csak fejben képzeltél el.
Annak ellenére a világ legmocskosabb emberének érzem magam, hogy még semmi nem történt. Nyilván arra sem vagyok büszke, hogy pasi testekre szoktam gondolni, miközben Hyerivel vagyok, de a konkrét megcsalástól egyszerűen felfordul a gyomrom. Hogy juthattam el idáig? Persze, ha őszinte lettem volna magamhoz kamaszkorom óta, meg sem házasodtam volna, és akkor nem kéne ilyesmire vetemednem. De évekkel ezelőtt könnyebb volt megfutamodni, nem szembe nézni az igazsággal, a normák szerint elvenni egy gyönyörű lányt, aki nem sokkal később egy kisfiúval ajándékozott meg. Élni, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Úgy élni, hogy a szüleid dagadó mellkassal mutogathassák az esküvői, majd az unokás képeket az ismerőseiknek.
Az egyik nővérem tizenhat évesen lelépett otthonról egy kábszeres fickóval. Ő is drogozni kezdett, széttetováltatta a testét, minden porcikáján piercing virított, és mikor néha napján haza látogatott, egyértelműen látszott rajta, hogy nincs magánál. mintha folytonos köd borította volna az elméjét. A másik nővérem húsz évesen meghalt egy autóbalesetben. Szerencsétlen szüleimet egymás után érték a csapások, melyek rendkívül megviselték őket. Úgy tűnt, egy év alatt tízet öregedtek, amit elég nehezen tudtam feldolgozni. Megfogadtam, hogy én soha nem okozok nekik csalódást, soha nem kell sírniuk, szégyenkezniük miattam, én leszek az álom fiú, aki beteljesíti minden vágyukat, ezért nem törődtem, nem törődhettem a saját vágyaimmal. Már csak én maradtam a három gyerekük közül, tökéletesen kellett viselkednem, hogy őket boldognak lássam.
– Hol a francban vagy, Kim Jongin? – morog bele Hyeri a telefonba. – A fiad itt bőg, amiért nem te altatod el. Haza fáradnál, és lefektetnéd, mielőtt szétmegy a fejem? – Az apa és a férfi kemény harcot vív egymással bennem. Végre elszántam magam arra a lépésre, amit évek óta nem merek megtenni, de hogy hagyhatnám szenvedni azt a teremtést, akit legjobban szeretek ezen a nyomorúságos világon? Ha ő nem lenne, talán már én sem élnék…
– Add oda neki a telefont. Ma éjszaka ne várj haza. Lerobbant a kocsim útközben, és túl fáradt voltam intézkedni, úgyhogy megszálltam egy olcsó hotelben. – Hyeri háborog egy sort, aztán a kérésemnek megfelelően odaengedi a fiamat a telefonhoz. Elakad a lélegzetem egy pillanatra, amikor meghallom panaszos hangocskáját. Legszívesebben azonnal hozzá rohannék, egy láthatatlan erő mégis a székhez szegez. Mesélek neki, éneklek, elmondom, mennyire szeretem, és kicsit megkönnyebbülök, amikor meghallom ütemes szuszogását. De csak egy kicsit, mert aztán eszembe jut, hogy mi lesz, ha az éjszaka közepén felriadva nem talál otthon?
Kész, végeztem, indulok! Az nem okozna lelkiismeret-furdalást, ha megcsalnám Hyerit, de a fiamat nem hagyhatom cserben. Mellesleg a partneremnek fél órája itt kéne lennie, úgyhogy most már biztos nem fog jönni. Ő is meggondolhatta magát, de jól van ez így. Épp a kilincs után nyúlok, amikor váratlanul kicsapódik az ajtó, amin egy futástól lihegő, szél tépte hajú férfi esik be.
– Ne haragudj, hogy csak most értem ide! Abban a rohadt dugóban dekkoltam eddig. Hú, anyám, de jól nézel ki! Ott ültem a kocsimban a kormányt püfölve, ész nélkül nyomva a dudát, és közben azzal vigasztaltam magam, hogy amilyen peches vagyok, úgyis egy bányarémmel fog összehozni az élet, ezért nem baj, ha kevesebb időm lesz rá. De ha tudtam volna, hogy te vársz engem, kiugrottam volna az autóból, és sprintelve tettem volna meg a maradék távot. Ja, amúgy a nevem Baekhyun, örvendek a szerencsének!
Lefagyva ácsorgok, alig jut el a tudatomig, hogy illő lenne megráznom a felém nyújtott kezet. Az első gondolatom az, hogy bárcsak korábban leléptem volna, mert ezt a szájmenést nehezen fogom tolerálni. Mégis mire számítottam, amikor vakrandira adtam a fejem? Nem mintha a kinézetével baj lenne, de hát ő egy vadidegen. Még arról sincs szó, hogy estéken át chateltünk volna, melynek során megtudtam róla, mi a hobbija, mi a kedvenc filmje, ugyanis egyikünk sem akart többet egy éjszakás kalandnál.
– Öhm… Engem Taeminnek hívnak – mondom ki azt a nevet, ami elsőre a nyelvem hegyére szökik. A legjobb barátom nevét. Nem akarom, hogy tudja, hogy hívnak. Nem akarom, hogy bármi valósat tudjon rólam. Úgysem fogunk többet találkozni ezután. – Nézd, én még sosem csináltam ilyet… – nyögöm ki elvörösödve, mire lusta vigyor terül el az arcán.
– Még én sem voltam soha vakrandin – közli Baekhyun kényelmesen elnyúlva az ágyon. Vajon tényleg Baekhyunnak hívják, vagy ő is olyan óvatos, mint én? Megragad a tekintetem a kezén, ahogy beletúr szőkésbarna hajába, és az a kérdés fogalmazódik meg bennem, hogy lehet egy férfinek ilyen szép keze? Az igazat megvallva sosem nézegettem a pasikat. Csak a szex része érdekelt a dolognak, azon a téren pedig nem számít, kinek, mije hogy néz ki.
– Nem pont erre a tényre gondoltam. Még sosem csináltam férfiakkal… – bököm ki kelletlenül. Gunyoros mosolya miatt még inkább zavarba jövök, és eszem ágában sincsen helyet foglalni mellette az ágyon, amit hívogatóan paskolgat.
– Szóval még szűz vagy. Ez nagyon izgalmas!
– Nem vagyok szűz. Mármint a szó szoros értelmében nem… – hebegem idegesen. Baekhyun olyan fejet vág, mintha nagyon elgondolkodna valamin, aztán hirtelen gátlástalanul előrukkol pimasz kérdésével:
– Azt azért tisztázzuk, hogy aktív vagy passzív vagy-e az ágyban.
– Tessék?
– Oké, akkor mondom hétköznapibb nyelven. Amikor elképzeled, hogy szexelsz egy pasival, te teszed be valakinek, vagy neked teszik be? – Na jó. Itt az ideje elszívni egy cigit! Vagy kettőt. Meg sem kérdezve, zavarja-e a füst, rágyújtok, abban a reményben, hogy ez kicsit majd lenyugtatja az idegeimet. El kéne menekülnöm innen. Kit érdekel, mit gondol rólam, úgysem fogom többet látni. Nem nekem való ez. Sem a vakrandi, sem a pasik, sem ő maga. Túlságosan nyílt, túlságosan szókimondó, provokatív, tehát teljesen az ellentétem.
– Én vagyok az aktív fél – fújom ki hosszan a füstöt.
– Hála az égnek! – szakad ki belőle leplezetlenül a lelkendezés. – Szerintem nem ártana kicsit beszélgetnünk, mielőtt a tettek mezejére lépnénk. Ráhangolódás, ismerkedés, tudod… – Nem akarok beszélgetni. Azért jöttem, hogy kielégítsem eddig elfojtott vágyaimat, aztán szépen hazamegyek, mintha mi sem történt volna. Vannak barátaim, akikkel beszélgethetek, bár ha belegondolok, egyikkel sem vagyok őszinte. Senki sem tudja, hogy egy állandó fuldoklás az életem. Mindenki csak a jól elkészített maszkot látja, a boldog, kiegyensúlyozott férjet és családapát, de azzal nincsenek tisztában, hogy esténként, amikor a zuhany alatt lehullik rólam az álarc, perceken át sírok a forró víz társaságában.
– Nem vagyok túl jó a beszéd terén.
– Úgy néz ki, mint egy Adonisz, de antiszoc és titkolja, hogy pasi seggekre bukik. Senki sem lehet tökéletes! Gyere, van nálam pia. Az talán kicsit feloldja a benned lévő feszültséget. Azt hittem, azért kell majd leinnom magam, mert egy bányarémmel fogok találkozni, így hát elég sok üveggel hoztam. – Szó nélkül jókorát húzok a whiskyből, amit Baekhyun a kezembe nyom. A legjobb lenne eszmélet vesztésig inni, mert akkor tényleg nem történne köztünk semmi, bár azt nem értem, miért érzem egyre ellenállhatatlanabbnak ezt a srácot. Ha nem lenne szimpatikus, már rég elhúztam volna. Nem mondom, hogy nem bosszantó a stílusa, csakhogy ami taszít, egyben vonz is benne, ami totálisan összezavar.
– Gondolom, neked nagy tapasztalatod van a pasik terén – jegyzem meg kissé spicces hangon. Baekhyun feláll az ágyról, hogy mellém telepedhessen a süppedős szőnyegre. Egymás kezéből vesszük ki az üveget, amíg a földön hever már egy üres, és egy kis hallgatást követően a vállamra hajtja a fejét, ami józanul valószínűleg zavarna, így viszont meleg bizsergést eredményez a hasamban.
– Fiatalabb koromban sok fiúval összejöttem egy-egy éjszakára. Elég szar időszakom volt akkoriban. Az érettségi után nem tudtam, mi tévő legyek, nem érdekelt semmi, csak a féktelen bulizásnak éltem, mint megannyi meleg tizenéves. De nem voltam boldog. Anyukám elfogadta az életformám, apám a nemi identitásomtól függetlenül utált, és én sem voltam kibékülve magammal, sem az életem alakulásával.
Aztán megismerkedtem Sewoonggal. Több mint húsz évvel volt idősebb nálam, úgyhogy kezdetben valószínűleg apa figuraként tekintettem rá. Megmentett, kihúzott a mocsokból, elérte, hogy tovább tanuljak, hogy később jó munkám legyen… Soha nem kért semmit cserébe, de én mindig úgy éreztem, tartozom neki. Annak ellenére, hogy nála laktam, nem próbálkozott be. Egyik este bebújtam az ágyába, és hát azóta egy pár vagyunk. Ettől függetlenül nem éreztem, hogy szerelmes lennék belé. Persze lehet, hogy ez a szerelem, csak én gondoltam valami nagyobbnak. Valami lángolónak, észveszejtőnek, mindent elsöprő érzésnek. Minden bizonnyal ez csupán a könyvekben meg a filmekben van így. A valóság sokkal letisztultabb.
Sewoong egy évvel ezelőtt megbetegedett. Most én ápolom őt. Sokszor majdnem leléptem ez idő alatt, de nem engedte az a tudat, hogy mennyit köszönhetek neki. Egy csomószor elhatároztam, hogy összejövök valakivel egy éjszaka erejéig, amit sosem hajtottam végre mostanáig. Elhagyni viszont továbbra sem tudnám. Borzalmas ember vagyok, ugyanis néha az jár a fejemben, amíg alszik, hogy fogok egy párnát, és megfojtom, hogy ne kelljen tovább az oldalán szenvednem… Úristen, ezek után tutira nem akarsz majd lefeküdni velem, mert azt hiheted, szex közben is előjöhet a fojtogatós hajlamom.
– Ah, az én fejemben is folyamatosan megfordul, hogy megfojtom a feleségemet, amikor oktalanul nekem esik, amikor lejárat a családja előtt, amikor…
– A feleséged? – néz rám Baekhyun elkerekedett szemekkel. Bassza meg! Észre se vettem, hogy ez a szó csúszott ki a számon. Szépen elterveztem, hogy semmilyen valós infót nem fogok magamról megosztani, erre tessék. Kitaláltam egy álszemélyiséget, aki menő orvosként dolgozik egy menő kórházban, és szabadidejében is csupa menő dolgot csinál. Nincsen felesége, gyereke pláne, maximum egy mogorva kandúrral osztja meg a halál menő legénylakását. Hogy lehetek ekkora balek?
– Három éve házasodtunk össze, és két évvel ezelőtt már meg is született a fiunk. – Baekhyun meglepettségében félrenyeli a whiskyt, melynek következtében hosszantartó köhögő rohamban tör ki. Fogalmam sincs, milyen indítatásból, de végigsimítok a karján, aztán az ujjaim a kezén telepednek meg. Nem húzódik el, és valahogy én sem érzem helytelennek az érintést. – Senki nem tudja, hogy a férfiakhoz vonzódom. Eddig pornóval próbáltam elintézni a szükségleteimet.
– De miért? Nem a sötét középkorban élünk. A homoszexualitást már nem tartják annyira ördögtől valónak. Legalábbis az értelmes emberek nem.
– Nem akartam fejfájást okozni a szüleimnek. Amikor megismertem Hyerit, bebeszéltem magamnak, hogy képes leszek „kigyógyulni” mellette ebből a „betegségből”. Olyan akartam lenni, mint a társadalom többsége. Feleség, gyerek, munka… Bár az apósom cégénél dolgozom, aki egy napot sem szalaszt el, hogy porig alázhasson. Hyeri meg… Eleinte bájos volt, tündéri, de tipikusan az a helyzet állt elő, hogy amint elvettem, kimutatta a foga fehérjét. Az apja az irodában, ő otthon szívja a véremet.
– De a kisfiad miatt vele maradsz.
– Így van. A fiam az egyetlen jó dolog az életemben. Érte élek. Ha elválnék, semmim nem maradna. Kirúgnának az állásomból, a házból, mert persze az is az övék, bár ezeket el tudnám viselni. Azt viszont nem, ha a kicsitől is elszakítanának. Biztosra veszem, hogy nem engednék meg, hogy lássam, főleg, ha kiderülne, meleg vagyok. – Mi a fene van velem? Senkinek nem mondtam el, hogy a pasik érdekelnek, senkinek nem mondtam el, hogy miket kell eltűrnöm Hyeritől és a családjától, erre pont egy vadidegennek nyílok meg? Ez egyáltalán nem jellemző rám. Hetekbe, hónapokba telik, hogy megbízzak valakiben. Még Taeminnel is sokára lettünk legjobb barátok a zárkózottságom okán. Mi lehet ebben a fiúban, hogy egyik percről a másikra megosztom vele a legféltettebb titkaim?
– Nem akarok lefeküdni olyannal, aki házas, gyereke van… Micsoda elcseszett egy randi ez! Mi a francot keresek itt? Sewoong nem érdemli meg, hogy eláruljam. Nem ismerek nála becsületesebb, tisztességesebb embert. Kár volt dumálásra fecsérelni az időt. Rögtön a lényegre kellett volna térnünk a pia, cigi, és lelkizés helyett. Én csak le akartam végre vezetni a feszkót, aztán visszamenni hozzá, hogy beadjam neki a gyógyszereit, de már képtelen vagyok megtenni…
– Egyikünk sem tudna elszámolni a lelkiismeretével, ha megtennénk. Viszont kérhetek tőled valamit? Maradjunk itt ma éjszakára. Annyira felszabadultam melletted. Te vagy az egyetlen, aki előtt le mertem venni az álarcomat. Teljesen lecsupaszítottam a lelkem, amit huszonöt éven át gondosan kerültem, és ez kimondhatatlanul nagy megkönnyebbülést jelent. Nevettess meg! Ne szomorkodjunk tovább. Arra ott lesz az év maradék háromszázhatvannégy napja.
– Szóval arra kérsz, hogy bohóc legyek, és szórakoztassalak? Egye fene!
Az idő gyorsan repül Baekhyun mellett. Olyan történeteket oszt meg velem, amiken szakadok a nevetéstől; szégyenkezés nélkül, emelt fővel tárja fel a legcikisebb sztorijait előttem. Néha már azt hiszem, kamuzik, mert tetszik neki a reakcióm, de ha így is lenne, nem zavarna, hisz rég éreztem magam ilyen jól. Meg merem kockáztatni, hogy ennyit még gyerekkoromban sem nevettem egy huzamban, pedig akkoriban nem nehezedett ez a sok teher a vállamra. Ezen kívül eléri, hogy mellette beszédessé váljak, ami igen nagy szó. Ha ismeretlen társaságba kerülök a feleségem vagy a családja révén, meg sem mukkanok egész vacsora alatt, ő viszont távolról sem hasonlít azokra a megjátszós alakokra, akikkel általában összefutok.

– Játsszunk Felelsz vagy merszt! – kiáltja lelkesen, csillogó szemekkel. Az a megállapítás fészkeli magát az agyamba, hogy mellette sosem unatkoznék, de gyorsan elhessegetem a gondolatot. Holnap és az után már nem lesz ott, hogy szórakoztasson, szóval kár azon töprengeni, milyen jól mulatnánk a jövőben. De nem is akarok jelenleg ezen rágódni. Csak az itt és most számít, abból kell kihoznunk a legjobbat. – Ha olyan kérdést vagy feladatot kapsz, amit nagyon nincs ínyedre megcsinálni, innod kell!
– Jaj ne! – nyöszörgök a tarkómat dörzsölgetve. Így is többet ittam a kelleténél. Még egy korty, és szórakozás helyett a hányással fogom elütni az időt. Pedig nem lepődnék meg azon, ha Baekhyun szívatásként olyan ötletekkel állna elő, melynek eredményeképpen folyamatosan vedelhetnék.
– Nos, felelsz vagy mersz?
– Felelek – válaszolom úgy, mintha a fogamat húznák. Tartok a kérdéseitől, a merés viszont még ijesztőbb, szóval a két rossz közül a kevésbé rémisztőt választom.
– Mi volt életed legőrültebb cselekedete? – Ez nem is olyan durva kérdés. Ha igazán őszinte lennék, azt felelném, a mostani, hisz semmi sem überelheti azt, hogy belementem egy vakrandiba egy idegennel, akit ráadásul rövid idő alatt még meg is kedveltem. De ha ezt válaszolnám, túlságosan szánalmasnak tűnnék. Baekhyun annyi érdekes élményről számolt be a múltjából. Nem láthat egy uncsi fráternek, aki idáig egyetlen izgalmas dolgot sem csinált.
– Tizenhat évesen megcsókoltam a legjobb barátomat, Taemint.
– Taemint?
– Ja… Mindkettőnket így hívnak, hát nem őrület? – A rohadt alkohol nem engedi, hogy gondolkodjak, mielőtt megszólalnék, így majdnem a valódi nevem is napvilágot látott. De azt meg fogom tartani magamnak. Bármit elárulhatok neki, amíg a nevemre nem derül fény, biztonságban érzem magam. – Szóval lenyúltuk Taemin apjának kocsiját, és egy kiadós száguldozás után mocskosul berúgtunk. Nem mentünk el egy szórakozóhelyre, megfelelt a magnóból áradó zene, és hogy minden semmiségen idétlenül röhögtünk. Aztán egyszer csak kellő bátorságot gyűjtöttem össze ahhoz, hogy megcsókoljam.
– Szerelmes voltál belé?
– Mi? Dehogy! Csak akkoriban ébredtem rá, hogy engem nem a mini szoknyák meg a melltartók, illetve az azok alatti dolgok érdekelnek, és ő volt éppen kéznél az első csókomhoz. Azt az egyet követhettem el egy fiúval. Az első szexre, és minden másra csajjal került sor. Szerencsére Taemin nem emlékszik az esetre.
– Miért tartod ezt szerencsének?
– Mert az ember nem smárol a legjobb barátjával. Vagy te esetleg szoktál? – Baekhyun megrázza a fejét. Amióta előhozakodtam az első csókommal, olyan komoly lett. Talán azért, mert eszébe jutott a sajátja. Nem lehetett túl kellemes abból ítélve, ahogy leírta a fiatal korát. – Felelsz vagy mersz? – kérdezem határozottan, hátha a téma váltással újra jobb kedvre deríthetem.
– Természetesen merek! – közli felszegett állal, határozott arckifejezéssel.
– Akkor nyomj le nekem egy sztriptíz show-t! Az egy dolog, hogy megfogadtam, semmit a kéznek, de a szememet még használhatom – kacsintok rá kihívóan. Nem tudom eldönteni, hogy a túlzásba vitt pia mennyiség, vagy Baekhyun tabukat nem ismerő természete csalja-e elő belőlem a pajkos énemet. Normál esetben senkitől sem mernék ilyet kérni, senkire se mernék ránézni vetkőzés közben, de ő valamiért kivételt képez.
Felnevetek, amikor benyomja a telefonján a You Can Leave Your Hat On című számot. Kezdetben úgy vélem, el fogja hülyéskedni a szexi részt, de amikor egyre több ruha hullik a földre, ráadásul olyan csípőmozgással megspékelve, hogy az még egy hivatásos táncost is zavarba ejtene, realizálom, hogy ennek a fele sem tréfa. A „nem érünk egymáshoz” íratlan szabályunkat egyszer sem szegi meg, tisztes távolságból hagyja, hogy gyönyörködjek benne.
Hirtelen azon kezdek merengeni, vajon mi okozta a mellkasán látható halvány heget. Vajon mi a jelentősége a vállán lévő apró tetoválásnak, amit nem is tudok kivenni ilyen messziről. Szeretnék közelebb menni, hogy tanulmányozhassam a figurát. Szeretném, ha elmesélné, miért pont azt az ábrát választotta… Egyszerűen mindent tudni akarok róla!
Nagyot nyelek, amikor már csak egy feszes bokszer simul a testére. Biztos nevetségesnek tűnök, de az ujjaimat összekulcsolom a hátam mögött, nehogy a kezem engedjen a kísértésnek. A tekintetében lobogó tűz szintén letaglóz, mert nem tudom eldönteni, nekem szól-e a vágya, vagy pusztán a show részét képezi. Mindenesetre nem oszt, nem szoroz a helyzeten, mert ha valójában rám is vágyna, úgysem adhatnám meg, amit szeretne. Sajnálom, hogy pont velem sodorta össze a sors. Egy olyan férfit érdemelne, aki teketóriázás nélkül elkapná, nem törődve a megbánással, esetleges következményekkel, de a gép engem dobott ki pechére.
– Meg van elégedve a műsorral, uram? – érdeklődik elváltoztatott hangon, mélyen meghajolva előttem.
– Abszolút. Ajánlani fogom, hogy hívják meg önt Taemin barátom menyasszonyának leánybúcsújára. – Kacarászva öltözik fel, aztán elszántan felvilágosít arról, hogy most muszáj mernem, mert a Baekhyun-féle szabályrendszerben nem lehet egymás után kétszer a feleleket választani. Számat húzva motyogom, hogy oké, merek, holott semmi kedvem hozzá. Tutira vissza fogom kapni a vetkőzős számot, vagy még annál is durvább feladatot fog rám bízni büntetésképpen.
– Hívd fel Taemint, és számolj be neki a csókotokról.
– Mi van? Kizárt!
– Arra kértél, nevettesselek meg, és én szó nélkül teljesítettem. Nem is egyszer! Aztán azt mondtad, vetkőzzek, mire egy szál alsógatyában parádéztam előtted. Mindent megtettem, amit akartál, de nem kérhetek cserébe semmit?
– Miért pont ezt? – fogom a fejem kínomban. – Ha szeretnéd, negyed órán keresztül fogok neked sztriptízelni, vagy meztelenül lemegyek a recepcióra, hogy nincs törölköző a szobában, csak ezt ne.
– Inkább lemennél meztelenül a recepcióra? Inkább bolondot csinálnál magadból temérdek ember előtt, ahelyett, hogy bevallanád, ki vagy te valójában a legjobb barátodnak? Nézd, megértem, ha elnyomod a vágyaid a fiad kedvéért, ha mindenről lemondasz, ami boldoggá tenne. De kell valaki, akinek kiöntheted a lelkedet, amikor úgy érzed, semminek nincs értelme. Kell valaki, aki erőt ad majd, amikor a fájdalom elviselhetetlenné válik. Hidd el, szívesen lennék én ez a személy, a mi útjaink azonban hamarosan kettéválnak…
Ez a fiú sokkal több egy vicces, bohókás alaknál és egy helyes arcnál. Törődik velem, amit isten igazából a saját szüleimtől sem tapasztaltam. Egy anyának éreznie kéne, hogy a gyermeke belül romokban hever, még ha kívülről azt is mutatja, hogy minden rendben van, nem igaz? Anyám meg apám azzal voltak világéletükben elfoglalva, hogy bosszankodjanak az egyik nővérem miatt, sirassák a másikat, miközben nem vették észre, hogy az egyetlen, aki állandóan azt nézi, nekik mi a jó, elsorvad bánatában. Baekhyun viszont akkor is vigyázni akar rám, amikor már nem lesz mellettem, ami hívatlan könnyeket csal a szemembe.

– Hé, Taemin-ah! Hogy vagy? Izgulsz a jövő hétvége miatt?
– Mi az hogy! De neked miért ilyen fura a hangod? Részeg vagy?
– Iszogattam egy keveset. Jut eszembe, emlékszel a tizenhatodik szülinapodra?
– Nem sok maradt meg abból az éjszakából. Lenyúltuk apa kocsiját, száguldoztunk, vedeltünk, aztán teljes képszakadás.
– A képszakadás alatt megcsókoltalak.
– Tessék? Ez valami legénybúcsú előtti szívatós játék?
– Nem. Azért nem árultam el, mert attól féltem, el fogsz tőlem fordulni, ha megtudod, milyen vagyok valójában.
– Miattad halt meg az imádott aranyhalam. Ha e felett szemet hunytam, miből gondoltad azt, hogy mással elriaszthatnál magadtól?
– Úgy sajnálom azt az aranyhalat…
– Fátylat rá! Utána legalább vigaszképp kaptam egy kutyát, amire sokkal jobban vágytam. De figyu… Most azt akarod mondani, hogy azóta belém vagy zúgva?
– Ne aggódj! A tanúd leszek az esküvőn, nem pedig a szerelmes hős, aki berohan a szertartás közepén, hogy bevallja az érzéseit. El sem akartam mondani, csak Felelsz vagy merszt játszunk egy sráccal, aki ezt kérte tőlem.
– Egy sráccal? Hol vagy most, és kivel?
– Egy hotelszobában. Nem ismered, majd mesélek róla. Ő a legviccesebb, a leg… Mindegy, most leteszem, jó?
– Jongin-ah! Érezd jól magad, és légy boldog, mert megérdemled.

Egyszerre ráz meg, és áraszt el hatalmas megkönnyebbüléssel a Taeminnel való beszélgetés. Közben persze végig Baekhyunt figyeltem. Ismét elkomorult, de az engem bíztató mosoly nem maradhatott el. Azon morfondírozom, vajon tényleg létezik-e? Ha egy misztikus filmben lennénk, kiderülne, hogy egy angyal, aki csak azért jött a földre, hogy megmutassa nekem a helyes utat, aztán megy is vissza a felhők közé, amint sikerült ráterelnie. Angyal vagy sem, nemsokára úgyis el fogunk válni, ami az idő előrehaladtával egyre nagyobb szúrást hoz létre a mellkasom közepén.
– A szabályaid szerint most felelned kell – állapítom meg játékosan, mintha nem kezdődött volna el a szétesés a bensőmben. Végül is profinak számítok az érzelmeim elrejtésében, szóval nem okoz nagy problémát a színlelés. – Mi a legnagyobb titkod?
– A legnagyobb titkom? Még kicsi titkaim sincsenek. Nyitott könyv vagyok mindenki számára.
– Na, biztos van valami, amit még senkinek sem mondtál el. Én nem kérlek arra, hogy hívd fel XY-t, és valld be neki, megelégszem annyival, ha előttem leszel őszinte. – Baekhyun gondterhelten a cigis dobozom után nyúl, hogy kihúzzon belőle egy szálat. Olyan sokáig hallgat a semmibe meredve, hogy azt hiszem, nem fog válaszolni, és éppen azon vagyok, hogy másik kérdést tegyek fel, amikor halkan megszólal:
– Sosem voltam még igazán boldog. Nevetek, vidám vagyok, jól érzem magam a bőrömben, de ez nem egyenlő a boldogsággal. Valami zaftosabbra számítottál, ugye? – A sebezhető Baekhyunt látva összefacsarodik a szívem. Úgy érzem, a saját szavaimat fogalmazta meg, mintha ugyanazt érezném, amit ő. Nem foglalkozva a távolságtartó megállapodással, vigasztalón átölelem, mire nagyot sóhajtva a vállamba fúrja a fejét. – Mindenki azt gondolja, Baekhyunnak fenékig tejfel az élete, és én nem cáfolom meg ezt az állítást. Úgy teszek, mintha tényleg az lenne.
– Előttem nem kell úgy tenned, mintha minden oké lenne. Tudom, arra kértelek, hogy nevettess meg, de nyugodtan sírj, ha jól esik.
– Melletted nem teszek úgy, mintha minden jó lenne. Veled tényleg minden jó… – Utolsó mondata kibírhatatlan súlyként ereszkedik rám, de a következő pillanatban már valami csacskaságról fecseg, ami kizökkent a melankóliából. Természetéből adódóan nem tud sokáig a kesergésre koncentrálni, de abban a néhány percben, amikor a legnagyobb titkáról beszélt, teljes lelkét feltárta előttem, amit csak nekem engedett meg látni.

A velünk szemben lógó tükörbe nézve konstatálom, hogy mosolygok. Annyira régen műveltem már ezt a mindennapi tevékenységet, hogy meglep az az örömteli görbület az arcomon. A fiammal természetesen mindig jól érzem magam, de rendkívül felemelő egy elragadó, energikus személy társaságát élvezni, aki megért, és elfogad olyannak, amilyen vagyok. Ennek dacára tudom, hogy soha többé nem találkozhatok Baekhyunnal. Túlságosan megdobogtatja a szívem ahhoz, hogy csak barátként tekintsek rá, ezért távol kell tartanom magam tőle.
Annyit még megengedek magamnak, hogy kezem finoman végigsimítson az állán, a nyakán, a karján, és hogy belemerüljek szépséges vonásaiba. Halkan felkuncog, az ajkára kiülő mosolytól még elbűvölőbb lesz, én pedig nem tudom megállni, hogy a száját kihagyják az ujjaim. Reszketegen felsóhajt, forró lehelete a bőröm csiklandozza, miközben leutánozva a mozdulataimat, ő is a számhoz emeli a kezét.
Olthatatlan vágy ég a szemében. Tudom, ha újra a tükör felé fordulnék, a sajátomban is ezt látnám, de eszem ágában sincs levenni róla a tekintetem. Kettőnk sóvárgása fájdalmas elegyként őröl fel. Tisztában vagyok azzal, ha most megcsókolom, még jobban fog hiányozni, még jobban fog kínozni a tudat, hogy hagytam elmenni, de ha nem tenném meg, örök megbánás gyötörne életem végéig.
Így hát nagyon lassan, centiről centire odahajolok hozzá, és gyengéden az ajkára helyezem az enyémet. Le akarok állni, visszavonulót fújni egy ártatlan kis szájra puszi után, de úgy érzem, felrobbanok, ha nem megyek tovább. Biztosra veszem, hogy Baekhyun is ezt érzi, mégsem tesz semmit a beleegyezésem nélkül a családomra való tekintettel. Amikor a nyelvem végigsiklik az alsóajkán, felnyögve a pólómba markol, egyértelműen a tudtomra adva, mennyire vágyik a folytatásra, amit meg is adok neki.
Kisvártatva azon kapom magam, hogy összegabalyodva fekszünk. Olyan erősen szorítjuk egymást, hogy szinte nem lehet megmondani, melyik végtag kihez tartozik. Eddig börtönbe kényszerített szívem olyan sebesen szárnyal, mint egy madár, aki végre kiszabadult a fogságból. Baekhyun csókja annyira mámorító, lélegzetelállító, hogy egyszerre szeretnék önfeledten nevetni, és mindent beleadva sírni a bennem tomboló gyönyörtől. Ez a CSÓK, csupa nagy betűkkel, életem csókja. A pillanat, amikor nemhogy megszűnik létezni a világ, te magad is egy másik dimenzióba kerülsz. Az érzés, amiről azt hitted, csak a könyvek lapjain, meg a filmek képkockáin jöhet létre.
– Taemin… – zihálja a számba, amikor az ujjaimat végighúzom a gerince mentén.
– A nevem Jongin… Bocsáss meg, hogy hazudtam neked… Bárcsak korábban találkoztunk volna… – suttogom az ajkára. Baekhyun szorosabban fonja körém a karjait, mintha attól félne, bármelyik percben köddé válhatok. Az órára sandítva látom, hogy hajnali 4:13-at mutat, ami azt jelenti, hogy lassan indulnom kell, ha haza akarok érni a kicsi ébredése előtt.
– Ne menj még! – súgja remegő hangon. – Maradj velem napfelkeltéig. – Baekhyun teljesítette a kérésemet. Megnevettetett, egy felejthetetlen éjszakát okozott nekem, úgyhogy most rajtam a sor, hogy valóra váltsam a kívánságát. Meg persze legszívesebben én is addig húznám az időt, amíg csak lehet.
Ezúttal visszaveszünk a heves szenvedélyből; lustán, ráérősen csókolózunk, meg-megszakítva a folyamatot pár pillanatig, mialatt beleveszhetünk egymás tekintetébe. Sosem éreztem még eddigi életem során, hogy meg szeretném állítani az időt. Sőt, inkább fel akartam pörgetni az óra mutatóit, ahányszor Hyeri hisztijét hallgattam, vagy az apósom lebecsmérlő beszólásait. Baekhyunnal a karjaimban arra vágyom, bárcsak megáldottak volna egy szuper erővel, ami az idő lefagyasztásában nyilvánulna meg. Örökre itt tudnék vele maradni ebben a kis szobában, hallgatni a meséit, a nevetését, befogadni az érintéseit, kicsókolni belőle a fájdalmat…
De a kegyetlen napsugarak hamarosan megmutatják magukat a világnak, hogy ezzel elválasszanak két embert, akik nagyon rövid időre megtapasztalhatták a valódi boldogságot. Miért nem következett be egy napfogyatkozás? Nem mondom, hogy éveken át sötétségbe borulva legyen az ország, de azért néhány órát még adhatott volna. Néhány óra másoknak kevés, nekünk viszont a mindenséget jelentette volna.
Baekhyun időközben álomba szenderült, így óvatosan lefejtem magamról kétségbeesetten ölelő karjait. Nyomok még egy búcsúcsókot a szájára, aztán sajgó szívvel az ajtó felé veszem az irányt. Egyik részem örül annak, hogy nem ébred fel, mert sokkal nehezebb lenne itt hagynom őt, ha látnám könnyektől csillogó szemeit. Másik részem azonban azért fohászkodik, hogy keljen fel, zárjon be ide, és tűntesse el a kulcsot, hogy kénytelen legyek maradni.
Összeomolva mászok be egy taxi hátsó ülésére. Még ha ki is józanodtam volna, akkor sem lennék képes ilyen állapotban vezetni. Szegény sofőr egyfolytában azt kérdezgeti, hogy minden rendben van-e, amitől nagy kedvem lenne bemosni neki egy jókorát. Hát nem egyértelmű, hogy kurvára nincs rendben semmi? Azt hiszi, attól majd abbahagyom a bőgést, hogy a szentet játszva úgy tesz, mintha érdekelné, mi van velem? Rohadtul nem fog tőlem borravalót kapni azért, mert Teréz anyának képzeli magát.
Nyugodj már le, Kim Jongin! Nem veszed észre, hogy nem normális, amit csinálsz? A nagyapád temetésén rezzenéstelen arccal álldogáltál, most meg itt óbégatsz egy fiú miatt, akit jóformán nem is ismersz? Az a baj, hogy igenis ismerem őt. Még ha csak körülbelül nyolc órát is töltöttünk együtt, jobban ismerem, mint a legtöbb körülöttem élő embert. Gőzöm nincs arról, hogy hívták Hyeri legjobb barátját általánosban. Nem tudom, Taemin mi akart lenni kiskorában. Arra viszont tökéletesen emlékszem, hogy Baekhyun legjobb barátja Chanyeol volt, hogy oroszlán idomár akart lenni, és ennél még sokkal többre.
Senki sem tudja rólam, hogy gyerekként balettoztam, mert cikinek találom, Baekhyunnak viszont meg is mutattam néhány figurát. Nyolc óra, miközben csak beszéltünk és beszéltünk, melynek során több dolgot osztottam meg vele, mint mással nyolc év alatt. Nyolc óra, amit legtöbben pihenéssel töltenek, de mi arra fordítottuk, hogy minél több közös emléket szerezzünk. Nyolc óra, amikor szerelmes lettem, aztán el is veszítettem a szerelmemet.
De hogy hihetem azt, hogy beleszerettem? Hogy jelenhetnek meg a fejemben vele kapcsolatban olyan jelzők, hogy a nagy Ő, az igazi, életem szerelme? Hát teljesen elment az eszem? Tutira becsavarodtam, egyszerűen nincs más opció. Hiszen csak dumáltunk, smároltunk és kész. Biztos azért pörögtem rá ennyire a témára, mert ő volt az első férfi, aki előtt felfedtem magam. Az első férfi, akivel rendesen csókolóztam. Ha más jelentkezett volna a vakrandira, nyilván iránta táplálnék hamis érzelmeket. Még ha össze is jönnénk, még ha az első hónapok felhőtlen boldogságban is telnének, előbb-utóbb úgyis kibújna a szög a zsákból, és úgy veszekedne velem, mint Hyeri.
Legalábbis ezt mondja az eszem. A szívem viszont pánikolva azt próbálja a tudtomra adni, hogy Baekhyunnal hónapok, évek múltán is mindent meg tudnék beszélni vitatkozás nélkül. Hogy ha más férfi lépte volna át a hotelszoba küszöbét, az első pillanatban faképnél hagytam volna, mert egy akárki nem tett volna rám ilyen mély benyomást. Ő nem egy akárki. Ő Baekhyun, akinek olyan vibráló kisugárzása van, hogy talán mindenki beleszeretne nemtől függetlenül, ha egyszer találkozna vele. Baekhyun, az egyetlen, aki képes volt kiűzni belőlem a félelmet, az önbizalomhiányt, az egyetlen, aki őszinte vággyal a szemében nézett rám.

Menedéket keresve ölelem magamhoz a kisfiamat. Még alszik, amikor hazaérek, de muszáj éreznem őt ahhoz, hogy visszakerüljek a normális kerékvágásba. Naiv módon azt remélem, hogy ha ő velem van, nem fog eszembe jutni az a bizonyos személy, de nagyot tévedek. Emlékszem, milyen kedvesen mosolyodott el a gyerek képét nézve, amit a tárcámból húztam elő. Emlékszem, ahogy lágyan megjegyezte, mennyire hasonlít rám. A kezére, ami úgy túrt a hajamba, ahogy most én borzolom össze a kicsi haját… A rohadt életbe! Ezután bármi és minden rá fog emlékeztetni?
Bekapcsolnám a tévét, hogy a fiam nézhesse kedvenc reggeli meséjét, mire kiderül, hogy elromlott a készülék. Nem baj, legalább plusz elfoglaltság lesz szervizbe vinni. Rengeteg elfoglaltságra van szükségem, hogy eltereljék a gondolataimat. Jobb híján a porosodó rádió felé nyúlok, ami szerintem azóta nem volt bekapcsolva, amióta ideköltöztünk. Még a nagypapámtól örököltem, de nem igazán használtam, mert ha zenét akartam hallgatni, a CD-imet vettem elő.
Bekapcsolva a rádiót megmerevednek az ujjaim, így nem tudok tovább tekerni. Baekhyun hangját hallom felcsendülni az öreg szerkezetből, de persze azt hiszem, csak képzelődöm. Mivel minden őt juttatja eszembe, biztosan most is az elmém űz belőlem tréfát. Ahogy kibontakozik a mondanivalója, nem tagadhatom tovább, hogy valóban ő telefonált be az egyik műsorba. Miféle rossz játéka ez a sorsnak? Találkoznunk sem kellett volna. Arra a rohadt randira egy unalmas, unszimpatikus pasinak kellett volna eljönnie, aki nem hajlandó beszélgetni, ismerkedni, kizárólag a szexre hajt, és ennyi. Miután megtörtént volna a dolog, mindketten folytathattuk volna az életünket megbánások nélkül.
Ehelyett egy édes, lehengerlő, számomra egyszerűen tökéletes fiú sétált be azon az átkozott ajtón, aki pár óra alatt elrabolta a szívem, és én hülye, nem vettem vissza, mielőtt elváltunk. Nem cseréltünk számot, még egymás vezetéknevét sem tudjuk, mert még véletlenül sem akartam kísértésbe esni a keresést illetően. Erre pont most romlik el a tévé, pont most kapcsolom be azt a rádiót, amire évek óta rá se néztem, és pont az az állomás jön be rajta elsőnek, amin ő beszél. Megfogadtam, hogy ellenállok, hogy idővel csupán egy szép emlékké fog fakulni a tegnap éjjel, de eléggé megnehezíti a helyzetem, ha ezentúl lépten-nyomon az univerzum jeleibe fogok ütközni.

– Itt van velünk egy újabb bolyongó szív, aki egy másik bolyongó szívnek szeretne üzenni. Tiéd a szó, barátom!
– Ryeowook hyung! Minden reggel hallgatom munkába menet a műsorod, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer én leszek az egyik betelefonáló bolyongó szív. Kezdésnek lehet hozzád egy kérdésem?
– Hát persze!
– Hiszel a szerelem első látásra fogalmában?
– Nemcsak hiszek benne, meg is tapasztaltam. Így ismertem meg a feleségemet, és mint tudjátok, már a harmadik porontyunkat várjuk. Szóval én azt ajánlom, ne ijedjetek meg, ha ilyen élményt éltek át.
– Nem magával a ténnyel van a baj, kicsit bonyolult mindkettőnk helyzete. Vagyis nagyon bonyolult. Mindketten haldoklunk a kapcsolatunkban, de vannak kötelékek, amik nem engednek szabadulni.
– Ha szerelmes vagy, nincs olyan probléma, amit ne tudnál megoldani.
– És mi van, ha ez csak egy érzéki csalódás volt? Pusztán vigaszt kerestünk egymásnál a nyomorult életünk miatt, és erre vetítem ki a szerelem illúzióját?
– Ezt magadtól kéne megkérdezned. Szerinted érzéki csalódás volt? Vagy szerelem első látásra?
– A szívem azt súgja, az utóbbi.
– Egyetlen dolog van, ami sosem hazudik, az pedig nem más, mint a szív.
– És mi van, ha ez egy egyszeri és megismételhetetlen pillanat volt? Ha másodjára, sokadjára már nem lenne ugyanaz? Kiskorom óta arra vágytam, hogy eljussak az Eiffel-toronyhoz. Amikor sikerült megvalósítanom az álmom, iszonyú boldog voltam. Aztán úgy alakult, hogy két évre rá újra Párizsba repülhettem. De akkor már nem láttam olyan gyönyörűnek a tornyot, nem öntött el az az érzés, ami először. A mosolyom nem ragyogott úgy, mint a korábbi képeken. És így jártam a sushival is. Elsőre azt mondtam, „hű, ilyen finomat még életemben nem ettem”, következő alkalommal meg azt, hogy „jesszusom, hogy tudtam én ezt múltkor megenni?”
– Miért érzem azt, hogy egyfolytában kibúvókat keresel? Tényleg vannak egyszeri és megismételhetetlen pillanatok. Egy második csókból például sosem lesz első, de attól még lehet ugyanolyan fantasztikus. Szerintem Párizst és a kaját nem kéne belekeverned. Biztos másodjára is ugyanolyan szép volt a torony, ugyanolyan finom volt a sushi, maximum nem vágytál már annyira rájuk. És lehet, hogy egy idő múlva a szerelem érzése is el fog halványulni, de addig is miért ne élvezhetnéd ki a csodáit? Ha egy hétig tart, addig, ha egy évig, addig, ha életed végéig, akkor addig. Ezt nem tudhatjuk előre. Viszont ha esélyt sem adsz neki, akkor sosem fogod megtudni.

Amikor meghallom Baekhyun mély sóhaját, ki akarom kapcsolni a rádiót. Sokkal előbb kellett volna megtennem, mert az idegeim így is cafatokban lógnak. Képtelen vagyok végighallgatni a nekem szánt üzenetet. Ugyanakkor arra is képtelen vagyok, hogy ne hallgassam tovább bársonyos hangját. Nem muszáj foglalkoznom azzal, amit mond, én csak azt a finoman simogató hangját szeretném hallani utoljára.
Hirtelen odajön hozzám a fiam, hogy letörölhesse az arcomon végigszántó könnyeket. Észre sem vettem, hogy sírok! A fenébe, sosem engedtem meg magamnak, hogy elgyengüljek előtte. Még ha belül fájt is, nem mutattam ki. Ő mindig a mosolygós, szerető apukája képét érdemelte. Amikor azt mondja, nem akar többé ilyennek látni, szipogva magamhoz szorítom. Hogy hagyhatnám őt el? És hogy maradhatnék a történtek után? Képtelenség választani kettőjük közül…

– Öhm… szia... Lehet, hogy jobban tenném, ha most megszakítanám a vonalat, és nem zaklatnálak fel még inkább. Mondjuk, az is lehet, hogy nem fogod hallani az üzenetem. Mégis mennyi esély van arra, hogy pont ezt a műsort hallgatod pont most? Talán azt kéne kívánnom, hogy ne hallgasd, mert akkor nem okoznék neked újabb fejfájást. De valójában azt szeretném, ha hallgatnád, és ha… ha…
Ha csak egy hétig tartana a szerelmünk, nekem az is megérné. Egy hét boldogság rettentő nagy ajándék lenne huszonhét év kínlódás után. De az is lehet, hogy te nem is élted át azt a varázst, amit én. Mi van ha… Na jó, nem kezdem el ezt újra, mert még felbosszantom Ryeowook hyungot.
Emlékszel? Megkérdezted, mi lenne a három kívánságom, ha előttem teremne egy jó tündér, mire én elpoénkodtam az egészet. Azt válaszoltam, hogy mindig legyen az asztalomon elegendő kimchi, mindig maradjon ugyanaz a méretem, kvázi sose hízzam ki a mostani ruháimat, és, hogy mindig láthassam a szentjánosbogár rajzást. Ezt annyival módosítanám, hogy mindig legyél ott velem, amikor kimchit eszek, mindig ellenőrizd, hogy beleférek-e még a ruháimba, és mindig kéz a kézben nézzük a szentjánosbogár rajzást.
Lángoló, észveszejtő és mindent elsöprő.
Nézd, én… Ott leszek ma este nyolckor, ahol tegnap találkoztunk. Ha nem jössz el, az sem baj. Akkor életem legszebb emlékeként fogom elkönyvelni azt az éjszakát, és kiváltságosnak fogom érezni magam, hogy legalább pár óra boldogság adatott nekem. De ha eljössz… Kérlek, gyere el!

Megjegyzés: Ti mit gondoltok, hogy zárul a történet? Jongin elmegy a találkozóra, és végre megengedi magának, hogy boldog legyen, vagy hosszas hezitálás után arra a döntésre jut, hogy, ha eddig kibírta a fia miatt a felesége oldalán, ezután is ki fogja, és egész életében az emlékekből fog erőt meríteni? Esetleg egy harmadik verzió? Ötven év múlva véletlenül találkoznak valahol, és utolsó éveiket egymás mellett töltik? Vagy Jongin már csak Baekhyun temetésére tud elmenni, ahol megbánja, hogy jól elpazarolta az életét? Az én fejemben természetesen ott van a befejezés, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is! Sosem írtam még lezáratlan történetet, de remélem, benne vagytok egy kis együtt gondolkodásban egy szokványos véleményezésen kívül. Előre is köszönöm az együttműködéseteket! Persze semmi nem kötelező^^

27 megjegyzés:

  1. Húú. Húúúúú. Húúúú.
    Oké, amúgy nem emlékszem mikor olvastam utoljára bl történetet, mert egyfolytában csak igénytelelen darabokba futottam, így hamar felhagytam velük. Na de ez! Ez! Annyira ízlésesen írtad le az egészet, hogy komolyan elállt a szavam. Komoly témát dolgoztál fel, tetszett, ahogyan a karakterek vívódásait megfogalmaztad, az pedig csak hab volt a tortán, hogy egy-két helyen nevetni is tudtam rajta. Baekhyun betoppanása hatalmas volt, nagyon jót szórakoztam rajta, amikor pedig írtad, hogy berakta a You Can Leave Your Hat On-t... Telitalálat.
    Meglepődtem milyen gyorsan végigolvastam, aztán kerestem, hogy hol a többi. Én személy szerint nagyon kedvelem, ha a történet vége nyitott, de csak akkor, ha nem zavaró, itt pedig nem volt az. Örülök, hogy így hagytad és a képzeletünkre bíztad a végét az eseményeknek, még ha szívesen olvastam volna tovább is. Szerintem amúgy (legalábbis remélem!) Kai úgy dönthetett, hogy elmegy arra a találkozóra.
    Jaajj, tényleg nagyon tetszett, borzalmasan megfogott a fogalmazásod, remekül összehoztad, csak így tovább!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, hogy írtál! Mármint tudom, hogy ez a kihívás lényege, de mivel a FB-n is hagytál pár sort, meg ebből a hozzászólásból is érződik, hogy tetszett, nagyon boldog vagyok:-) Hisz úgysem fog mindenkinek tetszeni, de azért mégiscsak az esik jól az embernek, ha nem csupán elolvassák, írnak hozzá, mert "muszáj", hanem valóban tetszik.
      Egyébként engem túlságosan magával ragadott a történet, és nem igazán hagy nyugodni ez a befejezetlenség, úgyhogy nagyon úgy érzem, lesz ennek még egy része kis idő múlva^^ Remélem, az is tetszeni fog majd!
      Még egyszer köszi, és várom, hogy én is olvashassam a tiédet!

      Törlés
  2. Oké. Oké. Én nem is tudom hol kezdjem. Az elején úgy éreztem, hogy ez olyan hosszú irás ahogy végig tekertem, hogy ezt abszolút nem fogom szeretni, pláne egy ilyen rég elfeledett párossal, akikhez nekem a múltban nagy közöm volt; aztán... elkezdtem olvasni.
    Már az első bekezdésben annyi gondolatot osztottál meg, a karaktered már abban a szent pillanatban vitathatatlanul ért, és ahogy fokozatosan tudtam meg róla egyre több dolgot az valami hihetetlen számomra. Jongin még mindig a legnagyobb plátói szerelmeim egyike, és igazából jó is meg rossz is volt ezt olvasni, vele. Mert végre egy csoda, egy hibátlan írásban olvashatok vele, de szegénynek meg ilyen sorssal kell szembenéznie... Bár szerintem nem kellett volna ennyire komolyan venni a szüleit, olyan megfelelési kényszert éreztem nála, mintha fojtogató hurok lett volna végig a nyaka körül. Tehát nem csak a szülei miatt vállalta be ezt az életet, hanem mert valahol mélyen ő is tudta, hogy ez a helyes - amit Baekhyun egy pillanat alatt elfeledett vele. Ez is nagyon nehéz téma volt, ami több részből tevődik össze, nem csak egy elkeseredett, megtört férfit láttam, aki a rossz házassága ellenére ezt a számára könnyebbnek hitt utat választotta, ettől sokkalta komolyabbnak gondolom ezt. És király volt, hogy ilyen nehéz témát ilyen úgymond könnyeden tálaltál. Nem a fogalmazás miatt, hanem egyszerűen a karaktereid miatt. De ehhez nagyon kellett Baek pezsgése.
    Ó anyám, Baekhyun. Tudtam, hogy nálad imádni fogom, habár már teljesen semleges számomra. Nálad valahogy minden Baekhyun karakter zseniális; egy kicsit bohókás, jófej, nagydumás, és még pont annyira idegesítő, hogy ne legyen zavaró XD De azt hiszem egyszer írtad is válasznak, hogy Baekhyun személyisége általában a tiéd tükrözi. Szóval imádtam, ahogyan azt is, hogy neki ugyanazt jelentette ez a nyolc óra, mint Jonginnak. Én komolyan már rég olvastam ilyen jól megírt skinshipes, szexuális feszültséggel teli vágyakozást, ezeket az apró kis csókokat teli vigyorral olvastam, és még szerintem fogom is. Mert hát mindig az a legfájóbb, mindig arra vágyik az ember leginkább amit nem kaphat meg. És imádtam ezt a kis pimaszságot benne, hogy Jongin egy kicsit körültekintőbb akart lenni, de aztán mégis megmondta az igazi nevét, hogy teljes mértékben elengedte magát, hogy igazán kinyílt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit azért sajnálom, hogy nem hagyta ott kis cetlin a telefonszámát legalább, ezzel nyithatott volna egy kiskaput, mert hát vagy felveszi a telefont, vagy nem. De az esélyt megadta volna Baekhyunnak is.
      A rádiós résznél megálltam, és magamba még mondhattam is egy olyat, hogy "BMEG BAEKHYUN" XD Mert komolyan kimchi, ugyanaz a méret, és szentjánosbogarak... annyira hihető eleve, hogy ez valóban az ő szájából hangzott el, annyira illik is hozzá, aztán az egész átmént egy olyan Bmeg Baekhyun-ba, hogy azt hittem kiesik a szívem a helyéről, abban a pillanatban annyira akartam kettejük boldogságát együtt.
      Egyébként nekem ami beugrott így tovább gondolva, hogy Jongin elmegy arra a találkozóra, és akkor eldöntik, hogy megpróbálják együtt. Viszont Jongin a fia iránt érzett hatalmas szeretete miatt inkább őt fogja választani, és ezt nem szeretné kockára tenni. Talán még Baekhyun meggyőzi, hogy akkor legyenek együtt titokba, amíg a szerelmük lángol, aztán majd a sors eldönti. Tehát én ennek valahogy semmiképpen nem képzelnék valamilyen végletbe nyúló lezárást. De ez a keserédes, kicsit együtt vannak, kicsit nem még illik is hozzájuk. Egy doramában volt az, hogy az anyuka azt mondta a lányának: "Egy anya nélkül lehet élni, de a gyermeked nélkül képtelenség". Szerintem ha már valaki szülő, akkor a gyermeke a legfontosabb, nem az önös érdekei. Az a dorama azóta bevéste magát a szívembe, és konkrétan könnyekben török ki, ha csak rá gondolok.


      Hát ez csodálatos volt, őszintén. És nem tudom kinek köszönjem meg, Istennek, a hatodik érzékemnek, az ösztöneimnek, de valahogy ráéreztem, hogy nekem aznap posztolnom kell a csoportba, el kell indítanom a második music challenge kört is. Persze magam miatt is tettem, mert kellett az ösztönzés az írásra, és bevallom nekem határidőkkel jobban megy, mert tudom hogy kész kell lennie és nem lazázhatom el. De neked kifejezetten örültem, mert mindig úgy gondoltam, hogy te egy különleges gyöngye vagy ennek a világnak, olyan írásmóddal rendelkezel és ahogy átadod azt az olvasóknak lenyűgöző. Minden apró kis részlet, ami még élet-szagúbbá teszi az egészet, a te lelked, a gondolataid, minden.
      Úgy éreztem, hogy ettől komplexebb már nem is lehetne, aztán meginkább tetőzted, aztán megint jött egy gondolat.

      Nem is akarnék ebben vájkálni, tökéletes volt. Pedig amikor már kikerültem a oneshot bűvköréből akkor elkezdtem gondolkodni esetleges hibákon, dehát nem találtam benne. Inkább csak sajnáltam őket, de szörnyen. Csodálatos Jongin, és lenyűgöző Baekhyun, együtt pedig több volt, mint amire számítottam, és amit a szívem el tudna viselni XD Most egy kicsit 2014-be repítettél vissza, amikor ők voltak a guilty pleasure párosom, és velük aztán a lehetetlent is elképzeltem.

      Imádtam, nagyon várom a következő írásod ♡

      Törlés
    2. Szia^^
      Igen, sajnos van ez a „hibám”, hogy minden, amit írok, ilyen hosszú, akár egy novelláról, akár egy több részes egy-egy fejezetéről legyen szó. –az egyperces abszolút kilőve, az a szó nem is létezik a szótáramban, de 1000-2000 szóban sem tudom kifejezni mindazt, ami egy téma kapcsán megjelenik a fejemben.
      Azt hiszem, Jongint illetően nem egyedül vagyunk így. Nekem is mindig az egyik nagy plátói szerelmem marad, még ha öt évvel fiatalabb is nálam, még ha időközben férjhez is mentem, még ha időközben gyerekem is lesz…XDD Baekhyun meg ja, az én koreai és fiú változatom, legalábbis én mélyen meg vagyok erről győződveXD
      És egyébként két és fél éve, amikor belekezdtem a KaiBaek sorozatomba, az valahol neked volt köszönhető, mert akkor is ezt írtad ( arra már nem emlékszem, pontosan hol), hogy ők a guilty pleasure párosod, és addig nekem ők eszembe sem jutottak, hogy írhatnék velük, de akkor villámszerű csapás ért, és rájöttem, hogy nekem is:-)
      Múltkor szerintem azért nem jelentkeztem a kihívásra, mert akkor még nagyban irkáltam, és az már sok lett volna, de most komolyan égi jelként jött ez. Pont be akartam fejezni a blogolást, részben az érdeklődés hiánya miatt, részben azért, mert több részes sorozatba már nem akartam belekezdeni. Ötletem sem volt, és hát tavasszal megszületik a babám, ami azt jelenti, hogy onnantól fogva ő lesz az első, egy darabig szerintem nem lesz időm semmire, főleg nem arra, hogy újabb és újabb fejezeteket osszak meg. De ez a lehetőség nagyon boldoggá tett, mert így nem keserű szájízzel kell kiszállnom az „iparból”.
      Egyetértek abban, hogy nem csak a szülők miatt tette azt Jongin, amit. Az inkább csak egy megfelelő indok volt, amivel takarózhatott.
      Gyakran csempészek még a legnagyobb drámába is vicces / kedves pillanatokat, hogy oldjam a feszültséget, mert valahogy szükségem van rá. Így volt a szivárványos ChanHunnál is, bár asszem, most rá fogok erre cáfolni a Queenes dalra írt novellával:/
      Őszintén szólva nagyon megfogott az az idézet, amit a doramából írtál. Legfőképpen azért, mert én legtöbbször úgy érzem, hogy anyukám annyira túlzásba esik minden téren velem kapcsolatban, de nyilván majd én is meg fogom ezt tapasztalni nemsokára:-)
      Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás kommentet! Bevallom, szinte az írás az egyetlen dolog, amit igazán a magaménak érzek, amit a korlátaim ellenére is tudok csinálni. Rengeteg olyan területe van az életnek, ahol labdába sem rúghatok a látássérülésem miatt, de itt… Itt nem kell látni, csak érezni, és bár maga az írás tesz boldoggá, azért tagadhatatlan, hogy egy ilyen hozzászólás tesz kerek egésszé mindent.
      Megríkattál, de a jó értelemben, viszont most össze kell szednem magam, mert megyünk családi banzájra, és nem akarom, hogy a nagymamám azt higgye, valami bajom van:-)
      Még egyszer köszönöm, és várom a következő kört!

      Törlés
    3. Jaj, hát erre muszáj reagálnom. Úristen, én nem is tudtam, hogy van Kaibaek ficid, meg hogy ez valamilyen szinten nekem köszönhető T_T Olyan hirtelen váltam el az exo-tól, hogy aztán már nem is volt kedvem velük olvasni semmit, így is csoda hogy a Chanhunodra rátaláltam. Bár ők voltak az egyetlen olyan páros, akiket még kedveltem, meg a Sesoo.
      Mindenképp el fogom olvasni, és nem azért, mert ezt említetted és mondtad, hanem mert téged tartalak az egyik legjobb fanfiction írónak, ha nem a legjobbnak.

      És szívből gratulálok a kisbabádhoz, nagyon sok boldogságot kívánok!*-*

      Törlés
  3. Sziaa!

    Hűha, nem is emlékszem, hogy mikor olvastam el egymás után ennyi betűt egyszerre olyan történetből, ami nem jelent meg nyomtatásban-
    Őszintén, nem bánom, hogy hosszú idő után ez volt az első hosszabb terjedelmű fici, amit a kezembe vettem. Könnyed volt, szinte olvastatta magát. A karakterek szerethetőek voltak, Kait pedig elég részletesen megismerhettük, így nem maradtak bennem kérdőjelek vele kapcsolatban.
    Ami nekem kicsit furcsának tűnt, az a párbeszédek megoldása volt. Kifejezőek voltak, de nem igazán tudom elképzelni, hogy két felnőtt ember tényelegesen így beszélgessenek egymással, bár persze az sem kizárt, hogy csak az én környezetemben nem divatos az ilyen jellegű kommunikáció.
    Néhány apró hibán kívül (pl. pearcing -> piercing) nem vettem észre semmi komolyabbat, szóval a helyesírásod is meglehetősen jó!
    A kérdésre válaszolván pedig a shipper énem nagyon szeretné, ha Jongin elmenne a találkozóra, de az nagyon mesébe illő lenne, és szerintem inkább a családját és a gyermekét választja végül.:(

    Nagyon köszönöm az élményt! Azt meg pláne, hogy egy ilyen hosszúságú történetnél is sikerült végig fenntartanod a figyelmem!

    Várom a következő írásod! ^^

    Pakkson~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Uhhhhh, basszus… Pedig a piercingnek utána is akartam nézni, de lusta voltam:/ Bizonytalan voltam benne, és amikor bizonytalan vagyok, mindig ráguglizok, erre egyszer nem teszem meg, és persze, hogy akkor rontom elXD Ez annyira jellemző!
      Hát Baekhyun szerintem nagyon is képes így beszélni, vagy még különbül isXD De egyébként megint csak azt tudom mondani, hogy szerintem az elég unalmas lenne, ha egy történet csak olyan elemeket tartalmazna, mint a való élet. Akkor tulajdonképpen naplót írnánk, azt ennyi… De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. Egyébként rendes könyvnél, amit profi író írt, volt már, hogy én is éreztem azt,. hogy jesszusom, ki használ ilyen szófordulatokat, úgyhogy értem, mire gondolsz:-)
      Köszönöm a hozzászólásodat!^^

      Törlés
  4. Szia! ♡



    Oh, Te jó ég! Annyi, de annyi minden van most bennem. Húha. Igyekszem összeszedni magam. Bár, ahogy láttam, előttem már mindent leírtak, mégsem fogok szó nélkül elsuhanni egy ilyen remekmű mellett.

    Még soha nem olvastam ezzel a párossal. O.o Valahogy ez nálam kimaradt eddig. ^^" Azonban köszönöm a lehetőséget. Erre a történetre Ők voltak a legtökéletesebb választás, úgy gondolom.

    Már rögtön az elején sikerült elérned, hogy teljesen belehelyezkedjek a történetbe és megértsem, átérezzem Jongin helyzetét. Nagyon közeli, tiszta és érthető. Emberi. Aztán Baek megjelenésével pedig totál a mélyére merültem.

    Látszólag két ellentétes karakter lassan bontakozott ki és megláttuk, hogy mennyire hasonlóak. Mennyire ugyan arra vágyik minden ember. Ezt olyan csodálatosan ábrázoltad. *.* Jesszus, ez gyönyörű, na! T.T

    Néhol felnevettem, annyira kis bohókás és színes Baekkie karaktere. (Ahogy az életben is.) Jonginban pedig teljesen felismertem magam, szóval nekem nagyon könnyű volt azonosulnom a történettel és így egy különleges helyet foglalt el a szívemben.

    Volt olyan pillanat, amikor felnéztem és éreztem, hogy "Ó, ez itt a zene! Erről van szó!".

    Örömmel olvasnám a folytatását! *.* Kicsit meghökkentett, hogy vége, helyesbítve, hogy ott, akkor és úgy lett vége. Éles vágás, de talán pont ez adta meg a teljes katarzist. :D
    Bár én úgy képzelem, Jongin elmegy a találkára, viszont a családja előtt nem lesz képes vállalni magát és ezzel mindenkit csak megbánt és szenvedésbe sodor, kíváncsi vagyok, Te milyen véget képzeltél kettejük történetének. :D

    Imádtam az írásmódod, annyira kerek, teljes és szép. Tiszta és érthető. Én nagyon tudtam követni és nagyon éltem ezt az egészet.

    Hálás vagyok, hogy olvashattam ezt a művet, köszönöm az élményt, a fáradozásodat, mindent! Nagyon kíváncsian várom a további alkotásaidat is! :D *.* ♡


    Sok szeretettel és tisztelettel, nagy rajongód:
    KD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Tervezek neki még egy részt, mert én sem igazán tudom így elengedni:-) Csak attól tartok, lesz, aki nem fog egyetérteni a végkifejlettel, de ha írásról van szó, nem igazán szoktam a félelmeimmel foglalkozniXD
      Nagyon jól estek a szavaid, köszönöm szépen!*.*
      Minden művemben Baek karaktere a kedvencem; egyszerűen úgy érzem, hogy őt a legkönnyebb megszólaltatnom. Vele sosincs nehéz dolgom. És igen, igazából adta magát a páros, mert két nagyon különböző személyiségű embert akartam, és náluk ez tökre így van.
      És igen, azt nagyon szépen megfogalmaztad, hogy attól, mert mindannyian különbözünk, ugyanarra vágyunk^^ Nagyon örülök, hogy átjött ez az érzés, és hogy bele tudtad élni magad a történet alakulásába, mert szerintem az az egyik legnagyobb érdem. Ha az olvasó szinte úgy érzi, vele történik meg, az, amit olvas:-)
      jaj, a „rajongó” kifejezés több mint megtisztelő! Nagyon szépen köszönöm!
      Remélem, a többi írásom is el fogja nyerni a tetszésedet.

      Törlés
  5. Szia!

    Hú, rég olvastam ilyen hosszú történetet, de ami jó volt, hogy olvastatta magát a történet. Az én ízlésemnek kicsit meseszerű volt a dolog, néha kifejezetten feljajdultam, hogy nagneeee, ilyen a világon nincs. :) De a végére különösen megmelengette a szívemet ez a kellemes légkör.

    Ami zseniális volt, az a karakterformálás. Főként Jongin és a gondolatai visszaadása nyerte el a tetszésem. Rég kedveltem meg így egy karaktert, mint itt őt. :)Köszönöm az élményt.

    Néhány jelenet nekem picit klisé volt, mint a felelsz vagy mersz, vagy épp a táncos jelenet, de örültem, hogy ennél sokkal mélyebb lett végül kettejük estélye, és ezeken az agyonismételt jeleneteken bőven túlhaladtál és egy egészen komoly kis kötődést alakítottál ki közöttük, ami engem, mint olvasót is megérintett.

    A történet egészéhez természetesen a meseszerű befejezés illik, különben teljesen fölöslegessé válna a rádiós jelenet. A drámai záráshoz az előtt is elvághattad volna, ha úgy akartad volna, de valami azt súgja, hogy ez egy happy end történet. :)

    Az összes történet közül erre emlékeztem leginkább, ez köszönhető a rendkívül könnyed, olvasmányos stílusodnak és a megkapó karaktereidnek. Nagyon ügyesen dolgoztál.

    Kifejezett negatívumot nem tudnék mondani, maximum javasolni tudom, hogy sajnos nem lehet mindig szentet csinálni a főhősből. Bármennyire is igyekszik az ember. Mindenki rémes ember, csak Jongin nem a családjából jelen esetben, így még szép, hogy megcsalja az asszonyt. Nah igen... Szóval ne félj bemocskolni a karaktereidet, nemcsak hogy szabad, de sokkal érdekesebb is egy összetettebb karakter, aki nem fekete vagy fehér, hanem bizony vannak hibái, amiket te is említettél, de nem kell feltétlen elvenni a súlyát ezeknek. Ettől még mi ugyanúgy imádni fogjuk, sőt még inkább életszerű lesz a bűneitől.

    Köszönöm szépen, hogy olvashattam ezt a szívet melengető kis történetet, imádtam a karaktereket és a könnyed stílusát! :)

    Remélem a következőkben merőben más hangulatokat is olvashatok tőled, mert úgy érzem ez a romantikus komédia neked szinte ujjgyakorlat volt. :)
    Köszönöm, hogy olvashattalak! Egy élmény volt!
    HH.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Igen, nagyjából ez a stílus jellemző az írásomra, de megpróbálok majd más műfajban is írni a jövőben. Bár én úgy gondolom, attól, mert vicces vagy meseszerű valami, nem feltétlenül rossz. Sőt, az olvasás számomra azt jelenti, hogy kiszakadni a valóságból. Oké, van, amikor az a jó, ha életszagú egy írás, de néha sokkal jobb egy fantáziavilágba repülni, ahol bármi megtörténhet, nem csak az, amit a szürke mindennapokban is megtapasztalsz.
      Klisés dolgok szerintem elkerülhetetlenek egy történetben. Hisz a játék nélkül pl. mit csináltak volna? Ha kiéhezve egymásnak esnek, az is klisé lett volnaXD De véleményem szerint az a jó, ha a klisés dolgokból pl. egy párbeszéddel mégiscsak valami egyedit varázsolsz, hisz nem hangozhat el minden Felelsz vagy mersz alatt ugyanaz a kérdés, nem reagálhatnak a válaszolkra ugyanúgy a szereplők... Egy másik író másik történetében egy Felelsz vagy mersz biztosan tök másképp néz ki attól függetlenül, hogy az alap ugyanaz. Ez olyan, hogy ezren is írhatnak vámpíros történetet, az alap, ami jelen esetben a vámpír, ugyanaz, de a történet alakulása mindenkinél más.
      Én nem éreztem, hogy szentként állítottam volna be Jongint. Nem volt szándékos, bocsi:-)
      A következő történetem merőben más lesz, bár a romantika abból sem fog kimaradni. Én egyszerűen nem tudok olyan sztorit írni, ami teljesen romantikamentes, és őszintén szólva nem is akarok. A való életben úgyis olyan kevés romantika van, legalább a fantáziámban hadd éljem ki magamXD
      És talán a következő történetben a főhős sem lesz csak fekete vagy csak fehér:-)
      Köszönöm szépen a hozzászólásodat^^

      Törlés
    2. Szia!

      Teljesen igazad van abban, hogy attól, hogy valami meseszerű nem jelenti, hogy rossz. Sőt! :) Nagyon is sok mese sokkal jobb tud lenni, mint egy életszerű történet. És én jelen esetben sem gondolom úgy, hogy rossz lenne amiatt, hogy idillikus. :)De attól még az, és így van jól.
      A klisék pedig pont attól klisék, hogy gyakran felmerülnek egy-egy adott szituációban, de pont azt írtam, hogy örülök neki, hogy te ezekből a dolgokból egy nagyon mély történetet kerekítettél ki.
      Nagyon örülök, hogy a romantikát megőrzöd, szerintem ez nagyon jó dolog, mert attól minden történet sokkal megkapóbb, én a magam részéről szeretem a romantikus történeteket, így ennek külön örülök. :)

      Nagyon várom a következő írásod, mert biztos vagyok benne, hogy a te karakterformáló képességeddel nagyon is izgalmas lesz ez a nem fekete fehér karakter is. :)

      Sajnálom, ha félre érthetően fogalmaztam meg az első kommentem, azért írtam most, mert nem szeretném, ha az menne át, hogy valamit rossznak tartottam, mikor magasan az egyik legjobb írás a tied volt ebben a körben. :)
      Gratulálok hozzá még egyszer. :)

      HH

      Törlés
    3. Ó, ugyan! Ne haragudj, én reagáltam túl.
      És aztán arra is rájöttem, mire mondtad, hogy Jongint szentként festettem le. De igazából az, hogy úgymond feláldozta magát a szülei miatt, csak egy ürügy számára, amivel védekezhet, ha szóba kerül az, miért is házasodott meg… Persze úgyis írhattam volna, hogy ezt a hátteret kihagyom, és csak az látszik, hogy Jongin félrelép, mert ahhoz van kedve, de a valóságban is vannak olyan férfiak, akik ő maguk nem tudják feldolgozni vagy elfogadni, hogy a saját nemükhöz vonzódnak, ezért próbálják elfojtani, elnyomni magukban a késztetést, ami csak ideig-óráig lehetséges.
      Amúgy meg én pl. tök értelmetlen kommentet hagytam neked, amit bánok is, de remélem, legközelebb jobb leszek azon a téren is^^

      Törlés
  6. Hát helló :D
    Én is megérkeztem. Tudom, hogy nem fogok odákat zengeni sajnos az nem az én műfajom, de leírom a meglátásaim.

    Nos. Imádlak... Mármint, mindig is szerettem azt, ahogy írsz. A fogalmazás módodat, a karaktereidet. Igazából én nagyon remélem, hogy Baek és Jongin végül találkoztak.
    Nagyon aranyosan oldottad meg a végét. Sose gondoltam volna ilyenre, mármint erre a rádiós megoldásra, tök kreatív.

    Mivel a nyelvtani részében én nem vagyok túl jó így azt mondom szerintem nem volt bazi nagy hibad egy sem. Max kisebbek, amiket én személyszerint nem vettem észre.
    Tudom, hogy nem túl építő a kommemtem, de hidd el nekem, hogy imádom a történeteid, mindegy kivel és hogyan írod.
    A zenémre egy ilyen történet. Álom *-*
    Remélem a következő történeted is ilyen aranyos lesz ^^
    (És exo-s ><` )

    Puszi, Atina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Úgy érzem, a legtöbb esetben én sem tudtam összehozni egy épkézláb kommentet, sőt, sokszor nehezebb valami értelmeset kinyögnöm, mint egy novella írásánál pl:-) Az nekem sokkal könnyebb.
      Nagyon szépen köszönöm, jó, hogy vannak, akik több történetemet is ismerik*.*
      Hát, ami a következőt illeti… EXO-s lesz, de… Nem lesz aranyos:-((( Igazából utálok angstot írni, meg nem is nagyon szoktam, de ez a zene megkívánja. De reménykedjünk, hogy lesz majd olyan dal, ami vidámabb lesz.
      Ja, és ennek meg szeretnék majd még egy részt írni, hogy megfelelő befejezése legyen, csak először a kihívásos cuccokon akarok túlesni:-)
      Köszönöm, hogy írtál, és nagyon örülök, hogy tetszett!

      Törlés
    2. BTW: Köszi a zenét! Gyorsan a fülembe mászott, és sokszor énekelgettem magamban napközben, és akkor a történet írása is jobban ment:-)

      Törlés
  7. Szia!

    Először is bocsánatot kell kérnem azért, hogy csak most írok, pedig már a posztoláskor elolvastam a novelládat. Tényleg sokkal nehezebb kommentet írni, mint fanfictiont, főleg hogy ez jóóóó hosszúúúúra sikeredett, amit egyáltalán nem bántam, minden sorát élvezettel olvastam.
    Én sem fogok hű de nagy kommetet hagyni magam után, de megpróbálom tömören összeszedni a gondolataimat, ahelyet hogy össze-vissza ömlengenék.
    Amikor először megnyitottam az oldalt, megijedtem a történet hosszától. Féltem, hogy mire a végére érek, összezavarodok, vagy egyszerűen elfelejtem, hogy mi történt az elején, de hála az égnek ez egyáltalán nem történt meg. Az írásod hosszú, de minden sora indokolt, ha rövidebbre vetted volna, nem tudott volna ilyen szépen kibontakozni sem a főszereplő, sem a Jongin és Baek közötti kapcsolat. Valahol olvastam, hogy Baekhyun pont annyira volt idegesítő, hogy még szerethető maradjon és ezzel teljesen egyetértek. Szerettem az ő karakterét, aranyos volt, és úgy pattogott, mint egy igazi energiabomba. Jó volt megtudni mindkét szereplőről némi hátteret is, így sokkal érthetőbb volt minden tettük.
    A kérdésedre válaszolva... hmm hát ezen jól elgondolkodtam, és szerintem nem megy el, de utólag mindenképpen felkeresi Baekhyunt, nem tíz, húsz vagy ötven év múlva, hanem mondjuk egy hónap múlva. Van egy olyan érzésem, hogy őket mindenképpen összehozza a sors :)
    Összességében nagyon kellemes olvasmány volt, annak ellenére, hogy én nem igazán szoktam yaoit olvasni. Néha azt éreztem, hogy a párbeszédek picit hosszúak, és nem töri meg őket semmilyen beékelt szöveg, de ez csak az én szőrszálhasogatásom (nálam meg általában túl rövidek szoktak lenni...)
    Nagyon várom a következő írásodat! Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      A hosszúságot illetően kicsit rosszul éreztem magam. Mármint én képtelen vagyok rövid történetet írni, pont azért, amit te is írtál, hogy nem tudnám teljesen kibontakoztatni a szálakat, viszont tudom, hogy a mai rohanó világban jobban szeretik az emberek a rövidebb hangvételű írásokat, mert nem mindegy, hogy pár perc alatt tudod le, vagy több mint fél órán át kell rá koncentrálnod. Nem szeretnélek titeket „büntetni” a hosszú novelláimmal, úgyhogy majd próbálom kordában tartani magam, de ebben a körben sem megyXD
      K-popos fanfictionök terén még sosem írtam nem yaoit, de egyébként igen, és mindenképp akarok majd itt is fiú-lány párossal írni (még nem a mostani körben). Leginkább az a baj, hogy énekesnőket nem igazán szeretek, az OC szereplő meg olyan idegen nekem. Szeretem, ha mindkét félt ismerem, nekem úgy könnyebb valamiért, de ezen inkább túl fogok lendülni, mint a rövidítésen:-)
      Baek az én történeteimben mindig ilyen. Tudom, hogy egy ficiben bármilyen lehet valaki, de én őt képtelen lennék egy visszafogott, csendes fiúcskának lefesteni, amikor valójában nagyon nem azXD
      Talán azért is lettek néhol hosszabbak a párbeszédek, mert ha még oda is beszúrtam volna leíró részeket, még hosszabb lett volna az egész, és akkor végképp borzoltam volna a kedélyeketXD De emlékeim szerint a mostaniban nem lesz ilyen.
      Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Már én is várom, hogy lelepleződjenek a következő írások^^

      Törlés
  8. Szia! ^^

    Elsőként hadd kérjem elnézésedet, hogy jóval a határidő után tévedtem ide kommentet írni. Valójában már pár napja elolvastam a novelládat, de olyan érzéseket és hatást váltott ki belőlem, hogy muszáj volt egy kis időt hagynom magamnak, hogy ne a mélyen bennem élő fanlányt kelljen olvasnod. XD

    Szóval, kezdjük is az elején, a szereplőkkel. Nos, ugyan tudtam, hogy Jongin áll az egyik oldalon, mégis elsőre Baekhyun mellé akaratlanul is Chanyeol arca kúszott be olvasás közben (team ChanBaek kövület vagyok), majd ahogy egyre haladt előrébb a történet, valahol a felelsz vagy merszezős résznél már teljes egészében Jongint láttam. Baekhyun meg, hát mondhatni életem első UB-ja, nagyon sokáig ő volt, bár már nagyon régen nem érzem magaménak az EXO zenéit, a tagokat mindig is szerettem, kit-kit jobban. Baekhyunnal eléggé elfogult voltam, de már belátom, hogy amellett, mennyire idióta is (persze pozitív értelemben XD), annyira tud idegesítő is lenni. Egyébként sok hasonlóságt látok közte meg köztem, mert sokak szerint én is ilyen idegesítő vagyok időnként. Nagyon megnyerő volt Baekhyun személyiseége a ficiben, a stílusos belépése, hát nem is számítottam másra, ezt annyira ő! :D Amellett, hogy ennyire szabad szellemű és nagyszájú, nagyon tetszett a törődő és érzelmes oldala is. Nem vagyok annyira járatok a KaiBaek-ben, de érdekes volt olvasni és őket együtt elképzelni, itt igazán összeillettek, azt kell mondanom.

    A megcsalás szerintem szörnyű dolog, ha engem megcsalnának, biztos hogy nem lenne benne köszönet, nem bírnám eliselni még csak az illető arcát sem. Ezért kettősség volt benne, vártam, hogy mi lesz azon a bizonyos estén velük, közben azonosulni is tudtam Jongin érzéseivel, miszerint totál helytelen az, amit tenni készül. Mégis, a csókjelenetnél olyat szikrázott valami a mellkasomban hogy huh. Régen volt, hogy ilyet éreztem olvasás közben, egyáltalán nagyon régen olvastam fanfictiont, de örülök, hogy most a challenge alatt ezt s pótolhatom és ilyen szórakoztató és kikapcsoló novellákat is olvashatok, mint a tiéd is. Visszatérve, azért érthető volt, hogy miért szánta rá magát Jongin az egyéjszakás kalandra, tekintve a szörnyű rokonokat, akik körülötte voltak, a "vak" szüleit, az elviselhetetlen feleségét, annak szüleit. A gyermeke, viszont annyira cuki lehet!

    Először egjedtem a hosszúságától, de mikor belemerültem, csak olvastam és olvastam.... Na de hol a vége? hol a folytatás? Mi van már, miért nincs tovább???? Komolyan.. Nagyon érdekes így is ez a lezárás, hogy niytott befejezést hagytál nekünk. A történetet olyan felfokozott érzésben zártad le, mint amikor megeszel egy egész tábla csokit, felmegy a vércukoszinted, pörögsz, érzed az adrenalint, de nem tudod levezetni sehogy. Na, valahogy így éreztem magam a végén.

    Úgy érzem, mindent kommentelnem, kéne, annyi gondolat van a fejemben az írásoddal kapcsolatban, de véges a szólimit, és össze-vissza jönnek a további emlékek is, hogy mi milyen érzést váltott ki, mennyire tetszett... Például a gyönyörű és meghitt leírása annak, ami kettejükkel történt a szobában, az ágyban... Egek. És az a rádió bemondás!

    A végén lévő kérdésre válaszolva, elsőre azt mondanám, hogy igen, elmegy a találkozóra és titokban folytatódik ez a dolog kettejük között.. Aztán később lehet elvál a lánytól és a gyereke vele maradhat, nem tdom, lehet túl idealista vagyok. XD De mindenképp találkozik még néhányszor Baekhyunnal. De a feleségével való kapcsolata nem tudom hogy alakulna. a nő annyira semleges, mondhatni érzelemmentes Jonginnal kapcsolatban (hogy lehet ilyet??!), az is lehet, hogy nem érdekelné, hogy megcsalta. Nem tudom. Szívesen olvasná, hogy te mit képzeltél a végére, mert fáj a fejem a gondolkodástól és a sok lehetőségtől. XD

    Összességében elképesztően tetszett a történeted, nagyon hálás vagyok, hogy olvashattam, a több rövidke történet mellett kellett egy ilyen 4000+ szavas is. Kíváncsian és izgatottan várom a következő írásodat és amint időm is engedi, belekukkantok a korábbi irományaidba is!
    Köszönet, hogy megírtad! Hajrá a következő fordulóhoz! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Nem az a lényeg, hogy mikor, hanem az, hogy írsz, ráadásul milyen szívmelengető kis kommentet*.*
      A megcsalás szerintem is borzalmas dolog. Jómagam szerencsére nem éltem át hasonlót, de elég közelről nézhettem végig egyet, és hát én is azon az állásponton vagyok, hogy képtelen lennék megbocsátani, elviselni.
      Én is úgy érzem, hasonlítok BaekhezXD
      Örülök, hogy a csókjelenettel sikerült elérnem benned azt a bizonyos „szikrázó” érzést. Én is éreztem már olvasás közben, úgyhogy tudom, mire gondolsz:-)
      Oh, ez a csokis példa nagyon tetszik!XD
      A hosszúságától én magam is megijedtem. Mármint amiatt, hogy miként fogtok reagálni rá. „Sajnos” minden írásom ilyen hosszú, egyesek még hosszabbak is, de az más, amikor valaki magától kattint rá, mert nektek „muszáj” volt elolvasnotok. Annak viszont igazán örültem, hogy többen írtátok, végül nem zavart a dolog. A mostani novellámat végig úgy írtam, hogy próbáltam visszafogni magam, rövidíteni, de hát sajnos nem igazán sikerült ez alkalommal sem.
      Mindenképp meg fogom írni a folytatást, mert én is hiányolom a lezárást. És abban kicsit a lány érzései is meg lesznek magyarázva.
      Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál!

      Törlés
  9. Szerintem nem megy el. De egy hét múlva a felesége bejelenti, hogy válni akar(vagy meghal) és a gyereket nem akarja nevelni. Így a fiú Jonginnál marad. Majd Kai is betelefonál a rádióba és bocsánatot meg egy találkozót kér Baekhyuntól. A végén pedig ezek ketten együtt lesznek, és boldogan élnek hármasban.

    Tetszett Taemin reakciója. �� (" Érezd jól magad, és légy boldog, mert megérdemled.").

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a továbbgondolást:-) Egyszer majd kiderül, én hogy gondoltamXD

      Törlés
  10. Szia!
    Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen későn értem ide, és pont ezért kb azt sem tudom mit írjak. A többiek kb mindent elmondtak már előttem, szóval inkább a saját élményemet és benyomásomat osztanám meg veled.
    Szóval kezdjük a legelején. Ez az a páros, amit valahogy én sehogy sem tudok megszokni >< sajnálom, ezt ne vedd negatívumnak, csupán a személyes "ízlésem" és berögződöttségem. Ennek ellenére nem akadályozott az olvasásban, nem képzeltem oda mást és másik nevet, talán mert egész jól megtartottad a karakterekben az idolok valódi személyiségét, többek közt Baekhyun bohókás, csábító énjét és Kai "closet-gay" feelingjét.
    Amikor megláttam a terjedelmet vetettem egy keresztet, de aztán tökre örültem, hogy sehol sem vágtad el a sztorit és, hogy szép kerekre formáltad az egészet.
    A megírására sem tudok rosszat írni, könnyed volt, nem volt túlszépítve, illett a történet dinamikájához.
    Összességében nekem nagyon tetszett, jó volt hosszú idő után ismét Exo ficit olvasni, ami inkább a történetre, és nem a lélektani részre helyezi a hangsúlyt.
    Köszönöm az élményt
    - MinBekka♠
    ui.: Mind Hyerit, mind Kait iszonyatosan sajnáltam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Igen, én legtöbbször, szinte mindig az idolok saját személyiségét szeretem megjeleníteni. Elég fura lett volna, ha pl. fordított szerepben lettek volna a fiúk. Mármint hogy Baekhyun lett volna a férj, Jongin meg a bohókás harmadik:-)
      Én is sajnáltam egyébként Hyerit, mert nem véletlenül viselkedett úgy, ahogy.
      Örülök, hogy tetszett, és köszönöm, hogy írtál^^

      Törlés
  11. Szia!
    Hűha, jó sokára értem ide! Ne haragudj!
    Ami először végig söpört az agyamon, az az volt, hogy milyen hosszú! Pedig én se a túl rövid történeteimről vagyok híres :D
    Sok minden megfogalmazódott bennem olvasás közben: még nem olvastam Baekhyun és Kai párosítást, és fura volt, hogy pont Jongin az, aki ilyen döntésképtelen, mert nekem valahogy mindig úgy él a képzeletemben, mint egy magabiztos személyiség. Szóval jól megfordítottad a felállást! :D
    Kicsit zavaró volt számomra, hogy múlt és jelen keveredett az írásodban, de ettől függetlenül én nem találtam helyesírási hibát, nyelvatni hibát, teljesen magával ragadott a történet.
    Néha vicces volt, hogy Jongin ennyire bizonytalan magában és visszahúzódó, de a másik pillanatban meg csintalan és bizalmas.
    Baekhyun mag alapból nagy szerelem, és nagyon jól eltaláltad a karaktereket, jól ábrázoltad őket.
    A vívódás a karakterekben, az is nagyon tetszett, mert őszintén én sem tudnék dönteni. Kicsit abszurdnak tartottam, hogy máris szerelemnek mondaná a kettejük közötti kialakult..valamit..., aztán pont Baekhyun hangja szólal meg a rádióban :D És még a végén ő vall szerelmet, ha mondhatom így.
    Válaszolva a kérdésedre, hát...öhm.... szerintem Jongin elmegy a találkozásra, végre megtörténik, amiért eredetileg ment volna, és másnap kezdődne előlről minden, mert Kai nem tudja könnyen feladni eddigi életét, Baekhyun ha nehezen, de csak szakítana a párjával, és küzdene Kaiért. Szóval biztos, hogy Jongin összevissza hazudozna a családjának, hogy hol van, ezzel elhidegülve - még jobban - Hyeritől és nagy nagy sokára, Baekhyun nagy örömére, hivatalosan is bevallaná, hogy vége, puszi, pá- Pont jókor, mielőtt Baekhyun megunná a palit, amiért nem teljesen van vele - lélekben, agyilag, naa érted. :D
    Na meg azért csak kerítenének ügyvédet, aki kiharcolná a láthatási jogot, szóval a másik családnak is puszi van.
    Összességében, nekem tetszett, köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia^^
      Köszi, hogy írtál! A lényeg, hogy sikerült végülXD
      Én elég sok EXO-s műsort nézek, amiből nem az jön le számomra, hogy Jongin olyan magabiztos lenne:D Színpadon igen, de a magánéletben teljesen más.
      Örülök, hogy összességében tetszett neked:-)

      Törlés